sunnuntai 5. tammikuuta 2014

WeeGee ja SIS. Delin brunssi

Otsikko kuulostaa melkeinpä koodikieleltä, mutta ei sitä ole. Otsikko meinaa sitä, että yhtenä lauantaina hurautimme lasten kanssa Espoon WeeGee-taloon tavoitteena tutustua museoihin ja paikan brunssitarjontaan. Lopulta meillä oli todella todella todella kiva museopäivä. Aikaakin kokonaisuuteen hurahti reipas neljä mielenkiintoista tuntia. 
Aloitimme ihanan päivämme SIS.Delin + Cafe:n brunssilla. Paikka aukeaa jo kymmeneltä, mikä on iso etu esimerkiksi lapsiperheille, joissa herätään ajoissa ja mennään jo puolenpäivän jälkeen päiväunille. 

Valikoima ei ollut yltiörunsas, mutta löysimme kaikki riittävästi herkkua syötävää. Leipiä löytyi monenlaisia. Tarjolla oli myös mm. leikkeleitä, juustoa, keitettyä kananmunaa ja tuorekurkkua sekä tomaattia. 
Lämpimissä ruuissa tarjolla oli paahdettuina kasviksina porkkanaa ja lanttua, espanjalaistyyppistä perunamunakasta (josta en kyllä löytänyt niitä luvattuja luomumunia kuin hippusen) ja paksuja jauhelihapihvejä. 
  
Brunssin jälkiruokina oli hedelmiä, raparperipiirakkaa ja piparia. Luomumehuvaihtoehtoja oli kaksi ja smoothietakin sai. 
Poikamme tykkäsi erityisesti paksuista jauhelihapihveistä ja ikisuosikeistaan croissanteista.
Tyttäremme maistoi päivän puuroa, jossa oli puolukkaa ja omenaakin, mutta jostain syystä se ei puuroinnostuneelle uponnut. Pipareita pikkulikka söi sen sijaan monta.

Minä suorastaan rakastuin paputahnaan! Seesaminsiemeniset pavut, chevre-pesto ja quinoa-salaatti oli myös mieleeni. Samoin croissantit mustikkahillolla. Kahvi oli makuuni oikein hyvä.

Hinnoittelu on hauska. Lapset maksavat ikävuosiensa mukaan ja aikuiset 18,5 euroa. Vatsat täynnä oli mukava lähteä tutustumaan museoiden tarjontaan. 
 
Huomasimme brunssilla istuskellessamme mainoksen Reppureissusta lapsille. Repusta löytyvien vihjepussukoiden myötä muksut voivat löytää joka museosta yhden teoksen ja tutustua siihen tarkemmin. Infosta saimmekin reput maksutta matkaan. 
Modernin taiteen museossa teosten ihastelun lisäksi pääsi myös itse tekemään taidetta. 

 Lelumuseo Hevosenkengässä saa leikkiäkin. Poikamme voisi ihastella varmaan loputtomiin pienoisrautatietä. Pikkumies muistikin junat jo heti museon pihaan tultaessa, vaikka viime museokäynnistä onkin jo useampi vuosi.

Tuurilla vierailuajankohtaamme osui myös askartelutyöpaja, jossa lapset saivat tehdä ihan mitä vaan kierrätysmateriaaleista. 

WeeGeen kaikki viisi museota ovat lapsille ilmaisia, aikuiset maksavat 10-12 euroa. 

Vierailumme oli kokonaisuudessaan niin täynnä touhua, kauneutta, hämmästelyä, ihastelua, kysymyksiä ja leikkiä, että mieleen jäi iloinen pilke pitkäksi aikaa. 

9 kommenttia:

 1. Olen käynyt WeeGeen brunssilla ainakin kolme kertaa ja pari asiaa siellä ärsyttää: sotkuisuus, meluisuus sekä huonot jälkkärit. Brunssi on kuitenkin laadultaan hyvä, joten kyllä sinne tulee varmaan jatkossakin mentyä. Varsinkin kun se museo ja museokauppa ovat niin kivoja! :) Ja se kahvilan yhteydessä oleva pikkuinen putiikki on myös hauska, sieltä on tarttunut mukaan monia tuotteita.

  VastaaPoista
 2. Me olimme liikkeellä niin ajoissa, että meidän lisäksemme brunsseilemassa oli vain yksi pöydällinen ystävyksiä vauvan kanssa. Melua siis ei ollut, eikä kyllä sotkuisuuttakaan. Tila on kyllä niin avara, että kuvaamasi ääni on helppo uskoa.

  Minä söin paputahnaisia leipiä niin paljon, että jälkkäriä ei enää mahtunut :).

  Pitkästä aikaa paikka oli sellainen, jossa lapset sanoivat heti ensivilkaisulla, että ompa paljon kaikkea hyvää. Heidän kanssaan paikka oli oikein passeli ja tulee varmasti mentyä uudestaan.

  VastaaPoista
 3. En ole käynyt brunssilla, mutta WeeGee talona ja erityisesti modernin taiteen museo EMMA on käynyt tutuksi. Minusta WeeGeen kokonaisuus on ihan huikea, siellä on niin paljon erilaista katsottavaa, ihan meille kaikille! Täytyy sinne brunssillekin mennä joku kerta.

  VastaaPoista
 4. Minusta brunssin sisältö oli aika pettymys niin makujen kuin sisällön suhteen. Erityisen pettynyt olin sen perunamunakkaan koostumukseen ja mauttomuuteen sekä jälkiruokien puutteeseen/laatuun. Meidän käyntikerralla jälkkäri oli luumupasteijat ja piparit. Jos brunssi olisi parempi, tulisi varmasti käytyä, kun lasten kanssa on aivan tosi hyvä paikkana. Mutta tosiaan varmaan huonoin kokemani brunssi ruuan puolesta.

  VastaaPoista
 5. Soppasirkus: Minustakin WeeGee on hieno kokonaisuus. Itselleni kellomuseo ei niin iske, mutta muut kylläkin. Lapsia kiinnosti erityisesti Kaupunginmuseon video kalliomaalajasta, EMMAssa kuula- ja lavuaariteos sekä lelumuseon pienoisrautatie ja askartelu.

  Kun asuimme Espoossa, tuli museossa käytyä useamminkin. Nyt tosiaan ehti vierähtää vuosia välissä.

  laura: Virkistävää saada eriäviäkin mielipiteitä, varsinkin perusteltuna.

  Munakas se ei ollut oikein alkuunkaan, enemmänkin perunapaistos meillä - kuten tekstissä sanoin, munia oli todella hintsusti.

  Minusta brunssi taas oli laadukas. Luomutuotteita oli paljon ja selkeästi itsetehtyä ruokaa, esim. jauhelihapihvit. Ja samaa mieltä olen siitä että lasten kanssa paikka on hyvä.

  Mitä brunsseja olet pitänyt laura hyvinä?

  VastaaPoista
 6. Kävimme tuolla aika monta vuotta sitten, kun pojat olivat pienempiä, emme syöneet siellä mitään, mutta museon näyttelyt olivat niin kiinnostavia, että viivyimme sulkemisaikaan asti, meidät piti hätistää pois :D

  VastaaPoista
 7. Museoissa tosiaan voi käydä niin :)!

  VastaaPoista
 8. WeeGee on ihan parhaita museoita mitä on, se on niin toimiva kokonaisuus. Olen käynyt siellä avajaisista lähtien vaikka kuinka monta kertaa, välillä lasten kanssa, välillä omineni. Kiva tietää ruokapaikka on taas hyvissä käsissä, niin ei ihan aina ole ollut.

  VastaaPoista
 9. Minustakin museokokonaisuus toimii.

  Mielipiteet ruokapaikasta tuntuvat vaihtelevan, mutta me ainakin tykkäsimme!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin