torstai 7. kesäkuuta 2012

Angry Birds-synttärit



Lastemme yhteissynttäreiden makea pöytä rakentui tänä vuonna Angry Birds-teemalla, se kun on ollut molemmille lapsille ihan huippujuttu tänä keväänä. Tavanomainen kulhotarjoaminen unohdettiin kokonaan ja makeatarjottavista päätettiin koota Angry Birds-pelin rata. Taustapahvin lapset maalasivat itse.

  
Idea kokonaisuuteen lähti, kun tuumin että Angry Birds-possut voisi tehdä suht helposti ”cake pops”-versioina. 

Kuivakakusta, tuorejuustosta ja hillosta muodostettu massa oli niin tömäkkä, että siitä onnistui muotoilla (poikani sormin) helposti myös kolmion muotoinen, keltainen Angry Birds-lintu. 

Värikuorrutus onnistui helposti, kun dippasi kakkupallot elintarvikevärillä värjätyssä suklaassa.

Korvat, kulmakarvat, kruunut, possuviikset ja muut tehtiin suht helposti Ässä mix-karkeista muotoilemalla. Kärsä saatiin aikaan halkaisemalla karkki, jolloin tahmaiseen pintaan otti hyvin kiinni mustat nompparellit ja lakupalat. Silmiksi painettiin helminompparellit.

Koristeluun osallistui innokkaasti koko perhe.

Kakkupallojen teko kannattaa ajoittaa vaikka kahdelle päivälle, niin tekeminen ei tunnu niin työläältä.

1. päivä

KARDEMUMMAKAKKU

1 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl kermaa
1,5 dl piimää
130 g  voisulaa
2 munaa

Sekoita kuivat aineet.
Lisää muut aineet.
Sekoita hyvin.
Kypsennä 175 C asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä. 



2.päivä

pallot
kardemummakakku
100 g tuorejuustoa
4 rkl raparperihilloa

Murenna kakku käsin kulhoon. Lisää tuorejuusto ja hillo. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja sekä kolmioita. Laita muotoilutuotteet jääkaappiin viilentymään, niin kuorruttaminen on helpompaa.

Tässä välissä voit vaikkapa leikellä karkeista sopivia nokkia, töyhtöpaloja, kärsiä ja korvia.

kuorrutus
valkosuklaata
elintarvikevärejä

Valkosuklaan määrää on vaikea arvioida, sillä se vaihtelee jo pallojen koonkin mukaan. Arvioisin, että ainakin 600 grammaa suklaata menee tähän settiin.

Sulata pienehkö määrä suklaata. Lisää muutama tippa elintarvikeväriä. Huomasin, että jos väriä lisää liikaa, suklaa kökkööntyy. Suklaata kannattaa värjätä vähän kerrallaan, niin saa useamman värisiä palluroita.
Upota kepin nokkaan keihästetyt kakkupallot sulaan suklaaseen ja valuta liiat suklaat pois. Laita koristeet kiinni pian, niin kauan kuin ne tarttuvat suklaaseen. Pallurat jäähtyvät yllättävän nopeasti.

Laitoimme nyt pallot kovettumaan coctailtikun nokkaan, mikä oli virhe. Pehmeät kakkupallot holahtivat tikun läpi ja jäivät kiinni alustaan. Seuraavaksi jättäisin varmaan pohjan kuorruttamatta ja laittaisin pallot kuivumaan leivinpaperille. Ei tuo alaosa kuitenkaan näy Angry Birds-radassa. 

Itse rata rakentui Jukan ja poikamme yhteistyön tuloksena. Perheen miehet käyttivät rataan vohveleita, Domino-keksejä, vaahtokarkkeja, suklaata ja Fasu-paloja. Osa elementeistä kiinnitettiin toisiinsa pikeerillä, joka jämähdytti osat kiinni toisiinsa melko nopeasti ja hyvin. 

TNT-laatikon poikamme teki kirjoittamalla Fasu-palan kylkeen pikeerillä. 
Lopputulos oli oikein mieluinen ja hurjan makea!

14 kommenttia:

  1. en edes tiiä mitä tossa pelissä tehään mutta aika siisti tollanen installaatio tyylinen synttäriteos :)

    VastaaPoista
  2. Just pelasin ängry böördsiä. Nerokasta käyttää fasupaloja ja vohveleita ja tehdä tuollainen rata. TNT:t ja kaikki. Ihan legendaarinen!

    VastaaPoista
  3. Hahaha, tuostahan tuli aivan mahtava!!

    VastaaPoista
  4. Voi kuvitella miten innoissaan lapset ovat olleet. Tää on tosi tosi hieno!!

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava! Täytyy pistää muistiin jos meillä joskus alkaa angry birds fanitus.

    VastaaPoista
  6. Loistavaa! :D

    Kardemummakakku kuulostaa liian ihanalta. Ja yhdistettynä raparperihilloon! Mikä oiva idis! Teen joka kesä raparperichutneytä, johon tulee kardemummaa. Ihana makuyhdistelmä toimii varmasti loistavasti myös cake popseissa!

    VastaaPoista
  7. Vautsi miten hieno ja varmaan herkullinenkin Angry Birds-rata! Varmaankin olivat lapset innoissaan.Täällä omalla suunnallani ovat Angry Birds-jätskit saavuttaneet megasuosion. Kerroin siitä puolitoista viikkoa sitten blogissani ja eilen sitten Taloussanomatkin.Ehkä sellaisia tulee sitten Suomeenkin...

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille kommenteistanne. Kiva että tekin piditte ideaa hyvänä. Toteutus on tasan näköisemme, kaikkine roskiuksineen ja sinne päin-tekemisineen.

    Minua sivistettiin sähköpostissa, että fasupalat ovat olleet jo 10 nuotta Fanipaloja - mitä?! Tää taitaa olla niitä kerran Makkaratalo, aina Makkaratalo-juttuja.

    Roviolta saimme seuraavanmoisen viestin kun lähetimme linkin blogiin: Hei Merituuli,
    kiitos viestistänne! Olette onnistuneet luomaan mahtavan Angry Birds maailman! Hauskaa nähdä että olette innostuneet Angry Birds pelistä!
    Hauskaa viikonloppua! ~(^-^)~
    Parhain terveisin,
    Anne
    Rovio Support Team

    VastaaPoista
  9. Ei hyvää päivää, tää on ihan mahtava! Mutta eihän tuota raaski syödä!

    VastaaPoista
  10. Ai että mä tykkään tästä. Mielettömän hauska - tekeminen mahtoi olla täynnä hulvattomia hetkiä oivalluksineen. Ja lapset on ollu ihan haltioissaan taatusti. Ihanaihanaihana!!! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteista! Suunnittelu, tekeminen ja syöminen oli kyllä hauskaa puuhaa! Tässä oli myös mukavasti puuhaa syntymäpäivän aamupäivälle, kun rataa koottiin yhdessä ja lapset maalasivat taustapahvia - ei ehtinyt tekemättömyys nostaa jännitystä liiaksi.

    VastaaPoista
  12. Ihan mahtava idea ja toteutus! Luovuutta ja yhdessätekemistä parhaimmillaan :).

    VastaaPoista
  13. Yhdessätekeminen oli tässä kyllä kivaa!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin