keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Neljän ruoka viideltä

Nälkäkiukku on kauhea asia. Se uhkaa vallata alaa varsinkin töiden ja päiväkodin jälkeen, kun mieli on jo täynnä kaikkea päivän varrelta, väsymys kurkkii nurkan takana ja kroppa alkaa mennä vararavinnon puolelle (tai sitten toivon vaan). Monesti meidän perheellä on jo selvät sävelet mitä ruuaksi teemme viiden aikoihin tai ehkä jotain jo valmistettuna. Kuulosteltuani tuttujani ymmärrän, että monella ei näin ole.

Viime viikko oli perheellämme monen yhteensattuman johdosta poikkeuksellisen kiireinen. Olin hyvin iloinen, kun Neljän ruoka-nettipalvelu tarjosi meille mahdollisuutta testata kokkinsa Jesse Söderlundin kehittelemiä reseptejä. Vaikka rakastammekin ideoida aterioita yhdessä ja seurata sumeilematta mielihalujamme, tällä kyseisellä viikolla jonkun toisen etukäteissuunnittelu tuntui melkein lahjalta.

Neljän ruoka-palveluun kuuluu viiden aterian ruokakassin toimittaminen asiakkaan kotiovelle joka toinen maanantai reseptien kera. Raaka-aineissa suositaan luomu- ja lähiruokaa, joskin liha on usein luomukriteerien ulkopuolella. Palveluntarjoajan mukaan luomulihan hinta nostaisi liikaa viikon ruokakassin hintaa. Meille raaka-ainevalinnoissa tökkäsi jauhetun kananpojan käyttö, sillä emme syö kotona enää lainkaan tehotuotettua broileria. Meillä ei myöskään ole jauhamisvimpainta, jolla eettisemmin tuotetut kukonpojat saataisiin toivottuun kuosiin.

Testaamamme viikon raaka-aineet ja ruuat olivat värikkäitä, monipuolisia ja melko helppoja valmistaa. Aikuisille maistuivat kaikki ruuat, lapsille vain kanapihvit - mikä on hyvin tavallista, oli tarjolla mitä tahansa. Me testaajat kävimme ostamassa ruuat kaupasta Neljän ruoka-palvelun piikkiin. Tilaajat saavat ruuat kotiovelle, mikä lie aika nautinto, jos kiire uhkaa haukata hermoista ja ajasta liian suuren palan. Jos asiakas on jatkotilaaja, hyödynnetään tulevissa aterioissa esimerkiksi edellisen viikon riisipussin loppuja.
Viikon testimenu näytti tältä:

Seesam kanapihvejä, riisiä ja mango-lollo rosso salaattia
Kurpitsapiirakkaa ja pinaatti-tomaattilisäke
Karjalanpaistia, perunamuusia ja sinappikurkkua
Tapenade kuhaa ja kumina-kasvispaistosta
Värikäs kasviskeitto

Jos kiinnostuit, viikko on pian tulossa tilattavaksi Neljän ruoka-sivulta.
Yksi hauskoista lisäkkeistä oli SINAPPIKURKUT

1 kurkku
0,5 dl jyväsinappia (meillä Dijonin kokojyväsinappi)
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä

Pilko kurkut.
Sekoita kulhossa sinappi, hunaja ja oliiviöljy.
Lisää kurkut. Sekoita. Tarjoile.

4 kommenttia:

 1. Kiva idea (sinne pääkaupunkiseutukaisille?)!

  VastaaPoista
 2. Tomitusalueet löytyvät täältä http://www.neljanruoka.fi/Toimitus.Siellä on Turun seutua, Helsingin ympärystää ja muutkin.

  VastaaPoista
 3. Oliko tuo karjalanpaisti tarkoitus laittaa pikaisesti ruuaksi työpäivän jälkeen? :o Kiinnostaisi tietää kuinka onnistui... Itse hauduttelen sitä useamman tunnin optimaalisen mureuden saavuttamiseksi ja teen sen siksi yleensä edellisenä iltana valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Se oli ihan ok, vaikka meidän perhe nyt ei kyllä ole mitään karjalanpaistifanijoukkoa. Tunnissa tuli. Noista ohjeista neljä rakentuu noin puolessa tunnissa, yksi on pidempään valmisteltava. Hauduttelemalla tulee varmasti parempaa!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin