perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kesäisiä pilkahduksia
Itsetehty jäätelö on hyvää (vaikkakin vaatii vielä harjoittelua ollakseen priimaa).
Maahumalan kanssa on kiva höyryttää kauden kasviksia.
Kirpparilta löytyi ankkalautanen lapsuuden samansarjalaisen, paljon käytetyn, kaveriksi.
Keitetty raparperimuhju antaa kivaa saundia kinkku-aurajuustopastaan.

Rikkaat ritarit paistuvat myös grillissä, myös ruususilppulisällä. Nyt ne saivat seurakseen mansikoita sekä ruusulla maustettua kermavaahtoa.
Risottoon saa mukavan kesäistä tuntumaa kesäsipulista varsineen ja limen mehusta kypsennysvaiheen lopussa. Risotto on tälviisiin mukavan raikas. Settiin kuului tällä kertaa myös kuorineen paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä, jotka jäivät maukkaan meheviksi. 
Appiukon pyydystämä ja savustama ahven tykkää kovasti uusien perunoiden ja porkkanoiden sekä pinaattipaistoksen seurasta. Sipuli-voi-kastiketta unohtamatta.
Kesällä on niin helppo ilahtua ja ilahduttaa, sillä ihania tuoreita makuja on joka puolella!

6 kommenttia:

 1. Raparperimuhju kinkku-aurajuustopastan lisukkeena kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoiselta. Siis vin keitetty raparperi muhjuksi?

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaa kans tuo muhju.

  Ruusunterälehtiä olis kyllä saatava. Meillä päin kaikki ruutu on vaan tuupattu jotain rikkakasvintorjunta-ainetta täyteen.

  VastaaPoista
 3. Siis ihan vaan keittää raparperia vedessä pieninä paloina. Siitä tulee muhju. Sitä voi sitten lisätä samaan aikaan konfliktiin kanssa maun mukaan. Makulisä on tervetulleen raikas.

  VastaaPoista
 4. Siis samaan aikaan homejuuston kanssa :D

  VastaaPoista
 5. Raparperimuhjun monikäyttöisyys on taattu! Itse käytän kesän raparperisadon talven aikana erilaisiin muhjuihin, joiden kantaisä (tai -äiti) on Jamie Oliverin Kotona kirjassa oleva raparperimarinadi Raparperi-porsaswokiin. Minun makuuni raparperi on niin mahtava "hapan-imelän" lähde ja rapsakka marinoija.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeisetä Ano! Raparperi on kyllä monikäyttöinen, eikä pelkkä piirakkapötkylä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin