sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kesänmaku-puoti Laitikkalassa vie ajassa taaksepäin

Piipahtaessamme Valkeakoskella ystävämme suosittelivat poikkeamaan kotimatkalla Laitikkalan kautta herkkujen toivossa. Näin teimme ja olimme pieneen kiertomatkaan erittäin tyytyväisiä!

Kesänmaku-puodissa on komea valikoima lähituottajien tuotteita lihasta ja juustoista lähtien. 
Kysyessäni makkaroiden tekopaikkaa, nyökäytti myyjä päätään ja tokaisi että tuolla talon toisessa päässä ne tehtiin eilen illalla. Raaka-aineet tulevat lähitiloilta. Ainoa miinus on etteivät lihat ole luomua.

Kaupassa on todellista kyläkaupan tuntua, mikä oli oikein piristävää. Viileähuonekin löytyy.
Leipomo toimii myös samassa rakennuksessa kuin myymälä, joten korit höyrysivät tuoreen tavaran voimasta.  Myymälässä voi istahtaa myös kahville.
Kassakin on ihan lapsuudesta tuttua mallia! Ostosreissun päätteeksi istahdimme pihakeinuun jäätelölle. Lapset leikkivät hetken hiekkalaatikolla. 
Sijoitimme puodissa ohrasämpylöihin, Heikkilän tilan leipäjuustoon, Katajan lihan lammas- ja suolakurkkumakkaraan, kielileikkeleeseen, palvikinkkuun ja vihanneksiin. Kaikki on ollut oikein hyvää, etenkin luonteikas suolakurkulla maustettu makkara. 
Ihan pienellä alueella, palttiarallaa puolisen kilometriä toisistaan, sijaitsee Laitikkalan Makukylässä monta herkullista paikkaa. Kannattaa piipahtaa jos huudeilla liikkuu!

6 kommenttia:

 1. Suolakurkkumakkaran on pakko olla hyvää!

  VastaaPoista
 2. Kesänmaku on meidän vakiopaikkoja - aina kun käydään mökillä, matkaa tehdään Kesänmaun kautta. Tosin vielä useammin saamme anopin ja appiukon mukana tuliaisia samasta liikkeestä.

  VastaaPoista
 3. Jaana: Itse olin epäileväinen, mutta onneksi testasimme. Makkarassa oli myös kiva mausteisuus.

  Jonna: No ompa hyvä mökkikaapin täydennyspaikka! Onko teillä suosikkituotteita tuolla? Facebookin puolella suositeltiin possukääryleitä.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mekin kävimme tuolla perjantaina vanhempieni luo mennessä. Tuppipalvikinkku, ruisleipä, juustoleipä ja hämäläinen pitojuusto olivat kaikki hyviä, jauhoja emme ole vielä testanneet. Mukava paikka pienine ostoskärryineen.

  VastaaPoista
 6. joo, ne ostoskärrytkin oli symppikset!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin