tiistai 9. lokakuuta 2012

Syyslounas grillistä - paellaa

Sunnuntaiaamusella kotimme raidoittivat pehmeät syysauringonsäteet. Ne saivat aikaan idean grilliruuasta. Tutkailtuani pakastimemme sisältöä tuumasin, että paella syntyisi suht helposti. Ehdotin josko kutsuisimme pari tuttua perhettä sunnuntailounaalle, jotta kesällä ostettu suuri paellapannukin tulisi korkattua. 
Saimme kaksi perhettä luoksemme kahden tunnin varoajalla. Hienoa että sen kummemmin suunnittelemattakin voi saada porukkaa koolle!
Aurinko paistoi niin lämpöisesti, että päätimme syödä rennosti ulkona. 
Kattaus oli tarkkaan mietitty ja upea. Eikä valmiista paellastakaan ole kuvaa. Hyvin se kuitenkin maistui. 
Ohje paellaan löytyy jo blogistamme täältä, nyt tehtiin vain suurempi annos ja lisättiin sekaan maissia. 

7 kommenttia:

 1. Minäkin haluan pakastimen, jonka sisältö näyttää tuolta ;-)

  Ex tempore -tapaamiset ovat niitä parhaita.

  VastaaPoista
 2. Meillä on sellainen positiivinen ongelma kuin tilattu puolikas luomupossu. Sitä varten pitää tehdä tilaa. Tähän meni mukavasti simpukoita, tiikerirapuja ja mustekaloja, sekä 1½ l hauista keiteltyä kalalientä. Meillä oli aiemminkin ajatus paellasta, mutta toteutus on venynyt - siksi tämänmoiset tykötarpeet :).

  VastaaPoista
 3. Mmm,paellaa,nami! Minulla on vuosia ollut melkein samanlainen;Espanjasta ostettu pannu,ja olen tainnut käyttää sitä vain 2 kertaa!

  VastaaPoista
 4. Instant-kemut on usein juuri niitä ihan parhaita!

  Vaikka meilläkin on pakkanen aika piripintaan täytetty, niin ihan tuollaista aarreaittaa siellä ei kyllä piile...

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Meillä on toinen pienempi, mutta tämä iso oli kyllä kätevä kun ei täyttynyt ihan piripintaan. Paras Espanjan tuliainen muistojen lisäksi!

  Tusla: Niin ne tuppaa olemaan! Kun ei hirveästi suunnittele ja pläänäile, tulee vedettyä kaikki ihan rennolla ranteella.

  Teillä taitaa olla siellä poroaarteita joita meiltä taas puuttuu.

  VastaaPoista
 6. Nam, paellaa! Ja miten kivaa tosiaan, että saitte ex tempore -bileet pystyyn. Vaikka, en mäkään kieltäytyisi, jos joku soittaisi ja kutsuisi paellalle...

  VastaaPoista
 7. Rauhalliset oli "bileet" - vähän Norah Jonesia taustalla, muksuja, aikuisia, lämpimiä auringonsäteitä, ruokaa, Bambi-viiniä - mutta leppoisuuskin on toisinaan oikein kivaa!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin