tiistai 20. syyskuuta 2011

Pussikaljailta

Olemme ottaneet tavaksi tutulla naisporukalla illallistaa toistemme luona pitkän kaavan kautta viineineen. Kun opiskelevan ystävättäremme vuoro tuli, päätimme suhauttaa paikalliselle Autogrillille aterioimaan ja sen jälkeen pussikaljalle jonnekin. Suunnitteluhetkellä se tuntui tosi hyvältä idealta. Ajoitimme syöpöttelyn ja juopottelun liian syksyyn, sillä tuona iltana satoi...turhan paljon. Syömingit tosin hoidettiin vielä auringon paisteessa.
Uutuus Kyytipoika. Ja hei - zeddarjuustolla!

Omaan settiini kuului kokolihahampurilainen ja puolen litran maito. Juoma oli ainoa oikea valinta ja nimenomaan suoraan tölkistä juotuna.
Silloin junnuna kun lähdettiin muovipussit kilisten kylille, puhuimme "lintujen suojelusta". Ainakin tuolloin "laitbiöristä" meni muutama penni kotkien suojeluun. Perinteitä on kunnioitettava!

Taidamme olla turhan kranttuja ja vanhoja pussikaljailuun, kun sateen vuoksi päädyimme opiskelevan kaverimme takapihan terassille kallistelemaan. Pissalla kävimme puskan sijasta sisäposliineilla. Siinä meni hukkaan yhden huippuvarustellun frouvan vessapaperit ja styroksinen istuinsuoja.

13 kommenttia:

 1. AG <3 Oon oppinut että se on Nummelan lämmin sydän :D! Ja tuon Facebook-ryhmän perustaja on muuten napannut kuvan mun blogista ;) Otan sen kunnia-asiana...

  VastaaPoista
 2. Zeddarjuusto, ihan paras! Tulee mieleen mainosilmoitus lapsuuden kyläkaupan ikkunassa: "Tarjouksesa rilli lenki".

  VastaaPoista
 3. Anoppini, hieno ihminen käytti leivän päällä Floodaa.
  Härmässä turkkilaisessa pizzeriassa mainostivat, "vakosipuli 2mk"....

  No ei ehkä aivan sama, mutta jokatapauksessa ihastuttavan kokonaisvaltaisesti suunniteltu tapaaminen!

  Ja olipa hauska törmätä teihin HyvässäKokissa!

  VastaaPoista
 4. Vaikka toteutus teillä jäi vähän säiden vuoksi puolitiehen, yritystä kyllä oli:))

  VastaaPoista
 5. Anna: Kappas vaan kuva-asiaa. Tämä oli nyt historiani toinen kerta AG:llä. Ihan ookoo settiä.

  CJ: Hah haa! Mä olen käynyt kouluaikoina Cindexillä, kun silloin se logo oli jotenkin hämäävä.

  Nanna: ja eikös ollutkin hämmästyttävää tavata blogimme juuri KEVYTKokissa ;).

  Campasimpukka: Oli oli. Lopulta ilta oli ihan onnistunut, mutta etenkin sisäposliini vesitti aitoa fiilistä.

  VastaaPoista
 6. Mä oisin ehottomasti otttanut ZeddarPekoniKyytipojan! Pakko päästä Nummelaan!

  VastaaPoista
 7. No siinäs näet Merituuli,... HyväKokki oli siis ilmeisesti multa freudilainen lipsahdus!

  VastaaPoista
 8. Uijui, legendaarinen AG! Nostalgia-aalto toi välittömästi mieleen aageen makkaraperunoiden tuoksun. Ja lihansyöntiajoistani on kauan :) Ihan parasta on se kun ihmiset kävelee siihen autoluukulle :D

  Mutta siis arvostan, näinä luomu-lähiruoka-superfood-ei lisäaineita eikä koodeja eikä hiilareita eikä vääriä rasvoja-slowfood-valmistuotteet ovat pahuutta -aikoina pussikalja ja burgeri on ihan liian aliarvostettu juttu!

  VastaaPoista
 9. Jaana: lämpimästi tervetuloa vaan! Me päästäiskin helpolla muonituksessa kun vietäis sut AG:lle :D.

  Nanna: ha haa :)!

  Jytis: Musta on tärkeää puhua ruokakulttuurista sen kaikissa muodoissa. Siihen kuuluu olennaisesti myös burgerit ja pussikalja. Kyllä!

  VastaaPoista
 10. Merituuli, hear hear! Ja hei kiitos kun olitte vinkanneet meistä KevytKokissa, olipa hauska ylläri kun teikäläisten kuva tuli vastaan ja kiva juttu!

  VastaaPoista
 11. Jytis: Kyllä hyvää kannattaa vinkata! Eikö ollutkin yllättävää löytää meidän kuvat juurikin Kevyt Kokki - liitteestä. Kysyttiin kyllä toimittajilta ennen jutun tekoa ovatko lukeneet blogiamme ;).

  VastaaPoista
 12. Hehee :) se on itseasiassa yks mun lemppariruokalehti! Hyviä ja simppeleitä ohjeita (kevytkerman voi aina halutessaan vaihaa aitoon, haa) ja uutuustuote-esittelyjä ja yleensä aika paljon reseptejä, toisin kuin monissa ulkomaisissa lehdissä jotka tursuaa mainoksia.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin