tiistai 10. maaliskuuta 2015

Lihapullaleivät

Lihapullaleivän idea on pitkälti sama kuin hampurilaisessa. Muoto vain tuppaa olemaan eri, niin sämpylässä kuin väliin laitettavassa lihassakin. Jotenkin nämä muutokset tekevät leivästä kuitenkin ihan omanlaisensa. Kun ensi kertaa tarjosin moisen leivän muksuille, he ihastuivat ideaan täysillä. 

Maustamislaiskuuden ja uutuudenhalun iskettyä kokeilin mitä tapahtuu kun pruuttaa barbeque-kastiketta jauhetun lihan sekaan. Hyvin kävi! Jukka pruuttasi samaa kamaa majoneesin sekaan. 

Muotomuutoksen kokivat muuten tänään myös Lindströminpihvit. Niistä tuli Lindströminpalloja

BARBEQUE-LIHAPULLAT
n. 25 kpl

500 g jauhelihaa
2 rkl barbecuekastiketta
1/2 tl makeaa savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Sekoita lihamassa. Pyörittele massasta lihapullia. Paista öljyssä pannulla.

LISÄKSI:
leipää
barbecuekastikkeella maustettua majoneesia (2 tl barbequekastikatta yhden munan majoon)
marinoitua punasipulia
etikkakurkkuja
salaattia

Paahda leivät. Kokoa lihapullat ja muut täytteen leipien väliin.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen lihapullataikinaan vielä reilusti raastettua cheddaria!

    VastaaPoista
  2. Kiitti suosituksesta! Cheddarilla tuskin koskaan voi mennä vikaan.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin