torstai 27. marraskuuta 2008

Piffit purkkihernekeitosta

Minä tykkään kovasti hernekeitosta! Vielä kun siihen spruittaa sinappia sekaan ja ripsuttelee joukkoon silputtua raakaa sipulia niin kyllä maistuu! Siksi kiinnostuin heti näistä Kurpitsamoskan Marin kokkaamista hernaripihveistä. Taisi muuten olla ihan ensimmäisiä reseptejä, joiden kautta päädyin Marin sivuille. Ja hyvä niin, sillä blogihan on oikein mainio. Tämänkin sapuskan otsikko on Marin keittiössä "Rest in peas" :). Ja täytyy sanoa tähän väliin että vaikka seitankin sivuilla seikkailee, ei blogi ole mitenkään uskontopainotteinen.

Mari vinkkaa käyttämään vegetaariseen versioon Pirkan purkitettua, lihatonta luomuhernerokkaa. Jos lihaa saa olla mukana, myös käyttämämme Rainbow on pihvimateriaaliksi tarpeeksi tömäkkää. Epäilin keiton kokonaisena ulos saamista, mutta se oli helppoa kuin mikä! Seuratkaa vain perässätulevaa ohjeistusta.

Pihvit olivat oikeasti hyviä! Rapsakka leivitetty pinta yhdistettyjä sisälmyksen pehmeyteen helli minun suutani. Sinappi maistui sopivasti. Rokkapihvit ovat myös loistavaa budjetissa pysymisen kannalta.

Tämä kekseliäs ohje on alunperin Jere Niemisen Herne Rokkaa -kirjasta.

Hernekotletit
(5 kotlettia)
1 tlk hernekeittoa
sinappia
korppujauhoja leivitykseen
rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

Tee esim. puukolla tai ruuvimeisselillä reikä hernekeittopurkin pohjaan. Avaa tölkki ja puhalla pohjaan tehdystä reiästä hernekeitto yhtenä kappaleena ulos purkista. Leikkaa hernariköntsä 5:ksi yhtä suureksi viipaleeksi. Voitele viipaleet makusi mukaisella sinapilla ja ripsuttele sinapin päälle korppujauhoja, kummallekin puolelle tietysti. Paista kotletit pannulla reilussa rasvassa.

Kokeilin leivitykseen myös polentasuurimoita ja seesaminsiemeniä ilman sinappia. Olivat ihan mukiinmeneviä ja luulenpa että sinappilisällä olisivat kelvanneet ihan korppujauhotuksen veroisiksi.

Ai niin! Puhun tässä tykkäämisestä yksikkömuodossa, sillä Pastapää syö kuulemma jatkossakin keittonsa mieluummin lusikalla ja sillä sipulisilppulisällä. Pihvit olivat kuulemma silti ihan ok. Lapset eivät suostuneet edes maistamaan, mutta he eivät välitä kyllä hernekeitostakaan.

Minä suosittelen lämpimästi testaamaan jos et sitä vielä ole tehnyt!

7 kommenttia:

  1. Hee mulla meni hetki ton seitanin tajuamiseen :D Kyllä kait munkin näitä täytyy kokeilla kun näitä kaikki hehkuttaa :)

    VastaaPoista
  2. rossana: uskalsin laittaa ton seitanin kun kyse oli just Marista.

    ne OLI hyviä! kokeile ihmeessä.

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa :D. Ja kitos kehuista!

    Ja onpahan muuten taas semmonen kuva, että rupesi tekemään itselläkin taas mieli näitä. Olen muutenkin kokkaillut viime aikoina vain "vanhoja" suosikkiruokia, kun ei aina jaksa keksiä uutta, ja siitä johtuu pieni bloggaushiljaisuuskin.

    VastaaPoista
  4. Siis mä en yksinkertaisesti tajua tuota hernarin puhaltamista :)! Että miten se on mahdollista.

    Toisaalta en osaa myöskään napsuttaa sormia tai viheltää...

    VastaaPoista
  5. kokeile Anna niin sitten näet. Isekin epäilin asiaa, mutta se oli tosi helppoa! Ken näkee, se uskoo ;)

    VastaaPoista
  6. Jännä ohje! Eipä ole tullut mieleenkään, että purkkihernekeitosta olisi muuhun kuin keittoon. Hernekeitto on ollut lempiruokiani pienestä pitäen, joten luulen, että minulle maistuisi. Miehestä en sitten ihan mene takuuseen... Pitää varmaan kokeilla.;)

    Kiitos vain kysymästä! Pojat ovat ihan pirteitä ja iloisia niinkuin aina ennenkin, mutta kohtauksia tulee kuitenkin edelleen. Remu sai viimeksi lauantai-iltana kohtauksen.:( Seuraavana päivänä molemmat kylläkin ripuloivat eli olisikohan sitten ollut vain pahoja vatsanväänteitä jo illalla... Vehnättömän kuivamuonan lisäksi annoin lauantaina pojille possunkorvat makupaloiksi, ja saattaa olla, ettei niiden vatsat kestä enää sitäkään. Surkeaa, jos pian joutuvat olemaan pelkällä kuivamuonalla. Pojat, kun kuitenkin ovat yhtälaisia makureita kuin emäntänsäkin.;)

    VastaaPoista
  7. kmsu: no eipä kieltämättä olisi tullut itsellekään. kokeile ihmeessä, minä tykkäsin!

    kurjaa kuulla pojista. toivottavasti ruokavalio helpottaa oloa. mutta olisi se kyllä itsekin tylsää painella pelkän kuivamuonan voimin :(

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin