maanantai 17. marraskuuta 2008

Glögiä ja glühweinia

Avasimme eilen meidän perheen glögikauden. Lapset söivät mehuglögiä pikkupikku mukeistaan, sillä syömistähän se melkeinpä on - rusinoita glögillä :).

Me aikuiset nautimme lämmitettyä glühweinia, jota Pastapää toi tuliaisiksi työmatkaltaan Bremenistä. Kotimaisemmin sanottuna tuo juoma olisi hehkuviini. Me lisäämme siihen glögimäisesti rusinoita ja Pastis vielä manteleita, vaikka Saksassa näin ei tehdäkään. Siellä juomaan saa halutessaan rommilisän.

Lämpimien punajuomien kanssa herkuttelimme neljävuotiaan leipomilla ja koristelemilla pipareilla sekä minun taittelemilla kirsikkahillotäytteisillä joulutortuilla. Molemmat leivonnaiset tehtiin valmistaikinoista ja hyvää oli!



Lintu istuu puussa ja laulaa hianosti ja keiju myäs ja pukin po'olauma menee hianosti paksussa lumessa vaikka onkin paksua lunta. Po'ot viä itse ne lahjat. (Poitsu 4v.)
Tunnelmallista ja rakkaudentäyteistä joulunodotusta kaikille!

10 kommenttia:

  1. Täällähän ollaan jo ihan tunnelmissa! Näyttää kivalta, ja juuri nyt ensimmäisten pakkasten aikaan voisikin nauttia ensimmäiset joulumaistiaiset.

    VastaaPoista
  2. Joulu tuleee!!!!! Oon niiiiiiin tyytyväinen :-)

    Mekin oltiin sunnuntaina kylässä jouluglögeillä ja oli myös pepparkaakkaa ja torttua ja vaikka mitä. Joululaulut vaan uupu, niitä kuuntelen nykyään iPodiltani mm. metrossa matkalla töihin ;-)

    Tiedättekö te, onko Fazerilla vielä olemassa sellainen tötterönmallinen joulukalenteri? Kun minä olin lapsi, sellaisia oli. :-)

    VastaaPoista
  3. katriina: poikamme on odotellut joulun tuloa jo niin kauan, että jotain konkrettistakin piti tehdä. ja leipomistakin on toivonut viime kerrasta asti. tunnelmallista meillä olikin. kynttilät sytytettyämme poitsu sanoi että haluaa "olla tunnelmassa" ja kävi sammuttamassa sähkövalot.

    mjuul: tyytyväisiä ollaan täälläkin joulun tuloon. varsinkin kun se hössötysosio on jo hoidettu eli paketit valmiita.

    mitä sun joululaulut on? mä tykkään Rajattomien joululauleloista, mutta myös niistä "vanhoista" joista tulee mieleen Disneyn leffat ja vanhat amerikkalaiset leffat.

    en kyllä tiedä tuosta joulukalenterista. en itseasiassa edes tiedä mistä puhut, ei ole tuttu juttu. taidetaan antaa lapsien valita (tietyissä rajoissa) itse suklaakalenterinsa ja sitten heille tulee pieniä laatikkoja sisältävä kalenteri. Sinne tonttu ainakin viime vuonna toi jotain pientä yön aikana. voi sitä lapsen ilon seuraamista kun laatikon sisältöä tarkasteltiin!<3

    VastaaPoista
  4. Ihanan tunnelmallisia joulufiilistelykuvia:) Varsinkin eka ja kolmas on mun suosikkeja. Mä en ole mikään joulun ystävä, mutta kyllähän tällaiset fiiliskuvat vievät mennessään.. Täytynee varmaan omaakin joulua alkaa suunnittelemaan.

    VastaaPoista
  5. Niin pikkujoulukausihan käynnistyi jo.
    Ihanat glögijuhlat ja tarjottavat. Jouluinen tunnelma niinkuin pitääkin.

    VastaaPoista
  6. rossana: itsekin tykkään tuosta leipomiskuvasta pienine käsineen ja kaulimineen. sun sivuilla oleva myslihän olisi oiva syötävä joululahja lasiseen purkkiin pakattuna, punaisella silkkinauhalla koristeltuna!

    arleena: niin, kyllä sitä juhlaa voi viettää "vain" perheenkin kesken!

    VastaaPoista
  7. Glühweinille ja glögille muuten aivan mainio vaihtoehto on glühkriek. Kun joulu lähenee lisää niin sitä kuulemma saa myös alkosta.

    VastaaPoista
  8. tuota glühkriek sanaa en ollut ennen kuullutkaan, mutta googlettamalla selvisi sen olevan lämmitettävää jouluolutta. kuinkas muuten kun sinusta on kyse! en jaksa uskoa että osuisi omaan makuhermoon, mutta kyllä sitä koettaa voisi. sitten sen tietäisi.

    VastaaPoista
  9. Aah, joulutorttuja,nami nami! Kauniit tortut teillä on paistettu.

    VastaaPoista
  10. kiitti yaelian. yleensä tehdään luumuhillosta, mutta nyt halusin vihdoin päätökseen tuon kirsikkahillon. ja jouluisenpunaistahan tuo hillo oli!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin