lauantai 18. tammikuuta 2014

Scamorza salaatissa

Ihastuin scamorzaan, tuohon savuisaan italialaiseen juustoon saatuani sitä lounaaksi trattoria Aldinassa Modenassa. Ostimme juustoa vakumoituna myös kotiin ravintolan viereisestä kauppahallista.  

Tavoillemme epätyypillisesti paistoimme juuston salaattiin. Kokeelliset makuyhdistelmät löivät meidän hermoomme juuri oikeaan kohtaan. Minä en saanut paistettua juustoon kaunista pintaa, vaan onnistuin sulattamaan sen pannulla. Hyvin maistui silti!
SCAMORZA-SALAATTI
yhdelle

erilaisia salaatinlehtiä, meillä mm. rucolaa 
päärynä kuorittuna ja siivutettuna
aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna ja purkin öljyä salaatinmausteeksi lorautettuna
sormisuolaa
mustapippuria
pari paksua siivua scamorzaa paistettuna

Kokoa lautaselle mainitussa järjestyksessä. 

4 kommenttia:

  1. Jösses! Tuota juustoa olis kiva maistaa!

    VastaaPoista
  2. Hyvää on, kannattaa. Oikso sulla vinkkiä miten olisi saanut juuston paistettua nätisti, ilman sulamista?

    VastaaPoista
  3. Scamorza on meikäläisenkin suosikki, ja onneksi joskus Lidl innostuu sitä myymään.

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä ulla! Kaverin vinkistä ostamme sieltä myös aurinkokuivatut tomaatit, joita näkyy tässäkin salaatissa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin