maanantai 8. lokakuuta 2012

Kyytönhäntää, perunapuuroa ja kurpitsa-sienipaistosta

Olin aika ylpeä itsestäni tässä yhtenä päivänä, kun osasin pilkkoa kyytönhännät pataan mahtuviksi paloiksi ihan itse. Pakkasesta poimittujen, sulaneiden häntien pilkkominen oli itse asiassa ihan helppoa, kun vain tunnusteli muhkuraisen luukohdan ja leikkasi heti sen alta.. Kyytönhännät olivat päätyneet pakastimeemme Pappilanpuistosta. Samaan aikaan pakkasesta noukkaistiin myös lampaasta keitelty lihaliemi, joka päätyi  niinikään pataan. Lehtisellerin voin kertoa ilokseni olevan oman pikku yrttimaamme satoa, samoin timjamin. 
Pataruuan keralle paistelimme kuumalla pannulla rapsakaksi inkoolaista, ruistakin sisältävää perunapuuroa. Jukka piti lopputulemasta kovasti, me muut emme. 
Ruuan kera nautittiin myös itsemetsästettyjä herkkutatteja kurpitsan ja sipulien kanssa, pannulla paahdettuna.  Yhdistelmä on maanläheiden maukas! Koska kuulun KKK-klubiin (Kurpitsasta Käytetään Kaikki), paahdoin siemenet öljyn, suolan ja cayennepippurin kanssa uunissa.
Kurpitsansiemenet eivät sopineet kyllä yhtään ruuan sekaan. Siemenet tuntuivat lähinnä ruokaan vahingossa joutuneelta lisältä. Loput siemenet napsimmekin itsekseen sipsityyppisesti ja silloin ne toimivat oikein hienosti!
KYYTTÖPATA

3 rkl öljyä paistamiseen
¾ l lihalientä
3 dl olutta
2 kyytönhäntää pilkottuna
1 laakerinlehti
2 lehtisellerinvartta
2 sipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulia
timjamia
suolaa
mustapippuria

Laita öljy kuumalle pannulle. Paista häntiin kaunis pinta. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja valkosipuli. Laita kaikki ainekset pataan. Laita pata 200 asteiseen uuniin ainakin kolmeksi tunniksi. Kyyttö tuntuu tarvitsevan enemmän muhitusaikaa kuin vastaavat tavisnaudat. 

Blogin muut häntäreseptit: 


Lopuksi poikamme kaiversi kurpitsasta lyhdyn. 

3 kommenttia:

  1. Nyt hän on jo pihalla aivan Halloween-kuosissa, kun märäntyminen on alkanut :D

    VastaaPoista
  2. Kurpitsansiemenet on herkkua! Tykkään paistaa ne uunissa sen kurpitsamuhjun kanssa, tulee mielestäni maukkaampaa. Mausteeksi suolaa ja paprikaa tai cayennepippuria.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin