tiistai 3. heinäkuuta 2012

Uusi rakkauteni, BarcelonaBarcelonan reissu väikkyi jo pitkään mielessäni mielenkiintoisena pelkästään etukäteistutustumisen myötä. Pelkäsin aika paljonkin että suuret odotukset lässähtäisivät ihan ok-kokemuksen myötä, mutta olin onneksi turhaan peloissani. Rakastuimme koko perhe kaupunkiin ja aiomme vakaasti palata sinne vielä uudestaan. 

Yksi etukäteenkin ihasteltu asia oli Gaudin arkkitehtuuri, jota löytyy kaupungista eri puolilta. Vaikuttavimmaksi koimme paikanpäällä kaikki La Sagrada Familia-kirkon, jonka valoisuutta ihailimme hämmästellen. Kirkoissa pitäisi olla enemmän tällaista iloa, valoa ja keveyttä! Poikamme otti aina vain keskeneräisestä rakennuksesta hienoja kuvia seitsemänvuotiaan innolla. Näistä otoksista yksi on aloituskuvana.  Kellarikerroksen pienoismallit ja rakentamisesta kertova näyttely oli myös kiinnostava. 

  
Itse pidin myös kovasti Gaudin suunnittelemasta, nyt osin museoidusta Casa Milásta, jonka terassilta aukesi upeat näkymät kaupunkiin. Kodin keittiö ja ruokahuone huokuivat jostain syystä hyvää oloa ja mukavaa yhdessäeloa. 
  
Käymisen arvoinen oli myös Park Güell, eikä vähiten maisemiensa vuoksi. Osuimme nähtävyyksiin varmaan hyvään aikaan, sillä emme joutuneet jonottamaan minnekään enempää kymmentä minuuttia. Turistioppaissa varoiteltiin usein pitkistä jonoista.
 
Jotta ruokablogius ei unohtuisi, tässä vielä ravintolasuositus. Bornissa, Carrer de l'Argenterialla, osuimme sattumalta mukavaan ravintolaan nimeltä Taller de Tapas. Samaisia ravintoloita on nettisivujen mukaan näemmä muuallakin kaupungissa. 

Otimme houkuttelevalta listalta erilaisia tapas-annoksia ja kylmää valkoviiniä. Teki oikein hyvää kuuman päivän iltana!

Simpukoihin en paikassa enää rahojani pistäisi, sillä ne olivat sitkeitä ja mauttomia, mutta erityisesti pinaatti-kikherne-pancettasetti jäi maukkaana mieleen.

Torresin Florales Moscatel Oro kävi hienosti yksiin Crema Catalanan kanssa. Lasku meiltä neljältä oli 63 euroa juomien kera, joten ei paha ollenkaan.
Viimeisen iltamme Barcelonassa kruunasi Montjuïc:n vesi-, musiikki- ja valoshow. Muutama muukin ihminen oli löytänyt paikalle. Tuliaisina kotiin tuotiin "muutama" pullo kuohuvaa ja vähemmän kuohuvaa, joita kuvassa edustaa potkupallohenkinen pullo käynnissä olleiden kisojen kunniaksi.
Ostimme suunnitellusti myös komean paellapannun grilliä varten, mutta hinta pääsi yllättämään. Halkaisijaltaan 46 centtimetrinen pannu lähti meinaten  yhdeksällä  (kyllä: 9, 9!) eurolla Bornin Taller de Tapas ravintolan naapurirautakaupasta.
Adrianin veljekset elävät mielessämme vielä pitkään: Tickets visiitin kunniaksi ostin kirjakaupasta "The Family Meal" teoksen, jossa esitellään ElBullissa henkilökunnalle tehtyjä edullisia ja kotitoteutettavia ruokia.

Näiden linkkien takaa löytyvät vielä muut Barcelonaan liittyvät postaukset:  

 Avec Sofie-blogin neitokainen on käynyt useasti Barcelonassa. Täällä hänen koottuja vinkkejään

14 kommenttia:

 1. Ei ihmekään,että rakastuitte,minäkin vielä kaipaan sinne....

  VastaaPoista
 2. Voi että, nämä teidän Barcelona-postaukset kyllä saavat kiinnostumaan tästä minulle vielä vieraasta kohteesta!

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän kovasti Barcelonasta, vaikka viimekertainen huono etukäteistyö johti huonoon ruokaan kerta toisensa jälkeen. Onneksi aiempi kerta oli niin huippu, joten annan kyllä vielä mahdollisuuden. Viimeistään näiden huippupostausten jälkeen.

  Kun olet testaillut Family Mealia, kerro ihmeessä, onko osoittautunut hyväksi. Se on pitkään ollut Amazonin ostoskorissa, mutta vielä ei ole tilaus lähtenyt.

  VastaaPoista
 4. Tuo musiikki- ja valoshow on myös meidän ohjelmassa. Näemmä siellä on pari muutakin ihmistä, joten pitänee mennä hyvissä ajoin paikalle :)

  VastaaPoista
 5. Näistä postauksista tulee Barcelona-kuume! Käväisimme kaupungissa muutama vuosi sitten joululomalla. Satoi ja oli kylmää, joten kaikkiin Gaudi-paikkoihin oli hillittömät jonot, kaikki halusivat sisätiloihin...Eli uusintareissu olisi kyllä paikallaan!

  Hillittömät jonot oli muuten Istanbulissa melkeinpä kaikissa kuuluisissa historiallisissa kohteissa. Ja muutamissa oli rajoitettu sissänpääsevien määrä tietyyn lukuun per päivä. Siellä siis kannatta olli ajoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
 6. Barcelona on kyllä kaunis kaupunki, ja kiva olisi sinne päästä joskus uudestaan. Gaudín arkkitehtuuri on huimaa.

  Meilläkin on muuten espanjalaiset pannut kovassa käytössä. Superedullisia, kevyitä ja kestäviä. Ja juurikin rautakaupasta hankittuja :D

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Miten toiset kaupungit ovatkin niin hurmaavia...!

  Jonna: Meillä jäi Pariisista myös rakastumisfiilis, vaikka huippua ravintolaruokaa emme etukäteisvalmistelemattomuuksissamme saaneetkaan. Katsotaas miten uusintareisulla syksyllä käy!
  Selailun perusteella kirja on ostamisen arvoinen, mutta palataan asiaan kokkailujen myötä.

  Virpi: Siinä showssa oli jotain disneymäisyyttä, sanan positiivisessa merkityksessä. Sellaista taikaa. Varsinkin tyttäremme ihaili kovasti. Juu, ajoissa kannattaa mennä, varsinkin jos haluaa istumapaikat portaalta tai ylikulkusillan kaiteelta. Minä (tyhmä) muistin että show olisi joka päivä, mutta onneksi tarkistin asian netistä.

  Tusla: Kai nuo jonot on tuuriasiakin, en tiedä. Mutta tyytyväisiä olimme joka tapauksessa jonottamattomuuteen :).

  pinea: Keittiökaupoissa pannut maksoivat huomattavasti enemmän, mutta rautakaupoissa oli tosiaan hyvin maltilliset hinnat. Miten olette huoltaneet pannujanne? Meillä pienempi on ruosteessa.

  VastaaPoista
 8. Meillä on sellaisia paistinpannuja, eri kokoisia (ja tuollaista paellapannuakin olemme katselleet...). Nyrkkisäännöksi olemme ottaneet, että pannut kuivataan heti pesun jälkeen ja mieluusti vielä pikkuisen pyyhitään pintaan oliiviöljyä. Pannut tummuu kyllä, mutta se lienee asiaan kuuluvaa patinaa :) Käyttöönotossakin oli omat kommervinkkinsa: yhdessä kehotettiin ensin keittämään muistaakseni vettä, toisessa tehtiin öljyhuolto. Jälkimmäinen on parempi, sillä vesijutulla sain pikkupannun pinnan yhdestä kohdasta rikki :( Kyllähän se edelleen toimii, mutta ehkä menen ja hommaan silti uuden. Hintakaan (3 e) kun ei taloutta heti kaada ;D
  Mutta siis jos ruostetta jo on, niin se kannattaa pyyhkiä hyvin oliiviöljyllä, kyllä sen siitä pitäisi toipua.

  VastaaPoista
 9. Italialaisessa ravintolassa Suomalaiset lamput! :)

  VastaaPoista
 10. pinea: Kiitos kovasti. Toivottavsti öljyöminen tosiaan elvyttää..tai sitten täytyy lähteä hakemaan uusi ;).

  Heidi: Katsoin ihan samaa, mutten ollut varma. Kenes suunnittelijan nuo on? (pst. espanjalaisessa)

  VastaaPoista
 11. Niin Barcelonaa, niin Barcelonaa! Ah. Olitte nähtävästi heinäkuussa, aika kuuma aika. Olen kerran ollut heinä-elokuun vaihteessa ja meinasin sulaa, veti vähän flegmaattiseksi. :)

  VastaaPoista
 12. Juu ihan kesäkuun lopussa oltiin ja mentäis seuraavaksi varmaan samaan aikaan. Lapset nautti meressä läträämisestä! Lämpötilat tais olla 25-30 astetta, jos en paljoa väärin muista. Meidän lähdön jälkeen paukasi yli 35, joka on kyllä jo liikaa.

  VastaaPoista
 13. Henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria! Odotan todella innoissani matkaa. Valoshow olisi myös tarkoituksena mennä viimeisenä iltana katsomaan. Jo kuviesi perusteella, tiedän että ihastun Barcelonaan!

  VastaaPoista
 14. Se on kyllä aivan ihana kaupunki! Sinne mekin kyllä suuntaamme jolloinkin uudestaan.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin