tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mustakaalipaistos

Minä olen kuulkaas kova plikka paistelemaan. Lisäke lautaselle taitaa syntyä paljon useammin paistamalla kuin esimerkiksi keittämällä tai höyryttämällä. Niin nytkin kun piti keksiä käyttöä marketista löytämälleni mustakaalille elikkäs cavolo nerolle. 

Kaveriksi pannulle paistumaan sulatettiin pakkasesta siitakesieniä, joita on jäänyt puoli säkillistä jonkun aasialaisen ruuan teosta. Enää ei tarvinnut lisätä kuin sipulia, suolaa ja mustapippuria niin maistuva kokonaisuus oli kunnossa. En kuolemaksenikaan muista minkä kanssa mustakaalipaistosta syötiin, mutta muistan että tämän lisäkkeen maut kävivät keskenään ihan loistavasti yhteen. 

Mustakaalijuttuja ympäri nettiä lukiessani ymmärsin sen olevan kovasti terveellinen kaali. Minusta hän on ensisijaisesti kaunis ja hienon napakkarakenteinen.
Kivistön Mari on likiaikoina tehnyt mustakaalista empanadoja ja Anna ajat sitten pekonista pastaa
Mitä sinä olet mustakaalista tehnyt?

6 kommenttia:

 1. Kaunis on :) Ja jännästi kypsentämättömänä tuolla lailla hieman petrolin sävyinen.

  VastaaPoista
 2. Minä olen aina luokitellut mustakaalin yhdeksi lehtikaali-lajikkeeksi. Olen tehnyt siitä ja muista lehtikaaleista kaikenlaista, mutta en ole erotellut milloin olen käyttänyt tätä mustakaalia tai sitten jotain muuta lehtikaalia.

  Tuolta löytyy muutamia kymmeniä reseptiä ja vähän kasvatuskokemuksia.

  VastaaPoista
 3. Mistä marketista löysit cavolo neroa, oliko K-ketjua? Harmi kun oma reitti ei juuri vie niihin. Etsiskelin ribollitaan oikeaoppista kaalia, ja sainkin tuon postauksen myötä vinkiksi pistäytyä K-liikkeissä. Mutta hyvin tuo papusoppa maistui lehtikaalinkin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Luin just yhden täkäläisen jutun lehtikaalista täällä,ja ymmärsin,että lajikkeita on montakin.Täällä lehtikaali on niin suosittua yhtäkkiä että kasvattajilta viedään ne heti pois käsistä...

  VastaaPoista
 5. Niin mitä olen niistä tehnyt...Lehtikaalihan on hieman kovaa ja säikeistä ja hieman karvastakin,mutta sipseinä ihanaa,samoin smoothieissa toimii hyvin ja salaateissa,kunhan niitä lehtiä ensin "hieroo" öljyllä niin että pehmenevät...

  VastaaPoista
 6. Sofia väri on just tosi hieno, samoin pinta muutenkin.

  sauvajyvänen: suurkiitos linkistä! täytyykin tutustua.

  Merja: Cittaristapa hyvinkin. Me käydään missä sattuu kaupoilla. Varmasti maitsui :)!

  Jael: Joo, yhdellä brunssilla maisteltiin lehtikaalisalaattia ja toimi kyllä hyvin pieneksi silputtuna.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin