torstai 24. huhtikuuta 2014

Hurmaava itsestäänselvyys


IMG_2238_Arla_sinihomejuusto_Luomu.jpg - SilläSipuli Blogi
Valtaosa grillaajista on täysin selvillä mitä on tulossa, kun leikkuulaudalle nostetaan herkkusieniä, sinihomejuustoa ja pekonia. Ainakin ne grillaajat jotka ovat eläneet 90-luvulla. 

Jukan himoitessa näitä täytettyjä, grillattuja palleroita tuumailin, miten niitä voisi tuunata. Pitäisikö juusto vaihtaa tai maistuisikohan sinihomejuuston kanssa sekaan upotettu oliivi tai aurinkokuivattu tomaatti? Laittaisiko pekonin alle samansuuntaisesti porkkanasuiroja tai kenties suirotettua parsaa? Juuston sekaan voisi lisätä vaikka timjamia tai jotain muuta kivaa yrttiä, mitä? Lopulta tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että miksi korjata sitä mikä toimii jo loistavasti. Kaikkeen ei tarvitse kajota vain sen vuoksi, että se kuulostaisi jotenkin uudelta tai paremmalta. 
  
Molemmilla meillä on tahoiltamme vahvat ensimuistot grillatuista, pekonikäärityistä sienistä. Ne edustivat tuolloin vähän erikoisempaa kokkailua ja tuntuivat melko eksoottisilta makkaroiden seassa. Ajatuksena epäilytti, mutta maistettua hymyilytti. 
Tekeminen on juuri niin yksinkertaista ja nopeaa kuin kuvitella saattaa.

GRILLATUT, SINIHOMEJUUSTOTÄYTETYT HERKKUSIENET PEKONILLA

herkkusieniä
pekonia (½-1 kpl siivuja per sieni)
Arla Castello Luomu Sinihomejuustoa 

Pyyhi sienet puhtaiksi. Irrota sienen jalka pois (ja käytä se myöhemmin vaikka munakkaaseen, marinoi ne tai upota vaikka jauhelihakastikkeen sekaan). Lusikoi sinihomejuustoa sienen lakin sisään ja kääri ympärille pekoni tai pekonin puolikas. Grillaa parilalla molemmin puolin kunnes pekoni on saanut kauniin pinnan. 

Nauti muiden grilliherkkujen kanssa. 

*
Tämä postaus jatkaa Arlan kanssa tehtävää yhteistyötä. Postaamme kerran kuussa Arla-aiheisen jutun.

13 kommenttia:

  1. Otsikko sen jo kiteyttikin :-) ootteko kokeillu pekoniin kääriä kokonaista valkohomejuustoa ja sitten grilliin n.5min per puoli. Ai että.... :-)

    VastaaPoista
  2. No ei olla. Kiitti vinkistä! Meillä Jukka on varsinainen valkohomejuuston ystävä, joten häneen uponnee komiasti.

    VastaaPoista
  3. Mässytettiin just jättiherkkusieniä parilla eri täytteellä,tällä kertaa ilman pekonia.Ensimmäisiin tuli bufalamozzarellaa,basilikaa,oliiviöljyä,suolaa,pippuria.Ihan ok mutta turhan mieto ehkä kuitenkin.Mut toinen versio jää käyttöön;vuohenjuustoa,tuoretta timjamia ja luomuhunajaa,samat oliiviöljy,suola,pippuri päälle.Tää toimi.

    VastaaPoista
  4. Suurkiitos vinkeistä Rimpsukaisa. Nyt kun sienikausi on korkattu, on kiva kokeilla jotain muutakin kuin tuota totuttua. Tykkäätkö sä tästä "perusversiosta"?

    VastaaPoista
  5. Minä grillaan sienien lisäksi pekoniin käärittyjä banaaneita.

    VastaaPoista
  6. Ah klassikkoa!

    yllämainittu banaaniversio alkoi heti kiinnostaa :D

    VastaaPoista
  7. Jeps, klassikot on aina klassikkoja, mitä suotta tuunaamaan. :-)

    VastaaPoista
  8. Mä en välitä lämmitetyistä banaaneista, joten multa jää koittamatta. Kiitos silti vinkistä!

    VastaaPoista
  9. Meillä taas oli viime kesänä juustona Koskenlaskijaa - ei pahaa sekään...

    VastaaPoista
  10. Tän jutun myötä palautui mieleen tapahtuma viime kesältä. Minulle oli varattu grillibileissä chilimarinoituun kaaliin käärittyjä homejuustoherkkusieniä, kasvissyöjä kun olen. Kohtuullisen koominen näky grillin vieressä, iso vuoka täynnä pekonisieniä, ja joukossa 2vihreää möykkyä. Innovaatio huvitti, ja maistui ; )

    Juu, komppaan kanssa vuohenjuusto+hunaja & valkohome+aurinkokuivattutomaatti yhdistelmiä.

    VastaaPoista
  11. Innovaatio kerrassaan - aluksi kirjoitin huolimattomasti Onnivaatio :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin