lauantai 26. huhtikuuta 2014

Paras parsa

Opimme taannoin, että parsa ja pistaasipähkinä sointuvat loistavasti yhteen. Tämä yhteensoiminen tapahtuu paitsi värillisesti, myös makujen suhteen. Yhteisannokseensa ne kaipaavat enää hyvää oliiviöljyä ja suolaa. Näin alkupala tai ruuan lisuke on valmis ilman sen kummempia kikkailuja tai ihmeellisyyksiä. Lupaan että maistuu! 
 Pistaasipähkinät piti kuoria itse, mutta ne oli jo valmiiksi suolattu ja paahdettu. 
Kauniin hoikat luomuparsat piipahtivat grillissä. Näitä ihanaisia luomuparsoja ei tarvinnut kuoria. Kypsentäminen on minusta helpompaa kun voi tehdä sen kuorineen ja ovathan ne "suomuineen" kauniimpiakin

Kummempaa ohjeistusta näihin ei edellämainittujen lisäksi ole, mutta pistetään nyt selkeyden vuoksi.
PARSA JA PISTAASIPÄHKINÄ

(luomu)parsaa
pistaasipähkinöitä (paahdettuna ja suolattuna)
oliiviöljyä
sormisuolaa

Kuori pistaasipähkinät. 
Katkaise parsojen kova tyviosa. Jos parsoissasi on paksut kuoret, kuori ne. Grillaa parsoja muutama minuutti. 
Laita parsat lautaselle, liruttele päälle oliiviöljyä ja ripsi hiukan suolaa. Lisää vielä paahdetut pistaasipähkinät. 

*

10 kommenttia:

ssiiri kirjoitti...

Pistaasit kuullostavat ihanalta lisältä parsoille...

Mika Laitinen kirjoitti...

Kauniin yksinkertainen idea. Olen huomannut hedelmäis-humalaisen Duvel-oluen vahvistavan parsan aromeja, joka sopisi varmasti tähän ruokajuomaksi.

Ilves Eskari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Merituuli kirjoitti...

ssiiri: Ja ovat. Kannattaa kokeilla!

Mika: Kiitos vinkistä! Parsan kanssa tulee usein (aina) valittua valkoviini, joten tämä on ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu.

Merja kirjoitti...

Parsaa korostamaan pähkinäisyyttä, kuulostaa hyvältä. Voisin kokeilla myös kassupähkinöitä. Tai... nyt lähti ajatus liikkeelle, ihan näin maanantaiaamusta ;)

Nordic Chic kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä.. Pääsee kokeiluun heti vappubrunssin jälkeen :) Nyt teen varmaan parsoista mousset ja piirakat muiden lisukkeiden kera vapuksi..

Merituuli kirjoitti...

Merja hyvä että maanantaina ajatus liikkuu. Siitä voi sitten lasketella loppuviikon ;).

NC: Mousset ja piirakatkin varmaan menis! Suosittelen kyllä tätä. Ylihelppoa ja ylihyvää!

Saltzu Pöö kirjoitti...

Moii, sori ny ku tällee mainostan mut olis kiva jos kattoisit mun blogin :) ; http://saltzulifestyle.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, että täysin aiheeseen liittymätöntä postaan, mutta teillekin tiedoksi tämä ilouutinen:
http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A4hell%C3%A4/ravintola-vilee-avaa-uudelleen-holvin-tiloissa-139663

Mikkelissä iloitaan :)
-Lellu

Merituuli kirjoitti...

Lellu: Huomasinkin kun ollaan heidän facebook-fanejaan. Ehdottoman hyvä uutinen kyllä, myös meille ohimatkaajille! Kiitos kuitenkin kun ilmoitit, jos vaikka olisi mennyt ohi.

Blog Widget by LinkWithin