tiistai 27. syyskuuta 2011

Ensimmäinen rypytys

Kun tyttäremme oli päiväkodissa "Tähtilapsi", oli häneltä kysytty haastattelussa, mitä hän mieluiten tekee meidän vanhempien kanssa. Isän kanssa on kuulemma kivaa käydä uimahallissa ja äidin kanssa on hauskinta leipoa. Minustakin on kiva leipoa tytsymme kanssa ja sitä harrastettiin taas eilen kun pääsin ajoissa töistä.

Projektiksi päätyivät karjalanpiirakat, joita tyttäremme rypytti elämänsä ensimmäistä kertaa.
Ja heti tuli uniikkia priimaa!
Nam!
Minä lisäsin muutamaan piirakkaan kokeilunomaisesti voissa paistettuja suppilovahveroita. Itse tykkään näistäkin versioista kovasti, mutta muut perheessämme eivät sienipitoisista piirakoista innostuneet. Mietin sienien kaveriksi aluksi ohrahelmistä keitettyä "puuroa", mutta punaiseen maitoon keitetty riisipuuro voitti samettisen pehmeällä suutuntumallaan tällä kertaa.

12 kommenttia:

 1. Nuorena on hyvä aloittaa;D Noita piirakoita haluaisin minäkin maistaa.....

  VastaaPoista
 2. Pistetäänkö sienillä vai ilman, vai kenties molempia plaatuja?

  VastaaPoista
 3. Oi NAM, niin herkullisen näköisiä! Just tänään ajattelin, että pitäis tehdä näitä... nyt tuli nälkä! :D Meidän poitsukin tykkää kovasti leipoa mun kanssa ja olis varmaan hyvä apuri näidenkin tekemisessä. :)

  VastaaPoista
 4. Uniikkia priimaa!!!
  sydän-sydän-sydän....

  VastaaPoista
 5. ja varmasti monin verron maukkaampia kuin kaupan piirakat. itse viime talvena tein ensimmäisen kerran, en ole kaupan tuotteisiin sen jälkeen sortunut.

  VastaaPoista
 6. Katri: Olisi varmasti :).

  Nanna <3

  Betoni: Noissa on kyllä makua. Kuori on rapsakka ja täyte samettisen pehmeä. Suppilovahveropitoiset maistuvat tosi juurevilta yhdessä ruistaikinakuoren kanssa.

  VastaaPoista
 7. Mä tein tuossa jokin tovi sitten ohratäytteisiä piirakoita ja musta tuntuu, että olivat vielä maukkaampia kuin riisipuuroon tehdyt. Ja tuo suppislisäys vaikuttaa herkulta!

  VastaaPoista
 8. Riikka: Uskon helposti että makua oli enemmän! Millainen ohraisen "puuron" suutuntuma oli riisipuuroon verrattuna? Minkämoisessa muodossa ohasi oli?

  VastaaPoista
 9. Keittelin ja hauduttelin puuroa aika kauan (2-3 h), jolloin puuro oli aikalailla yhtä pehmeää ja samettista kuin riisipuurokin. Puuron tein ihan rikotuista ohrasuurimoista.

  VastaaPoista
 10. eli tooooosi hiiidaaasta piiiiraaakkaaa...naaaam...:)

  VastaaPoista
 11. Hienoja ovat!

  Itse tykkään täyttää piirakoita ohrapuurolla (suurimoista maitoon keitetyllä). Sienilisä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. :)

  VastaaPoista
 12. Ketturouva: Minä siis paistoin sienet pannulla ja lisäsin puuroon ennen rypytystä. Jos kokeilet, kerro toki miten teit ja mitä tuumasit!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin