torstai 1. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsakääröt sienitäytteellä

Meillä on syöty sieniä nyt ihan hurjan paljon, sillä niitä tuntuu tulevan metsään niin paljon kuin jaksaa hakea. Lapsetkin on saatu houkuteltua sienenhakumatkalle keksievään ja mehun avulla. Kun sieniä on valmistettu hyvin eri tavoin, ei kyllästymistä ainakaan vielä ole tapahtunut. Huono puoli hommassa on, etteivät sienet maistu lapsillemme lainkaan.

Tämän ohjeen inspiraatio löytyi Arktiset Aromit ry:n "Metsäsieniherkkuja"-vihkosesta, Anne Kiurun reseptoimana. Se miten vihkonen on päätynyt keittiöömme, on pienoinen mysteeri. Veikkaisin kuitenkin alkulähteeksi viikonlopun Herkkujen Suomi-tapahtumaa. Seurasimme ohjetta ensin tarkasti, mutta peston loppuminen kesken ohjasi meidät luoville urille, mikä maistui myös herkullisena lopputuloksena.
KESÄKURPITSARULLAT SIENILLÄ

kesäkurpitsa
kanttarelleja tai tatteja
suolaa
mustapippuria
pestoa tai smetanaa
rucolaa tai maksaruohoa
parmesaania
salviaa
coctail-tikkuja
öljyä voiteluun

Näistä aineksista eri tavalla yhdistelemällä saat erilaisia makuja.

Puhdista sienet. Pienet kanttarellit voit käyttää kokonaisina, tatit kannattaa pilkkoa sopivankokoisiksi paloiksi.
Huuhtele kesäkurpitsa ja kuivaa. Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä pituussuuntaan ohuita suiroja. Siemenisimmällä kohdalla tarvitset apuun myös veistä.
Levitä kesäkurpitsasuirot leivinlaudalle ja aloita täyttäminen. Me laitoimme vaihtoehtoisesti joko pestoa tai smetanaa suoraan siivulle. Smetanan päälle rouhin vielä mustapippuria ja suolaa myllyistä. Tähän päälle sopi esimerkiksi kanttarelli-rucola-parmesaani-yhdistelmä tai tatti-salvia-pari. Kun sopivat täytteet ovat kurpitsasiivun päässä, rullaa se kääröksi ja kiinnitä coctail-tikulla. Sivele kääröjen pintaan hiukan öljyä, jotta ne eivät tartu kiinni grilliin. Grillaa noin 8 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa alkupalana tai suuremmissa määrin ihan pääruokana.

Kuoresta tehdyt kääröt olivat kovasti eri näköisiä, hyviä nekin! Sopisi myös sormisyötäväksi.
Valmiina kanttarelli- ja tatti-kesäkurpitsakääröt näyttivät...hmmm...hiukan kokoonpainuneilta, mutta silti herkullisilta. Ainakin meidän mielestä.

9 kommenttia:

 1. Kyllä näyttävät myös minun mielestäni. Siis herkullisilta.

  VastaaPoista
 2. Ihanat rullat! Sekä nätit että varmaankin herkulliset:)

  VastaaPoista
 3. Meillä puolestaan tehtiin viikonloppuna täytettyjä kesäkurpitsankukkia ehdotuksenne perusteella. Herkullista oli - kiitos!

  VastaaPoista
 4. Mainio idea. Ja tuonnehan voisi laittaa vielä vaikka parmankinkkua tms. sisään, jos haluaisi. Oi että, toivottavasti pääsen tattimetsälle viikonloppuna!

  VastaaPoista
 5. Meillä Poika kyllä kerää ja putsaa sieniä mielellään, mutta ei syö.

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä herkulliselta! Olisiko teillä jotain ideoita siitä, miten näitä saisi parhaiten valmistettua ilman grilliä?
  Kokeilisin hyvin mielelläni ohjetta, mutta tällä hetkellä grillausmahdollisuuteni ovat aika olemattomat :/

  VastaaPoista
 7. Nanna ja Yaelian: Kiva että muutkin pitävän "plösähtänyttä" ulkonäköä houkuttelevana.

  Kipparin morsian: Kiva että vinkistäni oli herkuksi :). Olemme tehneet itsekin niitä joskus ja muistin hyviksi.

  Tusla: Tai pekonia! Tai kylmäsavuporoa. Tai erilaisia juustoja. Variointimahdollisuuksia kyllä on, totta!

  Ketturouva: Meillä lapset tutukivat metsää, kiipeilevät kaatuneilla puunrungoilla ja syövät niitä eväitään. Vain hasuunnäköiset sienet kiinnostavat ja ne harvoin ovat meille tuttuja ruokamielessä :).

  masuuu: No minä paistaisin liedellä pannulla. Voisihan kääröt laittaa uuniinkin. Ruuan luonne hiukan muuttuu, mutta en usko sen olevan huonoa niinkään.

  VastaaPoista
 8. you are invited to follow my blog

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin