Ruokaharrastajien juomakeskustelu liittyy nykyään lähes
poikkeuksetta ruuan kanssa nautittavaan viiniin, josta kaikilla tuntuu olevan
mielipiteitä ja osalla osaamistakin. Minäkin juon mielelläni viiniä, mutta
tietämykseni viineistä on alkeellista. Toisinaan tulee nautittua ennen ateriaa
jokin drinkki ruokahalun herättäjänä ja havaitsin, että tietämykseni myös
drinkeistä on aloittelijatasolla. Drinkkiosaamiseni rajoittuu lähinnä Ginitonicin
sekoittamiseen. Drinkit ovat jääneet jotenkin liian vähälle huomiolle meidän
keittiössä ja täten kutsu drinkkikouluun tuli oikeaan osoitteeseen.
Ruokabloggareille tarkoitettu drinkkikurssi järjestettiin Helsingin Rautatientorin kulmalla sijaitsevassa hotelli Radisson Blu Plazassa avatussa Bar 7 Blingsissä. Isäntänä ja opettajana toimi "Mestarina baarissa"-kirjan kirjoittaja, baarimestari Jacek ”Jasu” Piasecki.
Ruokabloggareille tarkoitettu drinkkikurssi järjestettiin Helsingin Rautatientorin kulmalla sijaitsevassa hotelli Radisson Blu Plazassa avatussa Bar 7 Blingsissä. Isäntänä ja opettajana toimi "Mestarina baarissa"-kirjan kirjoittaja, baarimestari Jacek ”Jasu” Piasecki.
Jasu kävi alkuun läpi perus raaka-aineita, joita jokaisesta kotibaarista pitäisi löytyä: kirkasta viinaa (kossu tai vodka), giniä, likööriä (cointreau, sitruslikööri tms.), mehuja (omena, appelsiini, tomaatti), sokeria tai vahvaa sokerilientä. Sokeriliemen voi valmistaa itse helposti lisäämällä sokeriin kiehuvaa vettä siten, että sokeri sulaa ja seoksesta tulee juoksevaa. Lisäksi tarvitaan jäätä, josta voi tarvittaessa tehdä jäämurskaa käärimällä jääpaloja pyyheliinan sisään ja murskaamalla ne jollain kovalla esineellä. Jäätä tarvitaan yllättävän paljon, jos tarvitsee jäähdyttää työvälineitä ja laseja. Jasu korosti, että raaka-aineita kannattaa varata samaan tapaan kuin ruuanlaitossa, eli tarpeen mukaan ja riippuen mitä drinkkejä halutaan valmistaa. Avaamattomina nuo edellämainitut säilyvät kuitenkin pitkään, joten niitä kannattaa hankkia perusvarastoksi. Tarvikkeina kotibaarista tulisi löytyä shakeri, pitkä sekoituslusikka ja luonnollisesta erilaisia drinkkilaseja. Kurssilla käytiin läpi muutamien perinteikkäiden drinkkien valmistusta, kuten Caipiroska ja Dry Martini.
2 cl Finlandia Cranberry
0,5 cl Sambuca Vacceri (italialainen anislikööri)
mansikkamelbaa
lakritsikastiketta
Tämän drinkin valmistusmenetelmää Jasu ei paljastanut, mutta uskoisin että lasin pohjalle laitetaan salmiakkikastiketta ja päälle
kaadetaan mansikkamelba-viinaseos. Pillillä tai lusikalla nostelemalla saadaan lakritsikastike
nousemaan pohjalta lasin sisäpinnoille. Komeuden kruunasi pilli ja chilin
kärjet.
Kurssilta sain uutta intoa opetella drinkkien valmistusta
ja haluan tulevaisuudessa loihtia myös muuta kuin ginitonicia. Hyvillä
raaka-aineilla, ohjeilla ja kokeilemalla pääsee myös drinkkien maailmassa
pitkälle.
Onpas upealta ja dramaattiselta näyttävä drinksu, vau! Tuollaisia kun osaisi itsekin tehdä... Tosi hauskat nuo pirunsarvet, täytyy ehdottomasti sujauttaa idea korvan taakse talteen. :)
VastaaPoistaMahtavia kuvia. Ja hieno fiilis välittyi teidän kurssista. Ihana lukea edelleen miten jaksatte:)
VastaaPoistaNii siis eihän noi mitää chilejä ollut, tulisuudeltaan vastasivat ihan peruspaprikaa... :) Oli hauska ilta ja hyvin sait tärkeimmät tänne kiteytettyä.
VastaaPoistaRohkea rokan syö, uhkarohkea peruspaprikan :)
VastaaPoistaJopa oli hieno kurssi! :) Mahtavat myös nuo paholaisdrinkit - pitää kyllä koittaa jotain samantyyppistä - sääli että resepti ei tullut jakoon - olisin kokeillut heti halloweenin kunniaksi ;) Jo olis ollu äidillä ihmettelemistä (tulivat kylään) :)
VastaaPoistaIhana kurssi! Minua kiinnostaa tuollainen drinkkien sekoittelu, ja onhan noita mukava aina vähän maistellakin. Tosi upean ja kekseliään näköinen drinkki tuo Viha!:)
VastaaPoistaOlipa hienolta kuulostava kurssi.
VastaaPoistaIhanan upea tuo viimeinen paholaisdrinkki!
Canelia: vaatii taitoa ja kekseliäisyyttä tuollaiset luomukset. Pikku kikoilla saa aikaan kivan lopputuloksen.
VastaaPoistaRiikka: onneksi oli sokeria tarjolla!
Muille: oli kyllä kiva idea pitää drinkkikurssi bloggareille. Viinitastingitkin on kivoja mutta tämä oli mukavan erilainen tilaisuus. Maistelimme drinkkejä vain pillillisen kutakin ja ne drinksut jäivät eteemme väljähtymään. Hiukan olis tehnyt mieli juoda ne loppuun...
Kauniita kuvia - kylläpä olisi sopinut tuo drinsku meidän Halloween pirskeisiin!
VastaaPoistaEjkä ensi vuonna nämä ehtivät? Mitäs nyt söitte ja joitte?
VastaaPoista