perjantai 22. kesäkuuta 2012

Barcelona, Barceloneta


Oikein raikkaan iloiset terveiset kuumasta Barcelonasta. Palasimme tänään päivällä juhannusSuomeen monta kokemusta, makua ja näkyä rikkaampana. Rakastuimme kaupunkiin koko perhe, sillä se tarjosi jokaiselle paljon monipuolisuudessaan. Barcelona oli koko ajan täynnä elämää, muttei tukahduttavalla vaan rennolla tavalla!


Kaupungin ranta-alue, Barceloneta, oli jokapäiväinen käyntikohde. Mikä sen ihanampaa kuin pulahtaa raikkaaseen veteen kun aurinko porottaa! Port Olimpicin päässä voi ihailla komeita jahteja ja purjeveneitä matalan, pikkulapsille sopivan rannan tuntumasta. 
 Barcelonetan rantakadun itäisessä päässä lapset taas nauttivat komeissa aalloissa leikkimisestä. 
 
Emmekä me olleet yksin. Ranta oli täynnä, muttei ahtaasti. Esillä oli paljon hienojakin tatuointeja, komeita rintalihaksia ja paljaita tissejä. 
Rannalla oli hauska seurata paitsi lasten leikkejä, myös juoma- ja huivikauppiaiden touhuja. Miehet kiersivät pitkin rantaa huudellen "Sangriaa, mojito, cerveza, bier!" ja kun tilaus tuli, juoma kaivettiin muovikassista oikein kylmänä, sillä joukossa oli myös jääkimpale. Kun kassi sitten tyhjeni, miehet kaivoivat jonkin meille aukeamattoman merkkaustavan perusteella hiekan seasta uuden pussin, jossa niin ikään oli kylmiä juomia. Välillä poliisin yllättäessä kassit jäivät niille sijoilleen kunnes joku taas tuli ne noutamaan. Mojiton joukkoon sai mistä-lie-pullosta halutessaan lisälurautuksen rommia. 
Vedessä puljaaminen sai nälkäiseksi, mutta kuriseva vatsa oli helppo kesyttää useissa rantaravintoloissa. Ensimmäisenä alkuiltana osuimme heti loistopaikkaan, Opium Mar Barcelonaan. Paikan paella oli hurjan maukas! Jukan "paella" oli tehty aivan kuin spagetin pätkistä. Hyvää oli sekin. Tarjoilu oli koko perheellemme ystävällistä ja ripeää. 
Opium Mar:ssa oli ihanan oleileva tunnelma. Ihmiset löhöilivät leveillä sohvilla, nauttivat drinksuja tai istuivat pitkissä pöydissä ystäviensä kanssa. Vielä kun DJ alkoi soittaa levyjään tumman miehen tanssiessa rytmikkään taitavasti, oli lomafiilis viimeistään valmis!
 
Barcelonetan alueella on hyvin kunnioitettava määrä jäätelöpaikkoja, myös artesaanitavaralle. Tässä nautitaan ICE BOX:in loistavaa mansikkajäätelöä.
   
Tyttäremme innostui eniten MonsterHigh-jäätelöstä.

Passeig Joan de Borbó eli Barcelonaten rantatie hiekalta takaisin kaupunkiin on täynnä paella-paikkoja. Homma näyttää kovasti turistirysältä, mutta me olimme oikein tyytyväisiä kahteen kokeilemaamme paikkaan. 
 

Hyvin perinteikkäässä Nou Can Tipassa maistoimme sekä tavallista merenelävien paellaa että mustekalan musteella värjättyä merenelävien paellaa, jonka nimesin goottiversioksi. Oikein maistuvia molemmat!

El Rey De La Gambas- ravintola sai meiltä - ylläri pylläri- paellatilauksen, johon olimme taas tyytyväisiä.

Nyt mukana oli myös razor clameja eli huotrasimpukoita, sekä suuria valkoisia papuja. 

Alkuun tilatut juustot olivat ok, joskin alkuun ihan kylmiä.

Tällaiselle suomitallaajalle on aina eksoottista, kun lasivitriinissä lymyilee komealonkeroisia mustekaloja.
Tai kun ravintolan katto on täytetty ilmakuivatuilla kinkuilla. 
Passeig Joan Borbolta löytyi myös herkku- ja suklaapuoti Vioko, jossa kaikki oli laitettu esille modernin houkuttelevasti. Kuumuus sai aikaan sen, että tuotteet jäivät nyt maistamatta. Ehkä ensi kerralla.
Tutun suosituksesta päädyimme yhden rantavisiitin jälkeen Bar Jaicaan Carrer de Ginebran ja Carrer de Pizarron kulmaan. Mainiosta neliöpullosta tarjottu talon valkoviini oli melko hurjan makuista, joskin ruokien kanssa ihan ok. Tapakset olivat perushyviä ja halpoja. Koko perheen lasku juomineen oli 39 euroa.
Suosittelemme Jaicaa ehdottomasti, sillä se oli täynnä paikallisia ihmisiä ja mukavaa, mutkatonta tunnelmaa. Paikan henkilökuntakaan ei oikein puhunut englantia, joten tilaus toimitettiin viittelöimällä. Tarjoilijatyttö lauleli mennessään ja kantikset nauraa höröttivät tiskillä. Hieno fiilis!
Näihinkin kavereihin törmäsimme iloa pursuavassa meiningissä Barcelonataa dallaillessa. Tässä juutuupista poimitussa videossa Buenas Costumbres jammaa kuitenkin Park Güelissä. Puistosta ja paljosta muustakin lähipäivinä, sillä meillä on vielä paljon kerrottavaa Barcelonasta. 

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Barcelona onkin ihana kaupunki;omasta vierailustani sinne on jo liian pitkä aika.Tuollaista paella de fideos eli pätkäpastapaellaa olen joskus myös syönyt.Mukavaa juhannusta koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Semmoinenko se nimi olikin - kiitos taas Yaelian!

    Barcelonan reissulle oli kovat odotukset etukäteistutustumisen perusteella ja tietysti pelko että liian kovat odotukset eivät täyty. Vaan toisin kävi - Barcelona ylitti kaikki odotukset!

    Juhannus menee meillä lähinnä reissusta toipumiseen, mutta mukavaa se on tämäkin. Eilen helotti aurinko, mutta tänään on vähän perinteisempi jussikeli ;).

    VastaaPoista
  3. Nams mitä Espanjan herkkuja! En voinut pidättää naurua tuolle kohdalle:
    "Emmekä me olleet yksin. Ranta oli täynnä, muttei ahtaasti. Esillä oli paljon hienojakin tatuointeja, komeita rintalihaksia ja paljaita tissejä." Mutta todellakin ihana blogi, jään mielelläni seurailemaan, kun ruoka on lähellä myös minun sydäntäni! :)

    -Aada-

    VastaaPoista
  4. Ei jäänyt epäselväksi oletteko paellan ystäviä.... ;)

    Aivan ihana fressi raportti Barcelonasta. Haluu sinne takas kanssa!

    VastaaPoista
  5. Ah Barthelona! Viime visiitistä onkin aboutsikka 20 vuotta aikaa ja kovasti houkuttelisi uusinta. Tästähän saankin hyviä raflavinkkejä mukaani sitten kun...

    VastaaPoista
  6. Aada: ompas kiva saada sinut meitä seuraamaan - terveppätuloa!

    Nanna: Niinkö :D? Et ikinä arvaa mitä tarjosimme ystävillemme tänään illalliseksi kun pakkasesta löytyi kuhaa, simpukoita, jättikatkiksia ja kaapista paellariisiä sekä sahramia...

    anna: Muutamia tosi hyviä täkyjä tulossa, stay tuned! Yksi (blogiinkin tulossa oleva) illallinen oli ehkä jopa elämäni parhaita...

    VastaaPoista
  7. Minä täällä innoissani luen kertomuksia Barcelonasta, kun se oma reissu lähenee hiljalleen! Vaikuttaa huipulta :)

    VastaaPoista
  8. Virpi oli ihan huippu! Ihan mahtavaa kun kaupunkilomaan saa yhdistettyä rantaloman! Huonoa ruokaa ei saanut oikein mistään.

    Suhailtiin koko ajan metrolla (otettiin kymppikortti), parina iltana ajettiin väsyneiden lapsien kanssa taksilla. Taksi oli suht halpaa, mutta ruuhka esim. sunnuntai-iltana tylsä.

    Milloin menet? Ens viikon aikana saanen kaikki nettiin.

    VastaaPoista
  9. Me mennään vasta elokuussa, 14. päivä lähdetään silloin! Meillä on apartment-majoitus Sagrada Familian lähellä ja siitä sitten aateltiin suhata biitsille ja kaikkialle, metro menee ihan vierestä.

    Kivaa etukäteisfiilistelyä kyllä saa näistä teidän postauksista :)

    VastaaPoista
  10. Oi ihania kuvia jahei hyviä vinkkejä otetaan tänne osoitteeseen vastaan kanssa! Ollaan tyttöporukalla lähdössä elokuun alussa Barcelonaan ja alkaa olemaan tämä matkakuume aika huipussa! Oliko muuten siellä rannalla suht turvallista, moni on valitellut että kauheasti on rosvoja ja varsinkin rannalla saa olla varuillaan..?

    VastaaPoista
  11. Oi ihania kuvia jahei hyviä vinkkejä otetaan tänne osoitteeseen vastaan kanssa! Ollaan tyttöporukalla lähdössä elokuun alussa Barcelonaan ja alkaa olemaan tämä matkakuume aika huipussa! Oliko muuten siellä rannalla suht turvallista, moni on valitellut että kauheasti on rosvoja ja varsinkin rannalla saa olla varuillaan..?

    VastaaPoista
  12. Huoneisto on hyvä, pääsee itsekin kokkailemaan jos huvittaa! Hyvistä raaka-aineista ei ainakaan ole pulaa.

    Teidän nurkilla on yksi La Paradeta -ketjun paikoista, jonne ei keretty nyt mutta tarkoitus oli. Ne on siis ravintoloita joissa osoitellaan mitä mereneläviä haluaa ja ne valmistetaan sitten. Kuulemma edullista ja hyvää. http://www.laparadeta.com/

    ANO: On ilo jos meistä on apua.
    Olo oli turvallinen kyllä, mutta ollaan aika tarkkoja kamoista. Ne on koko ajan meidän lähellä.
    Jukan kolleegalla oli käynyt ikävästi, kun pari jannua oli "tullut kysymään neuvoa kartan kanssa". Koko käsilaukku passeineen päivineen oli hävinnyt saman tien. Tarkka täytyy olla muttei hysteerinen :). Tyttöporukalla kaunpunki on varmaan hysteerisen hauska. Jos tykkää shoppailusta, sitä kyllä pystyy harjoittamaan kaikissa hintaluokissa. Barri Gothicissa on ihania pikkuliikkeitä, josta Jukka osti minulle mm. paikallisen suunnittelijan hopeasormuksen. Vähän spessumpi matkamuisto <3

    VastaaPoista
  13. Kala-kasvissyöjien kanssa reissatessa tuo muutenkin ilahduttaa, että kaupungista tuntuu löytyvän hyvin sapuskaa myös lihattomalle ruokavaliolle!

    Näitä teidän postauksia lukiessa kyllä matkakuume suorastaan räjähtää käsiin ja vielä pitäisi viikkotolkulla malttaa.

    VastaaPoista
  14. Sitten Virpi Ravalissa sijaitseva Organic voisis olla teidän paikka. Ei käyty, vaikka tarkoitus oli. Kaikkeen ei vain millään ehtinyt. Ihan nurkilla on myös meidän Raval-postauksen Els Tres Bots-kuppila, jossa tapasimme tikkarit lapsillemme antaneen miehen. Organicista lisää täältä: http://www.bcninternet.com/restaurants/details.php?contentid=982

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin