sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Bronda ihastutti

 
Tämä ravintolareissu tullaan muistamaan siitä, että lapsemme eivät missään vaiheessa kitisseet tai mutisseet. Tyynesti he kahlasivat ruokalistan läpi, valitsivat suosikkinsa ja olivat niihin erittäin tyytyväisiä. Mitä enempää vanhemmat voivat toivoa kun mennään koko perheen voimin ulos syömään?

Idea ravintola Bronda-visiitistä lähti aika spontaanisti. Olimme juuri ihastelleet läpi Ateneumin Tove-näyttelyn (suosittelemme!) ja pohdimme kivaa täyttöpaikkaa nälästä mutiseville vatsoillemme. Soitimme Brondaan ja saimme sieltä ihmeen kaupalla pöydän vartin sisään.  

Jos uutukaisravintola ei ole vielä tuttu juttu, se on siis Tomi Björkin ja Matti Wikbergin viides ravintola. Ruoan mainitaan nojaavan Italian, Espanjan ja Ranskan keittiöihin, puhtaisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön. Olemme tykänneet hurjasti ravintoloitsijakaksikon Farangista ja vähemmän Social Boulevardista, joten odotukset olivat aika ristiriitaiset. 
 Alkuun otimme drinkit lauantain kunniaksi, kuski-Jukka Lady Boi:n alkoholittomana. Lapsille maistui mehu.
Tarjoilija kertoi meille hyvin informatiivisesti, miten homma täällä paikassa kulkee. Päädyimme ottamaan yksittäisiä annoksia listalta. Snacksit tulivat ihan ensimmäisenä, mutta sitten ruokaa tulikin pöytään satunnaisessa järjestyksessä. Tämä oli meille vähän vierasta, mutta asia oli toki esitelty etukäteen. Pidimme perheen kesken kovasti siitä, että suurin osa tarjoiltavista ruuista oli aseteltu vadille, josta sitä sitten jaettiin. 
Alkusnackseista chorizo"hodari"  mausteisella coleslawlla oli turhan perus, mutta sieni-tryffeliarancini ihan mahtava tryffelimajoneesin kanssa. 
Jukka nautti ruualla alkoholitonta olutta, josta piti kovasti. Minä otin lasillisen Grüner Veltliner Messweinia vuodelta 2011 ja tykkäsin. 
  
Sherryssä haudutetut vasikanposket olivat upean hajoavaisia, oikein mureaa syötävää. Pikkelöidyt, rosmariinisetkin kirsikat olivat ihana lisä tuhdille lihalle. 
Poikamme huokaili nautinnosta hampurilaisensa kanssa. "Ei mitään moittimista!" on paljon sanottu tältä tarkkasuulta. Tosin tuolla hinnalla, 24 euroa, sietää laatua saadakin. 
Tyttäremme tilasi lisukkeista itselleen risotto milanesen, joka oli yllättävän suuri. Tytsy piti iloisen värisestä risotosta hurjasti ja toivoi sitä tehtävän joskus kotonakin. 
Brondan kampasimpukat tarjottiin kuorestaan pancetan ja pinjansiemenien kera. Mukana menossa oli myös vuohenjuusto cremeä, jolle Jukka menetti sydämensä mutta minä vuohenjuusto-opettelijana en niinkään. Kokonaisuus kuitenkin ihastutti molempia. 
Paneroitu possunkyljys (joka meistä oli paremmin luuttomana ulkofile) tarjoiltiin ihanan tomaattihillokkeen, parmesaanimajoneesin ja raikkaan fenkolisalaatin kera. Viimeksimainitussa oli suirotetun fenkolin lisäksi veriappelsiinikastike ja paahdettuja pinjansiemeniä. 
Loppulaskumme juomineen oli 160 euroa. 

Kokonaisuutena Bronda-ravintola oli tosi positiivinen kokemus! Voisimme helposti mennä sinne koko perheen kanssa uudestaankin. Suosittelemme lämpimästi vaikka kaveriporukalla tai perheen kera, sillä parhaiten paikka toiminee jakamalla useita erilaisia herkkuja koko pöydän kesken.  

12 kommenttia:

 1. Kraportista - olipa hienoa kuulla! En ole oikein jaksanut innostua kyseisestä establishmentistä kun Boulevard Social oli jotenkin niin... no, pettymys. Mutta jos teidän makuaistiinne ei voi luottaa niin ei sitten mihinkään ;-)

  VastaaPoista
 2. Aika hurjan näköinen tuo iso veitsi hampurilaisen kanssa samalla laudalla! :D Me oltiin vain drinkeillä Brondassa muutama viikko sitten ja tosiaan oli busy night, kun emme nähneet emmekä kuulleet muutaman metrin päässä istuineita blogaaneja! Eivätkö kuulema olleet hiljaksiin hekään. Kiva, että teillä oli positiivinen kokemus ruokapuolestakin.

  VastaaPoista
 3. Andalusiana: Mekään emme innostuneet taannoin BC:stä, mutta tästä nyt kyllä! Listalta jäi kokeilematta monta mielenkiintoista annosta.

  Campis: Juu, siitä tuumattiinkin että vain aikuisten käteen :).
  Nyt muistankin kun sanot, että mainitsit tuosta metelistä. Ravintolasalin puolella emme kiinnittäneet asiaan lainkaan huomiota, joten meitä se ei häirinnyt. Ravintola oli paria pöytää lukuunottamatta täynnä.

  VastaaPoista
 4. BC oli mulle kyllä ihan hyvä kokemus kans, en voi kauhiasti valittaa. Ehkä joskus viiden vuoden suunnitelmas pääsen syömäänkin Brondaan asti...
  Kiva oli lukea tästä. Mun lapsosilla on vielä tuollaiseen ravintolakäyttäytymiseen matkaa, meillä pakkaa olla vähän niin, että "hyvä show on puali ruakaa" ja meidän perhees kun on ainoastaan 4 showmiästä/naista...

  VastaaPoista
 5. Campan mainitsemat blogaanit oltiin Jonna, Riitta ja minä, uskomatonta ettei huomattu toisiamme vaikka muutaman pöydän päässä istuttiin! Lauantai-iltapäivänä ravintola oli tupaten täynnä mutta onneksi saatiin pöytä baarin puolelta. Tilattiin lähes kaikki baarimenun ruuat, lista oli tietty paljon suppeampi kuin ruokapuolella mutta snacksit oli hyviä ja odotukset nyt korkealla päämenun sapuskojen suhteen.

  VastaaPoista
 6. Nanna: Ei meilläkään nuo ravintolakeikat aika noin sileesti meni, siksi tämä nautinto erottui hienosti!

  Anna: No on kyllä tosi uskomatonta että ette huomanneet toisianne, teidät kaikki teitäen...! Me oltiin lauantaina kahden kieppeiltä eteenpäin ja täyttä tosiaan oli. Uskon että tulette tykkäämään ravintolasalipuolen mauistakin!

  VastaaPoista
 7. Kuvat näytti superhyviltä. Pakko päästä testaamaan.

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Eikös sulla ollut jo pöytävaraus? Ja kyllä, hyvää oli!

  VastaaPoista
 9. Minä tykkäsin myös todella paljon. En kyllä maistanut sientä niistä arancineistä, mutta se tryffelimajo oli järjettömän hyvää ranskalaisten kanssa.

  VastaaPoista
 10. Tryffelimajo oli kyllä ylihyvää! Meidän palloissa maistui sieni kyllä. Eräs italialainen valisti minua kerran, että ne isot kolmion muotoiset riisimöhkylät ovat arancineja ja nämä pallot ovat nimeltään jotain muuta mitä nyt en muista.

  VastaaPoista
 11. Mä kyllä tykkäsin kovasti, olen pari kertaa päässyt baarin puolelle nauttimaan. Ja kyllä mä noita chilidogeja söisin kylmän oluen kanssa vaikka kuinka monta peräkkäin... :-D

  VastaaPoista
 12. Niin mekin. Kyllä mäkin noita hodareita nyt söisin, mutta ne ei vaan ollut niin spessuja.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin