Ihastuin scamorzaan, tuohon savuisaan italialaiseen juustoon saatuani sitä lounaaksi trattoria Aldinassa Modenassa. Ostimme juustoa vakumoituna myös kotiin ravintolan viereisestä kauppahallista.
Tavoillemme epätyypillisesti paistoimme juuston salaattiin. Kokeelliset makuyhdistelmät löivät meidän hermoomme juuri oikeaan kohtaan. Minä en saanut paistettua juustoon kaunista pintaa, vaan onnistuin sulattamaan sen pannulla. Hyvin maistui silti!
SCAMORZA-SALAATTIyhdelle
erilaisia salaatinlehtiä, meillä mm. rucolaa
päärynä kuorittuna ja siivutettuna
aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna ja purkin öljyä salaatinmausteeksi lorautettuna
sormisuolaa
mustapippuria
pari paksua siivua scamorzaa paistettuna
Kokoa lautaselle mainitussa järjestyksessä.
Jösses! Tuota juustoa olis kiva maistaa!
VastaaPoistaHyvää on, kannattaa. Oikso sulla vinkkiä miten olisi saanut juuston paistettua nätisti, ilman sulamista?
VastaaPoistaScamorza on meikäläisenkin suosikki, ja onneksi joskus Lidl innostuu sitä myymään.
VastaaPoistaKiitos vinkistä ulla! Kaverin vinkistä ostamme sieltä myös aurinkokuivatut tomaatit, joita näkyy tässäkin salaatissa.
VastaaPoista