maanantai 26. syyskuuta 2011

Parhaat silakkapihvit evö

Jukka käy välillä työmielessä Turun seudulla. Useammin kuin kerran hän on päätynyt lounastamaan Ravintola Kiisanpirttiin Maskuun. Mies on kehunut hurjasti paikan silakkapihvejä, joissa on joku juttu. Ompa mies yrittänyt udellakin reseptiä, mutta hymysuin sen on todettu olevan tarkoinvarjeltu salaisuus.
Kävimme myös perheen kesken kerran ohikulkumatkalla syömässä paikassa. Fiilis oli vähän niinkuin sukujuhlissa ilman niitä juhlia. Sunnuntain seisova pöytä sisälsi aika paljon perinteistä juhlakattaukseen kuuluvaa, esimerkiksi laatikoita, rosollia, leikkeleitä ja lihaa parillakin tapaa. Mutta kuten rakas mieheni lupasi, silakkapihvit kohosivat kaiken ylle ja kruunuksi. Maussa on etikkaa, tilliä ja makeutta, juuri oikeassa suhteessa, sekä rapsakka paistopinta, jossa voita ei lie säästelty. Jos jollain löytyy tämänmoista ohjetta, kommenteissa kehiin vaan! (Pliiiiis!)
Sunnuntain seisova pöytä tuntui melko kalliilta aikuisille (25 euroa), mutta lapsilta hinta oli vähintäänkin kohtuullinen (8 euroa ja toinen ilmainen).  Hiukan suppeampi kattaus arkisin kymmenellä eurolla on taas Jukan mielestä enemmänkin kuin hyvä hinta-laatusuhteeltaan.

2 kommenttia:

  1. Poikani 17v. tunnusti pari vuotta sitten, että oli aina luullut että Kiisanpirtti on Kissanpirtti...
    Näitähän sattuu, itse kullekin.
    -Jaana L

    VastaaPoista
  2. Juu, näitä sattuu useastikin :). Hauska tuo Kissanpirtti.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin