lauantai 25. tammikuuta 2014

Tyttö kauhan varressa

Esikouluikäinen tyttömme ilmoitti jo viikolla, että perjantaina hän haluaa tehdä ruuan KOKONAAN itse. Äiti ja iskä saivat luvan kuitenkin neuvoa. Pikkuneiti päätti, että haluaa tehdä "sitä hyvää possunleikettä, lohkoperunoita mun tavalla ja jotain salaattia". Näillä siis mentiin. 

Yläkuvassa tytsy leivittää luomupossun ulkofilettä taputellen ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopulta korppujauhoissa. Tätä tyttö on tehnyt monesti ennenkin isänsä kanssa, mutta kuumassa öljyssä paistaminen oli neitokaiselle ihan uutta. Hyvin onnistui!
"Lohkoperunat mun tapaan" meinasi pienemmäksi pilkottuna pottupaloja. Tyttö halusi maustaa öljytyt perunat suolalla ja paprikalla. Niistä tuli niin hyviä ja rapsakoita, että taidamme jatkossakin pilkkoa perunat tällaisiksi pienemmiksi paloiksi. Kuvassa tyttö laittaa perunoita valitsemaansa tarjoiluastiaan. Äiti otti ensin kuuman uunipellin alta pois varmuuden vuoksi. 
Salaatti koostui raikkaasti raastetusta porkkanasta ja mandariinipaloista. Tytön tekemä mustavalkoinen kattaus talouspaperiservetteineen oli...moderni?

Kaksi tuntia aloittamisesta lautaselle saatiin koko herkullinen annos. Tyttö kysyi useaan kertaan mitä tykkäämme, mikä on parasta ja oliko kivaa kun hän teki ruuan. Me tietysti kehuimme kuorossa rapsakkuuksia, maustamista ja mandariini-ideaa raasteessa. Tässä kohtaa oli hyvä myös ottaa puheeksi nirsoilu muiden tekemiä ruokia kohtaan. 

Tyttö lupasi jatkossakin osallistua enemmän ruuanlaittoon, mikä tietysti on kiva.

6 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Ja taitava tyttö! On kyllä luksusta istua valmiiseen pöytään. Meillä tytön ensimmäinen kokonaan tehty ruoka oli keskenään sekoitettu keitetty makaroni ja paistettu jauheliha. Hienosti oli jauheliha maustettu ja hyvää oli muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Siinä pienet missä isotkin....ei ole omena kauas puusta pudonnut;D

  VastaaPoista
 3. Kuullostaa suloiselta illalliselta :)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Yksi tämän harrastuksen parhaista puolista on juuri tuo, että lapsetkin innostuvat ruoasta ja pääsevät mukaan keittiöön :)

  VastaaPoista
 5. Välillä tuntuu että lapsia ei voisi ruuanlaitto vähempää kiinnostaa ja toisinaan tulee tällaisia "spurtteja". Niin se on vähän muussakin muksujen kanssa.

  Kokkaamisella on helppo ilahduttaa meitä vanhempia!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin