Kokkaaminen on suuri ilo, mutta on ruokia joiden äärellä loihtii pärräyssanoja melkein poikkeuksetta. Yksi tällainen on cannellonit. Kastikkeen tunkeminen putkipastaan ei ole lempihommia, varsinkin jos kastike on kuumaa.
Viime kerralla tuubeja tehdessä putkilot loppuivat kesken. Jukka keksi keittää lasagnelevyjä sen verran että notkistuvat ja pätkäisi sitten ne sopivan kokoisiksi. Sitten vain kastiketta levylle, reunataitos vuoan pohjaan vasten ja toisto. Vähemmän pärräämistä.
Cannelonien ohjetta meillä ei ole blogissa, mutta paljolti samoilla aineksilla mentiin kuin lasagnessa.
Ihana ruoka, mutta kieltämättä tuo täyttäminen ei ole kärsimättömän kokin puuhaa :)
VastaaPoistaKerran oon tehnyt, juuri tuosta samasta syystä, että tunkeminen oli työlästä.:) Lopputulos oli hyvää, mutta lasagneen verrattuna töisevää.
VastaaPoistaOlenkin joskus rikkonut noita putkia yrittäessäni täyttää niitä;D
VastaaPoistaKiitos cannelonien olemassa olon muistuttamisesta :) Viimeksi tullut tehtyä niitä syksyllä ja nyt taas pakko saada!
VastaaPoista...mä olen aina vaan täyttänyt canneloneja kylmillä täytteillä ja se on käynyt kätevästi ja nopeasti (ilman pärräyssanoja) pursotinpussin avulla ;) Kuuman kastikkeen kanssa tietenkin eri juttu. Joten kiitos vinkistä - otan kuumalla täytteellä lasagnelevyt käyttöön!
joo tunkeminen on työlästä. kerran liotin hetki vedessä ja halkaisin tuubin ja täytin. vähän sotkuista puuhaa...
VastaaPoistaIhanaa saada vertaistukea ja huomata ettei ole asian kanssa yksin.
VastaaPoistaMillaisia kylmiä täytteitä Sofia olet laittanut? Pursotinpussi lie loistoidea!
Pinaatti/Rucola/Ricotta meiningillä useimmiten meen. Ainakin siihen pursotinpussi toimii moitteettomasti :)
VastaaPoistaYksi ohje kylmähkönä uuniin menevästä täytteestä löytyy tuolta mun blogin puolelta - oma kuvani canneloneista on hirveen ruma, mutta maku oli hyvä :D
Olen täyttänyt "töpöttämällä" cannelloniputkiloa täytesoosiin. Jos putkilon ulkopuolen tuhraantuminen kastikkeeseen ei haittaa, niin tällä keinolla saa ujuteltua aika hyvin.
VastaaPoistaOnpa hyvän näköistä settiä ja varmasti maistuvaa! viimeksi kun itse tein, josta aikaa varmaan 10v, niistä ei tullut ollenkaan noin hienoja :)
VastaaPoistaSofia: Pinaatti-vuohenjuustoiset kuulostavat ihan Jukkamaiselta setiltä. Mies rakastaa vuohenjuustoa (jota minä vielä opettelen). http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/search/label/Cannelloni
VastaaPoistaAno: kiitos töpötysvinkistä! Voisikin toimia ihan hyvin, varsinkin ei-kuuman kanssa.
Maustemakkara: Voi kiitos! Cannellonit ei nyt ole sitä kauneinta pastaruokaa, mutta ihan ok näköinen tuollaisena pienenä "maisteluannoksena" ;) .
Mitä turhaa niitä cannelloni putkia ostamaan. Minä otan liotetun lasagnelevyn, laitan täytettä reilun lusikallisen ja pyöräytän rullalle. Rullia voi tekaista sen määrän kun tarvitsee. Eihän ne standardin kokoisia ole, mutta hyviä.
VastaaPoista