maanantai 23. huhtikuuta 2012

Jätskitasting

Yhtenä sunnuntaina meille parkkeerasi kahdeksan alle 8-vuotiasta lasta arvioimaan jäätelömakuja.
Äänestyslappuina lapsilla oli Jukan ja tyttäremme askartelemat coctailtikkukyltit, joiden ilmekoodi aukesi lapsille heti.
Esilläolleista GB Glacen jäätelöistä niukin naukin eniten suosiota pakkauksen perusteella sai Calippo Shots Strawberry  Lemon. Lasten mielestä ulkonäkö vastasi roskista, enkä rehellisesti sanoen pysty kyllä olemaan eri mieltä. Joku sanoi muotoilun muistuttavan myös savukaasutinta, mikä ikinä se sitten onkaan. Mausta löytyi mansikkaa, sitruunaa ja ananasta. Viisi muksua äänesti hymynaamalla, yksi pisti suuta nurinperin. Kahden mielestä tuote oli ok. Pakkausta oli hankala käyttää, sillä rakeet tarttuivat toisiinsa ja niitä oli vaikea saada ulos "roskiksesta".

Haribo Push up on jäätelö jota tuupataan ylöspäin kuorestaan. Lasten mielestä se näytti tikkarilta ja maistui vaniljalta ja mansikalta kuten pakkauksessakin luvattiin. Tosin Helmi-tyttö löysi jäätelöstä yllättäen perunan makua. Pienen ähkimisen jälkeen sain varren sisällä olevat nallekarkit ulos. Melkein kaikkien lasten mielestä karkit jäätelön kanssa olivat hyvä juttu.   Pojot J 6 ja L1 yhden todetessa jätkin olevan ihan ok.

Mehujää Calippossa lapset maistoivat karkkia ja hyytelöä. Tästä kukaan ei näyttänyt surunaamaa, mutta kaksi kylläkin viivasuuta. Calippoa söisi kuulemma Afrikassa ja rannalla, mutta  ei Etelämantereella.

Magnum Infinity suklaa kirvoitti lapsissa eniten kommentteja. Pakkaus "näyttää mustalta" ja "jäätelö näyttää suklaapuulta". Kuori maistui suklaalta, sisus appelsiinisuklaalta ja vaniljalta. Arvovaltaisen raadin mielestä tätä tummasuklaista jäätelöä voisi syödä paitsi pimeässä, myös Etelämantereella. Perusteena manteresyömiseen tuli selkeästi "koska siellä on kylmää ja jäätelö tuntuu kuumalta". Naamat jakaantuivat J 6 ja 2 viivasuuta.

Valtavan King cone- tuutin ja jääkiekon mallisen salmiakkipyörylän jälkeen suurin osa lapsista poistui. Oli jotenkin hauska nähdä, että jäätelön maistelussakin tulee stoppi, aikanaan. Tosin kaksi sissiä jäi vielä massuttamaan ja viimeisenä pöydän ääreen jäänyt nuorin tyttöedustaja söi kaiken päälle kokonaisen tuutin.

Lämmin kiitos arvon raatilaisille maistelusta!
Lapsiraadin pelmahdettua leikkeihin me aikuisväestö maistelimme kahvin kera purkkijäätelöitä.
Ja kappas, kaikki purkit käänsivät selkänsä kuvaan.

Ben & Jerry's:n vermontilaista vaahterasiirappia ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä sisältävä "the Vermonster" oli useiden mielestä pöydän paras jäätelö. Moni kertoi hakevansa jäätelöltä juuri makeutta, jota tästä jäätelöstä kyllä löytyi. Sen sijaan saman puljun "Oh my Apple pie" eli omenapiirakka sai murskatuomion: kaikki maistaneet söisivät mieluummin piirakan ja jäätelön erikseen.

Carte D'orin "mustaherukka fruit ice" jakoi mielipiteitä muutaman tykätessä kovasti.  Tätä ei voi paljon syödä jätskin tavoin, mutta osana hienoa jälkiruokaa esimerkiksi jonkun valkosuklaisen jutun kanssa voisi toimia hienosti. Saman lafkan mustikka ja vanilja-jäde sisälsi monen mielestä keinotekoista makua, niin kaunis kuin valkosuklaisine sydämineen olikin. Carte D'orin Tiramisú-jäätelössä maistui selkeästi marsala, jota pakkauksen mukaan oli 2 prosenttia. Pohdimmekin, että jos  vieraiden tullessa ei olisi aikaa tehdä jälkiruokaa niin sitten tämä toimisi. Miellyttävää näissä Carte D'orin jäätelöissä oli se, että ne olivat pakkasesta otettaessa heti käyttövalmiin pehmoisia.

Kiitokset kaikille aikuisillekin maistelusta ja mukavasta kaffetteluhetkestä. Ja kiitos tietysti mainostoimistolle jäätelöistä.

3 kommenttia:

 1. Voi söpöys, mitä kommentteja asiantuntevalta raadilta!

  VastaaPoista
 2. Ihania kommentteja ;D Mitäköhän roskisjäätelön valmistajat ajattelivat arviosta?
  Taidan olla kummajainen, mutta itse en kaipaa jäätelöltä makeutta... Päinvastoin, raikkaus rulaa :) (Ehkä siksi olenkin enemmän sorbettien puoleen...)

  VastaaPoista
 3. Minustakin kommentit olivat ihania. Tosin välillä kommentointi oli turhankin tiheää ja kirjurimme hairahtui muihin puuhiin, mutta paljon saatiin silti kirjattuakin.

  pinea: Minä taas en voi käsittää mitä suunnittelijat ajattelivat luodessaan moisen :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin