tiistai 10. heinäkuuta 2012

Social Boulevard ei yllättänyt


Lasten ollessa kesälomanvietossa mummulassa me paukasimme Jukan kanssa parinakin iltana aterioimaan Helsinkiin. Mahdollisuudet on käytettävä hyväksi silloin kun niitä tielle sattuu! Toinen illoista sisälsi kesäkuun alussa avatun Boulevard Socialin. Ravintola on Farangista ja Gaijinista tuttujen Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusin paikka. Ravintola tarjoaa välimerellistä ruokaa, mutta ei sitä totuttua Italia-tyyppistä settiä, vaan makuja Marokosta, Kreikasta, Libanonista ja Tunisiasta. 

Valitsimme Jukan kanssa Social Tasting Menun, joka kohosi kahdesta valittavasta maistelumenusta suosikiksi ankan ansiosta. Viinipakettia emme raskineet ottaa, vaan siemailimme tarjoilijan suosittelemia    vaihtoehtoja alkuun ja pääruualle. Alkuruokien kanssa toimi hienosti luonteikas kreikkalainen valkoviini, Gaian Assyrtiko. Pääruuan punaviiniä en harmikseni enää muista. 
Menu lähti käyntiin oikein maistuvilla vihersimpukoilla. Chorizosalsa toi erityisen hienoa, meille uutta makua kokonaisuuteen. Varrastus oli meille uusi tapa tarjota simpukat. 
Mini lammas-pita kebabit olivat suloisia ja maistuvia.

Ankanmaksapatee rokkasi hienosti yhteen dukkah-mausteseoksen ja makean membrillon kanssa. Focaccia-leipä oli paahdettu korppuisen kovaksi. Tämä kokonaisuus oli vihersimpukoiden ohella illan parasta antia. Leipiä olisi tosin voinut olla vaikka tuplasti enemmän, jotta koko patee olisi saatu nautittua. 

Grillattu mustekala oli pehmoista ja hyvää.
Possunkylki "Ottoman" oli maukas. Ihmettelimme kärvähtäneen näköistä mustaa pintaa, joka ei maistunut kuitenkaan lainkaan palaneelle. 
Pääruuaksi nautittu ankka parillakin tapaa oli oikein maistuvaa, mutta tabbouleh ja cous cous olivat mitäänsanomattomia. 
Jälkiruuassa parasta antia oli suolakaramelli. Sen lisäksi annoksesta löytyi sitruunarahkaa, marenkia ja sablekakkunen. Paikan oma softis oli kiva lisä, mutta pahvimukista tarjoilu hiukan ihmetytti. 

Boulevard Social toimi tarjoilun puolesta hienosti ja ruuatkin olivat oikein maistuvia, paikoin jopa erinomaisia.  Meidän on pakko silti olla samaa mieltä Glorian ruoka & viinissä julkaistun Tuomas Tantun arvion kanssa siitä, että "vau-kokemusta ei syntynyt". Koimme vahvan sellaisen samojen miesten Farangissa ja odotimme kai liikaa. 

Omasta visiitistään Boulevard Socialissa ovat kertoneet blogeissaan ainakin Kulinaarimurulan Jaana ja Soul Kitchenin anna. Brunssi on testattu toimittaja Mariaana Nelimarkan toimesta. 

4 kommenttia:

 1. Annokset ovat kyllä houkuttelevan näköisiä :-) Täytyy päästä testaamaan joskus!

  VastaaPoista
 2. Hyviltä juu näyttää, mutta harmi ettei säväyttänyt. Itse en ole päässyt vielä käymään, mutta jotenkin odottelin, että tuo olisi mun mieleen.

  VastaaPoista
 3. Onkohan kaikki ehkä vähän liian pikaisesti kokoonlaitettua TAI sitten haluttu tehdä paikka jonne kaikki voi mennä, verraten esim farangin ja gaiginin makumaailmaan pelkistetymmin tai helpommin..

  VastaaPoista
 4. Mimosa ja Chez: Menkää ihmeessä! On kyllä kokemisen väärti ehdottomasti!

  Jasu: Kieltämättä tuli heti sinut mieleen kun makumaailmassa oli Libanon. Olisi hauska kuulla sinun tuumailusi paikasta.

  Virve: En oikein osaa perustella miksi meidän vau jäi kokematta. Sillä ruuat tosiaan olivat hyviä, valkoviinivalinta yllätyksellisyydessään onnistunut, tarjoilu sujuvaa ja ystävällistä...Mutta jokin jäi uupumaan/vajaaksi.
  Tanttu oli lehdessä perustellut oman kokemuksen ongelmaksi makujen toistuvuutta ja samankaltaisuutta. Meillä se ei ollut sitäkään.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin