sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tuoretta maissia ja kanttarellia

En varmaan ikinä koskaan milloinkaan olisi tullut yhdistäneeksi maissia ja kanttarelleja, ellemme olisi Jukan kanssa nähneet, kokeneet ja maistaneet moista viime syksyn Lontoon keikalla. (Välihuomautus: miksemme nytkin ole siellä?!). Jukan löydettyä kaupasta kotimaisia, Antti ja Virva Niittysen Perniössä viljelemiä sokerimaissin tähkiä, oli luomupossun kaslerin seuralainen päätetty.  Valmistus oli helppoa ja nopeaa, lopputulos yltiöhyvää. Maissin pitää sitten olla tuoretta, jotta se pirskahtelee suussa. Tähän eivät esikypsennetyt tai pakastetut pysty. Suosittelemme!
MAISSI-KANTTARELLIPAISTOS
kahdelle lisukkeeksi

yksi tuore sokerimaissin tähkä
pari-kolme kourallista tuoreita kanttarelleja
aimo nokare voita (40 grammaa?)
sormisuolaa

Leikkaa maissintähkästä jyvät irti terävällä veitsellä.
Laita kanttarellit paloiteltuna pannulle ja paista kunnes sienistä on poistunut ylimääräinen kosteus.
Nakkaa perään reilu kimpale voita ja anna sen hiukan sulaa. Laita sitten sekaan sokerimaissijyvät ja paistele muutama minuutti. Mausta suolalla ja nauti!
Kasleri on tällä kertaa Makumakun nettipalvelun kautta tilattua Leppälän Luomutilan possua. Liha grillattiin puugrillissämme pihveiksi leikattuna.

9 kommenttia:

 1. Mekin olemme syöneet muutamaan otteeseen kotimaista maissia tänä syyskesänä, se on kyllä ihan toista kuin esikeitetyt pötköt. Syömme yleensä keitettyinä ja sitten grillin kautta, voita ja suolaa. Ja sitten pitää olla hammastikkuja, kukin saa aina hampaankoloon jotain juuttumaan:))

  VastaaPoista
 2. Plantaasilla aika monilla palstoilla on viime vuosina ollut maissia - tähkiksi asti ainakin ovat päässeet. Pitäisiköhän kokeilla parvekkeella? Minulla on nimittäin aika täydellinen parveke parvekeviljelyä varten.

  VastaaPoista
 3. Campasimpukka: Minä en edes tiennyt kotimaisesta maissista ennen tätä...noloa. Tyttäremme lempimaissi on juurikin tuollainen grillattu. Sitä olemme harrastaneet niillä esikeitetyillä, mutta luulempa että näillä tuoreilla tulisi vielä parempaa.

  ari: Muistan viime vuodelta jutun espoolaisesta henkilöstä, jonka takapihalla kasvoi jollakin lailla vahingossa maissi. Luulin sen olevan suuri ihme näillä leveysasteilla :). Toiset ne kasvattaa partsilla yrttejä, sulla olis hiukan komeammat varret.

  VastaaPoista
 4. Tätä oli kokeiltava ja hyvää oli! Tosin minun romanialaiset kanttarellit olivat jo paremmat päivänsä nähneet, mutta yhdistelmä oli yllättävä ja siis herkullinen! Laitoin sekaan myös silputtua silolehtipersiljaa.
  Kiitos!
  Terkut baijerista!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia terkuista. Minäkin pidin yhdistelmää yllätyksellisen hyvänä! Lontoon annoksessakin oli kantarellien (kirjoitetaan oikeasti noin mutta minä en oikein osaa vaan tungen aina kaksi t:tä), meissin ja kyyhkyn lisäksi lehtipersiljaa. Kun muistelenkin sitä annosta niin...!

  VastaaPoista
 6. No nyt kun aloit muistella sitä annosta niin muistatko missä kävitte sitä Lontoossa syömässä? Ravintolan nimeä siis kysytään :)

  VastaaPoista
 7. Agatha: Linkki löytyy kyllä tekstistä, mutta tässä uusiksi: http://sillasipuli.blogspot.com/2010/08/sangysta-on-edetty-ravintolan-puolelle.html. Annos oli Hereford Road ravintolan lounaslistalla.

  Jos Lontooseen kaipaat muita vinkkejä, voimme suositella Arbutusta ja italialaisravintola Locandaa. Juttus Lontoon keikasta viime syksyltä löytyy jos klikkaat sivupalkista vuoden 2010 elokuuta.

  VastaaPoista
 8. Siis kiitos nyt tästäkin. Mä olen elänyt nelkyt vuotta ja luullut aina että kanttarelli on oikea muoto. Sentään ylioppilaaksi kirjoitin Suomessa ;)) nykyään suomen kieli on vieläkin huonommalla tolalla...

  terv,
  baijerilainen

  VastaaPoista
 9. No sitten lie paikallaan sanoa että tuo mun kommentin meissi tarkoittaa maissia ;). Minäkin olen luullut kanttarellia oikeaksi muodoksi, kunnes kuulin muuta tänä syksynä. Kahdella t:llä se kuulostaa kyllä paremmalta ja herkummalta!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin