maanantai 10. huhtikuuta 2017

Olo Garden sai makuhermot hyrisemään

illan tarjosi Olo Garden
Olo ravintolan sisäpiha, nyttemmin Olo Garden, on jäänyt mieleeni ehdottomasti upean miljöönsä vuoksi. Olen päässyt nautiskelemaan kokkimaajoukkueen illallisen aiemmin tilausravintolana toimineessa paikassa ja muistan miten vaikuttunut olin korkeasta, lasikattoisesta tilasta. Nyt sisäpiha on avattu ravintolaksi, jonne asiakkaat ovat tervetulleita lasilliselle ja suupalalle tai pidemmällekin ruokailulle. Terassimaisuutta on korostettu uudella sisustuksella ja siinä on onnistuttu hienosti. 

Olo Gardenin kutsuessa ruokailemaan innostuin heti. Olisi mielenkiintoista nähdä miltä Michelin tähditetyn Olo-ravintolan rennompi puoli, pääkokki Jari Vesivalon sanoin pikkusisko, näyttäisi. 

Iltamme alkoi baarimestari Paula Lundellin kehittelemillä drinkeillä. Autoilevana sain oman juomani alkoholittomana. Mummon hölskytyskurkuista makumaailmansa ammentanut juoma oli raikas ja hieno, täydellinen juhannusjuoma. Ympärilläni kehuttiin punajuurista ja porkkanaista drinkkiä. Mietin että Olo Garden pitää pitää mielessä kun tuumailee kekseliäitä cocktailpaikkoja Helsingissä. 
Ruokailumme alkoi paahteisen makuisilla fenkoli-ruisnäkkäreillä ja kurkkuisen raikkaalla dipillä. Se antaa jo osviittaa tulevasta. Olo Gardenissa jatketaan ravintola Olon raaka-aineita kunnioittavaa linjaa kekseliäillä makuyhdistelmillä. Maustamiseen on käytetty rohkeasti myös aasialaisia makuja.
Seuraavaksi herkuttelimme perunalepuskalla ja härkäpaputahnalla. Lepuskassa oli aivan ihana rakenne: päältä rapsakka ja sisältä pehmoinen. Tykkäsin tästä hurjasti!
Sitten sain eteeni illan parhaan annoksen, tuumasin jälkikäteen. "Nordic cevice siiasta ja yrttejä kotipellon puutarhasta" meinasi sokerisuolattua siikaa joka oli maustettu valkoherukalla ja omenalla. Lautaselta löytyi myös fermentoitua hernepyrettä ja puffautettuja sinapinsiemeniä. Annos oli ihana tekstuurien ja makujen leikki!
Sellerikeitto tarjottiin klassisesti omenan kanssa. Päälle sai itse ripsiä rapeaa rakennetta kuivatun sellerin ja merilevän sekä jyvien muodossa. Maut ja tekstuurit olivat jälleen ilahduttavan hienoja.

Haudutettu kuha löytyi fritattujenkin lehtikaalien alta yhdessä maa-artisokkatahnan kanssa. Misokastike kokosi maut yhteen huokailtavan hienosti. 

Grillattu possunkylki tarjottiin muhitettujen ja fritattujen sipulien, pikkaraisten omenakuutioiden, karamellijugurtin ja kastikkeen kanssa. Reilusti suolattu annos oli makuuni juuri oikeanmoinen. Possun tahmea pinta ilahdutti.
Jälkiruuaksi tarjottiin ihanan pehmoista, perinteikkään makuista omenavispipuuroa, kuivattujakin marjoja ja suolakaramellia. 
Rento ja hauska iltamme päättyi mustikkakakkuleivoksiin, joiden päälle oli ripsitty maitocrumblea ja kuusenkerkkää. 
Vieressäni illallisella istui Olo Gardenin keittiöpäällikkö Kim Mustonen, joka kertoi intohimoisesta suhtautumisestaan ruokien kehittelyyn ja valmistukseen. Nuoren miehen instagramia tutkaillessa tulee selväksi, että taiteellisuutta ja herkkyyttä tästä miehestä ei puutu. 

Suosittelen lämpimästi Olo Gardenia, kun kaipaat mielenkiintoisia drinkkejä tai huolella tehtyjä ruoka-annoksia!

5 kommenttia:

  1. Tuon kutsun olisin niin mielelläni ottanut vastaan, mutta ei vaan saanut työvuoroja enempää vaihdeltua. Mutta kiva, että oli hienoa!

    VastaaPoista
  2. Oi sama juttu, harmitti jonkin verran kun ei päässyt tulemaan paikan päälle. Ja tämä herkullisten kuvien katselu ei ainakaan helpota asiaa ;) Hienoa, että teidän iltanne oli onnistunut.

    VastaaPoista
  3. Minuakin harmitti niin, etten päässyt tänne. Ihanan kuuloinen on ollut ilta. Pitää mennä pian tutustumaan Olo Gardeniin :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin