
perjantai 28. marraskuuta 2008
Siniset bebet

torstai 27. marraskuuta 2008
Piffit purkkihernekeitosta

Mari vinkkaa käyttämään vegetaariseen versioon Pirkan purkitettua, lihatonta luomuhernerokkaa. Jos lihaa saa olla mukana, myös käyttämämme Rainbow on pihvimateriaaliksi tarpeeksi tömäkkää. Epäilin keiton kokonaisena ulos saamista, mutta se oli helppoa kuin mikä! Seuratkaa vain perässätulevaa ohjeistusta.
sinappia
tiistai 25. marraskuuta 2008
Kinuskinen karpalojuustokakku

maanantai 24. marraskuuta 2008
Katajanmarjakastike

2 punasipulia
1 rkl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 rkl karpalohyytelöä
1 rkl katajanmarjoja
noin 4 dl ruskeaa peruskastiketta
Kiehauta sipulisilppu viinietikassa. Lisää viini ja karpalohyytelö, hauduta hetki. Lisää noin 4-5 dl vettä ja puolitoista pussia peruskastike jauhetta, sekä murskatut katajanmarjat. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi ennen tarjoilua.
sunnuntai 23. marraskuuta 2008
Katajanhavulammas

3 rkl katajanmarjoja murskattuna
foliota


Katajainen menu

lauantai 22. marraskuuta 2008
Ranskalainen ilta ystävien kanssa
torstai 20. marraskuuta 2008
Grillattua strutsia

tiistai 18. marraskuuta 2008
Tofua paistinpannulla, kahdella eri tavalla
Kuten aiemmissakin tofukokeiluissamme on kerrottu, emme saaneet sitten millään makua kaupoissa yleisesti myytäviin tofuihin. Meille vinkattiin etnisistä kaupoista löytyvää Super Tahoe-tofua, ja jo muuttui ääni kellossa. Ei tofu meillä lihaa korvaa, mutta on mukavaa ja edullista vaihtelua silloin tällöin. Nyt Hakaniemen keikoillamme hamstraamme mukaan paketin tai pari tofua, sillä luimme täältä että sitä voi pakastaa. On kyllä entistäkin huokoisempaa pakkasesta tullessa, joten imaisee tehokkaasti makuja itseensä.
Kanssablogaajamme - meitä huomattavasti kokeneemmat Lettupannulaiset ja Ylimuuli - ovat esitelleet seuraavat tofuruuat meille niin houkuttelevasti, että kokeiltava oli! Oikein maistuvia, hyvin erilaisia sapuskoja. Näillä tofu uppoaa asiaan vihkiytymättömällekin eli siis meille(kin).
Tämä kuva edustaa Lettupannulaisten ja Kurpitsamoskan suosittelemaa appelsiini-seesaminsiementofua, joka on alunperin kotoisin Love like a vegan-blogista. Sanoisinpa että parasta tofua tähän asti!
Me söimme appelsiinitofumme jäävuorisalaattipediltä, jossa oli myös appelsiineja, kevätsipulia ja päärynää. Tofu sopi loistavasti päärynän kanssa, että sitä ensi kerralla vielä enemmän. Nam!
Appelsiini-seesaminsiementofu
2 hlölle
1 kananmuna
0,3 dl seesaminsiemeniä
0,3 dl maizenaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
250 g eli puolikas Tahoe-tofupaketti
0,3 dl rypsiöljyä
1,2 dl appelsiinista puristettua mehua (1 mehukas appelsiini)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl (vaahtera)siirappia tai hunajaa
Sekoita kananmuna, seesaminsiemenet, maizena, suola ja mustapippuri. Pilko tofu paloihin (mieluummin suuriin kuin pieniin, niin niitä on helpompi paistaa yksi puoli kerrallaan). Kieritä tofupalat seesaminsiemen-kananmunaseoksessa. Kuumenna rypsiöljy pannussa. Lisää tofupalat varovasti. Jos et saanut seosta kauhean hyvin kiinnittymään tofupaloihin, lisää nyt loppu seos pannulla ruskistuvien tofujen päälle. Paista kullanruskeaksi, käännä, ja paista toinenkin puoli. Kun tofut ovat paistuneet, siirrä ne kulhoon odottamaan.
Kuivaa pannu öljystä. Sekoita appelsiinin mehu, soijakastike ja siirappi tai hunaja. Keitä seosta joitakin minuutteja, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman maizenaa. Kun seos on siirappimaista, lisää seesaminsiementofut. Sekoita muutamia minuutteja.
Tarjoile lisäkkeenä riisiä, salaattia, couscousia, quinoaa, höyrytettyjä kasviksia...mitä nyt mieleen pälkähtää!

Kommenteissa Muulin sivulla mietiskeltiin, josko varsiselleri, kikherneet, vesikastanjat, pähkinät, paprikat...sopisivat sekaan. Ei kun varioimaan!
Tavan toufu
n. 250 g Super Tahoe tofua
2-3 valkosipulinkynttä
loraus soijaa
1-2 rkl ketsuppia
reilusti ituja
Pilpo valkosipuli ja pyörittele sitä pannulla kuumassa öljyssä. Pilko tofu pienenpieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle. Paistele valkosipulin kanssa tovi ja lisää sitten loraus soijaa varovasti. Lisää joukkoon ketsuppi ja anna lämmetä. Tee annos lautaselle ja lisää päälle ituja. Nauti sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
maanantai 17. marraskuuta 2008
Glögiä ja glühweinia


Me aikuiset nautimme lämmitettyä glühweinia, jota Pastapää toi tuliaisiksi työmatkaltaan Bremenistä. Kotimaisemmin sanottuna tuo juoma olisi hehkuviini. Me lisäämme siihen glögimäisesti rusinoita ja Pastis vielä manteleita, vaikka Saksassa näin ei tehdäkään. Siellä juomaan saa halutessaan rommilisän.
Lämpimien punajuomien kanssa herkuttelimme neljävuotiaan leipomilla ja koristelemilla pipareilla sekä minun taittelemilla kirsikkahillotäytteisillä joulutortuilla. Molemmat leivonnaiset tehtiin valmistaikinoista ja hyvää oli!


Lintu istuu puussa ja laulaa hianosti ja keiju myäs ja pukin po'olauma menee hianosti paksussa lumessa vaikka onkin paksua lunta. Po'ot viä itse ne lahjat. (Poitsu 4v.)
