sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Loistavaa bistroruokaa! - Bistro o mat


Tarjousmenun perässä saimme vihdoin viimein aikaiseksi suunnata päivällistämään Kirkkonummelle Bistro o mat ravintolaan. Lokakuun aikana kolme ruokalajia 29:lla eurolla kuulosti jo lähtiessä erittäin edulliselta, mutta nautittuamme kyseessäolevat ruuat hinta kuulosti suorastaan naurettavan halvalta. Pidimme hurjasti kaikesta mitä eteemme kannettiin. 

Tarjoilu oli vierailullamme paikan heikoin lenkki. Viinisuositukset tulivat aika huterasti eikä ruokia esitelty. Kysyimme lapsia varten jälkiruuan sisällöstä, jolloin saimme kuulla sen olevan lajitelma viittä erilaista jäätelöä pikkupalloina. Tuotu annos sisälsi kuitenkin yhden suuren pallon bananasplit-jäätelöä kastikkeella ja keksimuruilla. Annos oli lasten mielestä hyvä, mutta toki toivoisi että tarjoilijan kertoma pitäisi paikkansa. 

Ruoka oli kuitenkin niin erinomaista, että edes iloton tarjoilu ei saanut tunnelmaa latistettua. Suosittelemme ehdottomasti kurvaamaan Kirkkonummelle bistroruuan perässä. Teemme varmasti niin myös itse jatkossakin. 
Alkuun tuotiin leipiä pieni ämpärillinen. Maa-artisokkakeitto oli upean pehmeää ja maukasta.
Mureaksi haudutettu luomukaritsan välikyljys sopi upeasti yhteen tattien, sitruunakastikkeen ja salviavoissa paistettujen gnocchien kanssa. Täytyy todeta että tämä on yksi parhaimpia ikinä syömiäni ravintola-annoksia.
Taidan pikkuhiljaa taipua gnocchi-inhoajasta niiden rakastajaksi. Tämä oli jo muutaman kuukauden aikana toinen gnocchiannos, jonka päätteeksi piti minulle poikkeuksellisesti kiitellä möllyköitten makua ja rakennetta. 
Lapset ottivat listalta burgerin ja ranskalaiset, joka paljastui mahtiannokseksi. Sämpylöiden välissä haukkaamista odotti muhennettua luomuporsaankylkeä ja punakaalista tehtyä coleslaw-tyyppistä raastetta. Salaatti vierellä oli ihanan rapsakkaa ja maukasta. Ranskanperunat olivat valtavan kokoisia lohkoja. 
Bananasplit-jäätelö hävisi viimeiseen rippuun asti lastemme lautasilta.
Saman katoamistempun teki ranskalainen omenapannukakku ja karamellikermajäätelö meidän aikuisten lautasilta. 

Uskon, että tämä paikka palvelee monenlaisia asiakkaita: niitä, jotka pitävät huolella tehdystä lähi- ja luomuruuasta kuten myös niitä, jotka haluavat täyttää vatsansa reilun kokoisilla annoksilla. Hinta tuskin nousee esteeksi täällä. Paljon parjattu marketin läheisyyskään ei häiritse, sillä ravintola on ihan oma rakennuksensa Citymarketin vieressä (eikä marketin käytävällä kuten olin etukäteen luuullut). Lapset olivat selkeästi tervetulleita, sillä syöttötuolejakin löytyi useampikin niitä tarvitseville. 
   
Bistro o Mat-käynnin makukokemuksista jäi hurjan hyvä mieli pitkäksi aikaa!

9 kommenttia:

 1. Jo tuosta kuvasta näkee, että maa-artisokkakeiton rakenne on ihanan kuohkea.

  Meidän on pitänyt mennä tänne jo kauan. Nyt viimeistään on ryhdistäydyttävä.

  VastaaPoista
 2. Toi on ihana ravintola! Pitäis taas itekin käydä joku kerta mökiltä päin siellä.

  VastaaPoista
 3. Mat on periaatteessa meidän lähin kunnon kuppila. Ei harmita yhtään, aika usein tulee käytyä. :)

  Palvelu on, ikävä kyllä, ollut useimmiten se homman heikoin lenkki. Mutta ruoka, ah se on hyvää.

  VastaaPoista
 4. Jonna: Suosittelen ryhdistäytymään! Lauantaina ainakin on hyvä olla varaus.

  Anna: Samaa mieltä!

  Tusla: Aika ihana lähikuppila. Meillä ei ole mitään vastaavaa Nummelassa.
  Harmi että tuo palvelu prakaa. Sen parannuttua paketti olisi jo loistava.

  VastaaPoista
 5. Bistro o mat on mun suosikki :) Me ollaan käyty brunssilla monen monta kertaa ja varmasti mennään vielä monen monta kertaa. Ihanaa ruokaa.

  VastaaPoista
 6. Brunssin vois kyllä kans testata. Käynti oli nautinto!

  VastaaPoista
 7. Oo, näyttääpä kuvien perusteella tosi mukavalta paikalta ja ihanalta ruoalta! Pitänee hypätä junaan ja käydä syksyn mittaan lähiseutumatkalla! Jotenkin tuntuu, ettei Helsingissä ole ollenkaan tälläisiä mutkattomia (edukkaita) bistroa, se on kyllä harmi...

  VastaaPoista
 8. Oliko lokakuun tarjous laajemminkin tarjolla? Heidän verkkosivuillaan ei sattunut silmään.

  VastaaPoista
 9. Sini sinne vaan, kyllä kannattaa!

  Jonna: Mitä tarkoitat laajemmin? Tarjous on voimassa ihan koko lokakuun kaikille :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin