tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kasvisten preparointia näppärästi salaattia varten

Osallistuessamme Arlan bloggaajille suunnattuun kokkailutilaisuuteen Jukan kontolle tuli valmistaa fetasalaatti. Miehelle paukasi päälle kyselykausi kesken salaatin kokoonsaattamisen, jonka johdosta saimme hyviä vinkkejä kasvisten pilkkomiseen ja siementen poistamiseen. Tomaattien ja kurkkujen siemenet usein vetisyttävät salaattia, mutta jo pienessä porukassamme oltiin eri mieltä varsinkin kurkun siementen poistamisen tarpeellisuudesta. 

Kokkimaajoukkueessa ja  ravintola Palacessa ahertavan Lasse Koistisen vinkit saatiin myös videolle:

SIPULIN PILKKOMINEN


KURKUSTA SIEMENET POIS HELPOSTI


TOMAATTIEN "FILEROIMINEN"


Tomaatin siemenet voi käyttää jo valmiiksi tomaattipitoiseen keittoon tai kastikkeeseen. Siemenistä voi keitellä myös hillokkeen, jota voi nauttia vaikkapa juustojen kanssa jälkiruuaksi.

TOMAATTIHILLOKE

500 g tomaatin siemeniä
250 g hillosokeria
vaniljatanko halkaistuna

Keittele seosta kunnes se on kutistunut kolmasosan verran. Jos mukana on tomaatin kantoja, voi hillokkeen vielä surrauttaa sileäksi sauvasekoittimella tai vastaavalla. Jäähdytä hyvin ennen nauttimista.

4 kommenttia:

 1. Tomaattihilloke kuulostaa mainiolta idealta! Omasta keittiöstä ei kyllä taida löytyä puolta kiloa tomaatinsiemeniä, mutta ehkä reseptiä voi muokata sopivaksi hiukan pienemmillekin määrille ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, harvoin noin paljoa tosiaan löytyy. Jos tekee pienemmästä määrästä, kokenut kokki vinkkasi lisäämään sekaan vettä.

  Kokeilla oli muutenkin oikein terve meininki siinä, että kaikki hyödynnettiin.

  VastaaPoista
 3. Tomaattihilloketta olen täällä syönyt ystävän luona. Ihana tuo teidän Arla-tapahtuma! Täälläkin saa Arlan Fetina-kuutioita;D

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Minkä kanssa te tomattihilloketta nautitte?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin