lauantai 28. huhtikuuta 2012

Todella hyvä tapaspaikka Playa del Inglesissä

Joskus ravintolaan on pakko päästä pelkästään sen logon nähtyään. Näin kävi minulle kun näin Tapas Bar Capacon. Ravintola on kävelymatkan päässä Playa del Inglesistä, San Fernandossa. Onneksi en ehtinyt etukäteen käydä baarin nettisivuilla, sillä niiden mölkköyden takia reissu olisi voinut jäädä tekemättä.
Joskus vainu osuu oikeaan, sillä paikka oli sisältä juurikin niin kiva kuin olin ajatellut. Sovitimme pehvamme kuitenkin terassille, sillä ilta oli ihanan lämmin ja tuulikin vain kutitteli hiukan.
Emme osanneet odottaneet paikalta mitään, mutta yllätyimme erittäin positiivisesti. 
Listalta ympyröitiin haluamamme ruuat. Meitä oli kolme henkilöä ruokailemassa. Tarjoilija suositteli otaamaan kuutisen pientä annosta. Otimme kuitenkin ahneuksissamme 8, joista kieltämättä yksi oli jo liikaa.  
Tarjoilijan suosituksista kokeilimme tätä viiniä, jonka tuoksussa oli paljon makeutta. Maku oli onneksi kuiva ananaksineen, vaniljoineen ja hedelmäisyyksineen. Tykkäsimme kaikki.  
Ruuat tulivat hissukseen, yksi kerrallaan. Tämä oli tietysti kiva siksi etteivät lämpimät annokset kylmenneet, mutta hieman ripeämpi tahti olisi ollut toivottava. Kun huomautimme asiasta, alkoikin annoksia tippua eteemme rivakampaan tahtiin. 

Kuvan ryppyperunat olivat melko rypyttömiä, mutta mojo-kastike maistuvaa. Esillepano on..läjä. Minua ja Jukkaa ilahdutti eniten koko iltana gratinoitu manchego. Annoksen hentoinen makeus lienee tullut päälle lorautetusta hunajasta. Makeat appelsiinit ja mausteena käytetty meirami komppasivat upeasti espanjalaista juustoa.
Kuvaamattomassa valkosipulileivässä oli todella valkosipulia!
 Kalmarit olivat oikein hyviä ja iloksemme niistä puuttui niin tavanomainen panerointi.
 Uutena tapas-ideana meille tuli entrecotepihvi, joka oli leikattu ohuisiin siivuihin.
Pekoniin kiedotut taatelit olivat seuralaisemme suosikki. Maistoimme vastaavia Lanzaroten reisulla paneroituna. Näissä ilahduttaa kovasti taatelin makeus yhdistettynä savuiseen ja suolaiseen pekoniin.
"Vuohi kanarialaiseen tyyliin" meinasi patatyyppistä ruokaa, joka olisi kyllä voinut jäädä tilaamatta. Makua setissä kyllä riitti, mutta olimme vain kovin täynnä kaiken mussttamamme jälkeen.
Tapas Bar Capaca on kyllä paikka jota voimme lämpimästi suositella! Kiireisenä aikana pöytävaraus lienee paikallaan, sillä ravintola on kovin pieni.

Kävimme syömässä myös kehutussa Tango y Tapasissa, mutta paikka hävisi selkeästi sekä tunnelman, tarjoilun, viinisuositusten että tärkeimmän, ruuan maun ja esillepanon puolesta.

9 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä! Itse olisin valinnut tuosta listasta ensiksi boqueronet...
  Minäkään en tykkää lainkaan paneroidusta kalmarista.Luin juuri eräästä ravintolasta täällä,jossa "calamari a la plancha" on kalmaria kuorineen,jolloin siinä on vielä se violetti sävy ja kuulemma enemmän makuakin.Pitänee kokeilla..

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus, tuo ruokalistakuva oli kiva. Vuohenlihaa olisin ehkä itsekin maistanut

  VastaaPoista
 3. Yaelian: No nyt mäkin ottaisin kun googletin mitä ne on :) "Boquerones are small, fresh anchovies. Accompanied by crisp,
  fresh Spanish bread, a glass of ruby-red wine or refreshing
  Asturian cider, they are a delight to eat. Moreover - as with
  many traditional Spanish dishes which comprise the renowned
  Mediterranean Diet - they are extremely healthy."

  Minä itse asiassa tykkään paneroisutakin kalmarista, tämä oli vain virkistävän erilaista :).

  Keitin kerran mustekalan nahkoineen (tms.) eikä se minusta ollut kypsänä lainkaan herkun näköinen.

  Luka: Vuohi oli ihan ok, joskin aika suolainen. Siinä vaiheessa iltaa vatsa vain oli niin kovin täynnä :).

  VastaaPoista
 4. Ensi kerralla sitten sielläpäin,jos menette,ehdottomasti suosittelen.Namia ne pikku kalat!

  VastaaPoista
 5. Mennään Barcelonaan kesällä. Täytyy katsoa jos sielätkin saisi. Kiitos suosituksesta!

  VastaaPoista
 6. Heh, samaisessa tapaspaikassa tuli käytyä edellisellä Kanarian reissulla :) Suosittelen myös lähistöltä löytyvää Taberna El Picoteoa, jossa oli myös herkulliset tapakset!

  VastaaPoista
 7. sini mitäs sinä tykkäsit? Kiitos suosituksesta (jos sinne vielä joskus "eksymme").

  VastaaPoista
 8. Käytiin tänään. Kiitos suosituksesta. Kiva tunnelmallinen pikkupaikka ja Tapakset oli ihan huippua. Voimakkaat yrtit ja hieno intensiivinen makumaailma. Ensimmäiset kaksi annosta tipahteli hitaanlaisesti tällaiselle härmäläiselle hätähousulle mutta loput annokset tuli sopivalla rytmityksellä. Patonki toimi mukavasti viimeisten mausteöljyjen pelastamiseen lautaselta ja hieman neutraloimaan voimakkaita makuja.

  VastaaPoista
 9. Olen tosi iloinen että tykkäsitte ja että tulit siitä kertomaan. Oliko / otitteko sitä ihanaa marinoitua manchegoa appelsiinilla?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin