perjantai 28. marraskuuta 2008

Siniset bebet

Neljävuotias poikamme pyysi kaupassa ostamaan bebe-leivoksia. Vilkaisin hintaa ja totesin että leipoisimme niitä itse. Koska en halunnut toistaa itseäni mansikkabebeillä, etsin toisenlaisen täytevaihtoehdon. Se löytyikin Mihakon blogista Sitä sun tätä. Muokkasin hiukan täytettä jättäen esimerkiksi suklaan pois.

Tämä oli oikein helppo, huippumaistuva leivonnainen! Ja kaunis, jos minulta kysytään (vaikka päällinen pääsikin valumaan hiukan yli). Nautiskelimme bebe-leivoksia rokotuksen jälkeisenä lohdutuksena.


Pohja
murotaikinaa kaupan pakastealtaasta

Painele sulanut taikina voideltuihin, korppujauhotettuihin pikkuvuokiin. Laita päälle toinen vuoka, jotta kuppi pysyy kuppina eikä paisu. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.

Katso täältä miten viimeksi tein aika vähäisellä muottimäärällä leivospohjat.

Marianne-täyte
50 g kermaa/vispiä tms.
50 g tuorejuustoa
sokeria
mariannerouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuustoa ja sokeria sekä Marianne-rouheita. Maistele välillä jotta saat täytteestä mukavan makeaa. Itse en katsonut kerman ja juuston määrää vaan menin tuntuman mukaan. Grammamäärät on kopsattu Mihakolta.

Päälle
tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä
sitruunamehua
koristeeksi sokerihelmiä

Sekoita tomusokerin joukkoon ensin tipoittain elintarvikeväriä, mikäli väriä haluat. Lisää sitten sitruunamehua, kunnes saat seoksesta taipuisan paksua. Liian ohut seos humpsahtaa täytteen läpi. Nähty on. Ripsuttele päälle vielä haluamiasi koristeita ja tarjoile.

Jos haluat tarjoilla bebet myöhemmin, pistä ne pakkaseen täytteineen ja koristele vasta sulaneena, ennen tarjollelaittoa.

Muistakaapa käydä äänestämässä parasta lammasta täällä Melukylässä. Aikaa äänestykseen on enää tämä ja huominen päivä. Melukylässä on koonti hurrrrjan hyvänoloisia, erilaisia, lammaspitoisia ruokia. Tutustu ja nauti!

11 kommenttia:

  1. Onpa kauniin väristä! Katsoin sitä edellistä bebe-ohjettasi ja kysymykseni on: paistoitko siis ne niin että vuoka oli aina taikinan ja toisen vuuan päällä ja kuitenkin niistä tuli ihan valmiit?Siis oliko ne sisäpuoleltakin ihan paistuneita vaikka oli toinen vuoka päällä?

    VastaaPoista
  2. kiitos yaelian! j terveisiä täältä moskovasta, josaa olen lomalla ystäväni kanssa.

    juu, kyllä ne tulivat ihan hyvin paistuneiksi kun taikina oli tarpeeksi ohut vuuissa. jos joku jää paistumatta kunnolla voihan sen lykätä uuniin vielä irrottamisen jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta :) ja hyvää Moskovan lomaa...

    VastaaPoista
  4. Hei! Haastoin teidät karkkimeemiin. Käykää kurkkaamassa sivullani. Jos teillä ei ole aikaa tai huvia osallistua niin ei hätä :D !

    VastaaPoista
  5. Olipa näppärä ohje ja aika helppokin.

    Asiasta toiseen.

    Onneksi olkoon lammasruoka-kilpailun voitosta. Kurkkasin Krisulta.
    Minä myös äänestin ruokaasi, joka vaikuttaa tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
  6. Onnittelun lammasruokakilpailun voitosta!

    VastaaPoista
  7. Onnittelut lammashaasteen ansaitusta voitosta! Jäämme jännityksellä odottelemaan, mitä keksitte seuraavaan haasteeseen.

    VastaaPoista
  8. Onnea lammashaasteen voitosta! Lampaanne oli tosi herkullisen näköinen ja kuuloinen!

    VastaaPoista
  9. Kiitokset arleena, Yaelian, Ketturouva ja Rossana onnitteluista, ja tietenkin iso kiitos kaikille äänestäjillekin! Seuraavaa haastetta jo pohditaan.

    VastaaPoista
  10. Tosi hienot sivut:) Ruokaa olen laittanut aina, mutta nyt vasta tutustunut näihin blogeihin enemmän. Joka päivä löydän jotain uutta !:) kiva blogi, voisin linkittää jos se on teistä positiivinen asia :)

    VastaaPoista
  11. Nelle: mites tämä kommentti on jäänyt huomiotta, anteeksi. toki linkitys sopii!

    me saimme netin kotiin vasta viime vuonna väihin aikoihin ja innostuimme sitä myöden näistä ruokablogeista. tämä vie mennessään...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin