lauantai 3. syyskuuta 2011

Persiljaperunat Gobbas Gårdin sadosta

Miettiessämme lisuketta viinissä haudutetulle kukolle päädyimme Campasimpukan blogiin. Julia Childia siteeraten hän kertoi ranskalaisten nauttivan  patansa ehdottomasti persiljaperunoiden kanssa. Kun Herkkujen Suomi-tapahtumassa vielä onnekkaasti päädyimme Gobbas Gårdin kojulle, oli päätös sunnuntain vieraille tarjottavasta ruuasta sinetöity.
Gobbas Gårdin tila sijaitsee Myrskylässä. Siellä viljellään monia mielenkiintoisia lajikkeita, kuten esimerkiksi läpipunaista Highland Burgundy Red-perunaa  ja vanhaa maatiaista Ruusuperunaa. Juttelimme tovin leppoisan mukavien viljelijöiden kanssa. Mieleen piirtyi kuva melko käsityömäisestä viljelystä, sillä kaikkein muhkuraisimpiin lajikkeisiin eivät nykynostokoneet käy, ne kun on suunniteltu standardikokoisille ja -muotoiselle perunoille. Suurta plussaa annamme perunoiden luomulaatuisuudelle.
Kesäisin tilalta saa myös tuoretta härkäpapua, joiden perään muutamassa blogissa on kyseltykin. Jos ei tilalle asti ehdi, tuotteita voi kysellä lukuisilta jälleenmyyjiltä. Ravintoloista ainakin Aino ja Nokka ovat Gobbas Gårdin asiakkaita.

Ostamamme perunat olivat lajiltaan Asparges La Ratte. Valmistimme perunat höyryttämällä kerroskattilassa. Peruna oli höyrytyksen jälkeen edelleen hyvin kiinteä ja pysyi hienosti koossa. Suutuntuma ja maku oli voinen (siis ilman sitä persiljavoita päälläkin) ja sopivan jämäkkä. Tykkäsimme kaikki, myös vieraat. Itse asiassa vierasperheen 4-vuotias poika ei pidä lainkaan perunasta, mutta urheasti maistettuaan pyysi näitä lisää. Ja söi monta.

Persiljaperunoihin tuntui googlettamalla  löytyvän ohjetta jos jonkinmoista. Me päädyimme lopulta tällaiseen yksinkertaiseen toteutustapaan, joka maistui erinomaisesti!

PERSILJAPERUNAT

1 kg kiinteää perunaa
50 g voita
1 iso nippu lehtipersiljaa
1,5 tl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa

Pese perunat hyvin, älä kuori. Höyrytä perunat kypsiksi. Sulata sinä aikana voi. Lisää sulaan voihin silputtu persilja, sitruunamehu ja suola. Kun perunat ovat kypsiä, laita ne tarjoiluastiaan ja kaada sekaan yrttinen voisula. Sekoita niin että yrttivoi peittävät kaikkia perunoita. Tarjoa heti.

1 kommentti:

  1. Minä olen tehnyt noita perunoita muittenkin ruokien kanssa useaan otteeseen, on niin helppo ja koska persiljaa kasvaa niin hurjasti yrttipenkissä:)) Vaikka kuinka leikkaa ison tupsun pois, niin eiköhän huomenna ole puska ennallaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin