Yhteistyössä ARLA
Aperitiivit keskiviikkona koti-illallisen alle. Kyllä niin voi tehdä. Jotkut keskiviikot jopa huutavat niitä.
Lasiin kaadettiin gin&tonic ja keralle koottiin varsiselleri-homejuusto-pähkinäpaloja. Ne oli todella helppo tehdä, kun varsisellerit oli pantu pikkelöitymään viikkoa aiemmin.
Tein aluksi varsisellerisuupalat yhden puraisun taktiikalla, mutta huomasimme pienempien, kerrallaan suuhunmahtuvien toimivan paremmin.
Homejuustona käytin Arlan kermaisen täyteläistä Castello Black sinihomejuustoa. Syön yleensä homejuustoja vain pizzassa tai muissa vastaavissa lämmitetyissä ruuissa ja niissäkin maltillisesti. Tämä suupalainen yhdistelmä oli yllättäen minunkin suuhuni todella hurmaava. Pikkelöitynä varsiselleri on menettänyt terävimmän kärkensä luopumatta pirteästä perusmaustaan ja kermainen, aavistuksen makea homejuusto käy hyvin kimppaan. Rouskuvat pähkinät tuovat suutuntumaan ryhtiä. Nämä suupalat toimivat kokeillusti myös parapähkinöillä, mutta saksanpähkinäinen ulkonäkö miellyttää enemmän.
Ohje on Kokit ja Potit-blogin Hannelen loistavasta Suupaloja!-kirjasta, josta löytyy monta jo blogiimmekin ehtinyttä ohjetta.
Ai mitäkö söimme sitten illalliseksi, kun oikein aperitiivit teimme alle? No perunamuussia ja itsepaneroitua seitä vähän kuin kalapuikkoina.
Ai mitäkö söimme sitten illalliseksi, kun oikein aperitiivit teimme alle? No perunamuussia ja itsepaneroitua seitä vähän kuin kalapuikkoina.
PIKKELÖITY VARSISELLERI
3-4 varsisellerinvartta
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
Laita varsiselleri pikkelöitymään vähintään viikkoa ennen tarjoilua.
Leikkaa selleristä kanta ja lehdet pois. Leikkaa varret suupaloiksi. Laita selleripalat puhtaaseen lasipurkkiin.
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Ole tarkkana että sokeri sulaa liemeen. Sekoita. Kaada lasipurkkiin selleripalojen päälle.
Sulje kansi, jäähdytä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin. Anna maustua vähintään viikko.
SUUPALOJA VARSISELLERISTÄ, HOMEJUUSTOSTA JA PÄHKINÖISTÄ
Valuta pikkelöidyt sellerit. Asettele lautaselle.
Laita jokaisen sellerin päälle aimo pala sinihomejuustoa.
Laita jokaisen suupalan päälle puolikas saksanpähkinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat