maanantai 25. huhtikuuta 2016

Loistava kalaisa perunasalaatti

 yhteistyössä Komppa-Seppälän luomutila
Olen ihan pöllööntynyt tomaattisen yrttiseen JärkiSärki-säilykkeeseen. Siinä vain on kaikki niin järkeenkäypää: kotimaisen, harvoin hyödynnetyn särjen käyttäminen ruoaksi todella maukkaalla tavalla. Kalasäilykkeestä saa helpon sormisyötävätarjottavan leivän päällä ja pastaan sekautettuna se on jo valmis ruoka. Särkisäilykettä saa paitsi tomaattisena, myös savustettuna valkosipulisena. Molemmat ovat maultaan erilaisia ja todella hyviä!
Vapun lähestyessä sekautin särkeä perunasalaatin joukkoon ja voi miten hyvää siitä tulikaan! Valmistus oli yltiöyksinkertaista, sillä koko salaatin maustajana toimi särkisäilykkeen maustunut öljy yhdessä marinoitujen sipulien etikkaisen makeuden kanssa. 

Tomaattinen särki-perunasalaatti on yksinkertaisimmillaan kolmen kokonaisuus - perunaa, parsaa ja särkisäilyke. Marinoidut punasipulit tuovat makumaailmaan kuitenkin kaivattua kirpsakkuutta ja kaunista väriä, joten suosittelemme lämpimästi lisäämään sitä särki-perunasalaatin joukkoon. 

Mietin aluksi pitäisikö särkisäilykkeen pippurit noukkia pois, mutta maistettuani totesin niiden pehmenneen niin mukavasti ettei tarvetta ollut. Laakerinlehden poistin päältä ennenkuin huljautin kalapalat salaattiin. 

Tämä ruokaisa peruna-särkisalaatti toimii hyvin lounaana itsekseen tai osana vaikkapa vapun brunssipöytää. Voisin hyvin ajatella nappaavani tätä mukaan vaikka piknikillekin. 
SÄRKI-PERUNASALAATTI 

1 kg perunoita
500 g (nippu) tankoparsaa
1 purkki Järki Särki luomutomaatti & yrtit

2 punasipulia
1 ½ rkl punaviinietikkaa
1 ½ rkl öljyä
1 ½ rkl sokeria 


Aloita marinoimalla punasipulit. Kuori, puolita ja pilko punasipulit. Laita pieneen astiaan. Lisää joukkoon punaviinietikka, öljy ja sokeri. Sekoita hyvin. Jätä maustumaan. 
Keitä perunat napakan kypsiksi. Kuori ja pilko suupaloiksi heti kuumina. Näin valmistettuna perunapalat imevät itseensä hyvin makuja. 
Kypsennä parsat paistamalla tai höyryttämällä vain muutaman minuutin, jotta ne pysyvät napakkoina. Pilko suupaloiksi. Laita kärkinuput sivuun koristelua varten. 
Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat kulhossa. Avaa Järki Särki-säilyke, ota pois laakerinlehti ja kippaa koko lasipurkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää myös marinoidut punasipulit liemineen. Sekoita hyvin. Laita tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin