torstai 26. huhtikuuta 2012

Aamupalaksi samppanjaa?

Hola! Ja lämpimiä terveisiä Playa Del Inglesistä Gran Kanaria-saarelta, jossa juhlimme Jukan isän syntymäpäiviä viikon verran. Oikeastaan vietimme niitä vain varsinaisena päivänä, mutta juhlatunnelmaa riitti kyllä muullekin ajalle.

Olemme olleet saarella ja vielä tässä samassa kohteessakin aiemmin. Nähtävyydet oli siis jo nähty ja voimme keskittyä loikoiluun, löhöilyyn ja joutenoloon. Kävimme altaallamakoilun lisäksi päivittäin rannalla tai hiekkadyyneillä. Samaten ajanviettoomme kuului aina jätski tai kolme. Ja pieni kannu sangriaa.
Kävimme paitsi syömässä, myös syötävänä.
Ja sitten reissun tärkeimpään päivään eli lastemme papan syntymäpäivään:
Yllätimme papan samppanja-aamiaisella, jonka sponsorina toimi syntymäpäiväsankarin ystävä. Ylellisen kuohuvan ostin jo Helsinki-Vantaan lentokentältä. Valinta osui myyjän suositusten kautta punaiseen shamppanjaan, sillä pappa pitää kovasti roseviinistä. Samppanja oli kuulemma päivänsankarin suunmukainen (huh!). 


Kuohuvan kanssa tarjoilimme tapas-tyyppisiä pikkusyömisiä. Hauhalan Hanhifarmin eettisesti tuotettu hanhenmaksa oli ostettu lentokentän Eat & Joy-liikkeestä, muuten raaka-aineet olivat paikallisia. 

Tarjolla oli leipäsiä, joilla oli pintapaistettua sisäfilettä ja karamellisoitua sipulia. Raikasteena löytyi mansikkaa, hunajamelonia ja vesimelonia. Osa hunajameloneista oli kiedottu ibericonpossusta tehtyyn ilmakuivattuun kinkkuun, jamon ibericoon.  Ostimme paria paikallista, ihanan rasvaista juustoa. Ne oli tehty lehmän- ja vuohenmaidonsekoituksesta. Juustojen kanssa sopi erinomaisesti hetken vedessä pehmenneet rusinat. Opimme tämän yhdistelmän eräästä paikallisesta ravintolasta, jossa manchego-juusto tarjottiin juurikin näin. Kattaukseen kuului myös jamon ibericolla päällystettyjä leipiä ja pikaisesti valkosipuliöljyssä paistettuja mehevän maukkaita langustiineja. Osa paahtoleivistä leikattiin pippurisirotin"muotin" avulla pyöreiksi ja päällystettiin hanhenmaksapateella.
Täytyy sanoa että oli ilo osallistua tähän osaan syntymäpäivää.

Runsaan aamupalan jälkeen tallustimme porukalla katsomaan dyyneille, mitä olimme pari päivää aiemmin tehneet yllätyksen pappalle. Kyllä se kivistä tehty teksti siellä pilkottaa:
 Lounaaksi lusikoimme paikallisesta kahvilasta tilattua mansikkakakkua.
Syntymäpäivälahjaksi antamamme illallinen nautittiin ostoskeskus Kasbahin pihviravintolassa, Toro Negrossa. Tästä paikasta sanottakoon lyhyesti että syntymäpäiväsankari oli tyytyväinen. Ja pakko silti valittaa: pihvi oli ylikypsää vaikka toiveet kysyttiin ja alkupalat pettymys. Keittiön tervehdyksenä tullut kikherne-peruna-annos ja pippurinen pihvikastike oli parasta mitä ravintolassa sai. Jälkiruuat olivat käytännössä valmisjäätelöitä parin lettuannoksen lisäksi. Paikka valikoitui sankarin toiveen mukaan lihapainotteisin menun vuoksi ja sijaintinsa takia. Lähellä on meinaten iltaisin tanssit, joissa pappa tykkää käydä. Papalle maisemat ovat kovin tutut, sillä mies oli kohteessa 19:ttä kertaa.


Päivän päätteeksi syntymäpäiväsankari aprikoi mahtaako nyt sitten tulla joka aamu samppanjaa.

Iloiset synttärionnittelut vielä papalle meiltä!

4 kommenttia:

 1. Onnellinen synttärisankari saa herätä tuollaiseen tapas-aamiaiseen :) Ihan mahtava lahja papalle!

  VastaaPoista
 2. On siellä lämmössä varmasti ihanaa, täällä on taas niin järjettömän harmaata ja sateista vaikkakin kohtuullisen lämmintä. Ihanan näköinen aamiainen, tuollaisen nauttisi mielellään vappuna. Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Huh, mahtava synttäriaamiainen! Kelpais kyllä nuoremmallekin :)

  VastaaPoista
 4. Onnekas synttärisankari! Felicidades!Ensimmäinen kuva on tosi upea ja kaikki herkutkin näyttävät niin hyviltä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin