maanantai 4. elokuuta 2008

Juustopallerot - nam!

Ohje on puolitettu "Maittavat tapakset"- kirja ohjeesta, nyt siis neljän hengen annos. Voit valmistella "taikinan" hyvissä ajoin jääkaappiin ja friteerata vasta juuri ennen tarjoilua.

0,6 dl vehnäjauhoja (sihdattuna)
0,4 dl oliiviöljyä
0,7 dl vettä
1 muna rakenne rikottuna
30 g juustoa hienoksi raastettuna (me laitoimme jääkaapista löytynyttä parmesaania, muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi manchego-, cheddar- tai gouda)
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
öljyä uppopaistamisen

Kiehauta oliiviöljy ja vesi kattilassa. Ota heti pois liedeltä kun alkaa kiehua ja lisää jauhot nopeasti. Sekoita kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Minä sain aikaan yhtenäisen "klöntin". Anna seoksen jäähtyä 1-2 minuttia ja lisää munat vähitellen. Sekoita hyvin. Lisää juusto. Mausta maun mukaan. Sekoita huolellisesti. Säilytä jääkaapissa friteeraukseen asti.

Kuumenna öljy. Tiputa valmistamasi taikina kuumaan öljyyn teelusikoittain tai tee niistä ennen paistamista käsissä pyörittämällä pieniä palluroita. Uppopaista 2-3 minuuttia, kunnes juustopallerot ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä kerran paistamisen aikana. Juustopalleroiden pitäisi nousta öljyn pinnalle ja pullistua. Meidän palluramme ottivat ensin kiinni pohjaan, mutta reikäkauhalla sohaistessa plompsahtivat pintaan. Valuta pallerot öljystä nostamisen jälkeen talouspaperin päällä. Tarjoile heti.

Pallurat olivat oikein hyviä, mutta pidin silti enemmän juhannuksena pyöritetyistä, juustoisemmista palluroista. Näiden rakenne oli mielestäni myös höttöisempi, joskin etukäteen nähty vaiva tuntui ainakin pienemmältä. Suosittelemme kumpaisiakin palluroita!

2 kommenttia:

  1. Juustopallerot kuulostaa namilta tapassyötävältä! Oliskin kiva järjestää tapasilta.. Mulle jäi vähän epäselväks, missä vaiheessa juusto pistetään taikinaan?

    VastaaPoista
  2. aivan todella namia ovat henna, suosittelen! hiukan on vähtiä, mutta maistelu sitten palkitsee.

    kiitos kun kysyit juustoista, oli tosiaan kiiruussa unohtunut matkasta. lisään sen oikealle paikalleen, eli kananmunan lisäämisen jälkeen.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin