maanantai 23. kesäkuuta 2008

Juustopallot eli delicias de queso

Tämä on ehdottomasti paras tapas-nykertelymme - ainakin toistaiseksi. Myös muut syöjät olivat samaa mieltä. Joten suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

Ennen juuston raastamista leikkaa muutama pala maisteltavaksi.

noin 30 juustopalloa

Sekoita seuraavat aineet kulhossa tasaiseksi massaksi:
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
½ tl paprikajauhetta (esp. pimenton)
1 kananmuna
pippuria
suolaa
1 valkosipuli murskattuna

lisää seokseen
150 g Manchego-juustoa hienona raasteena
150 g vuohenjuustoa hienona raasteena


Vatkaa kaksi kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää 1/3 vaahdosta juustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää sitten loput valkuaisvaahdosta varovasti sekoittaen, jotta vaahto pysyy kuohkeana. Ripottele päälle reilu teelusikallinen tuoretta timjamia sekä ruokalusikallinen serrano-kinkkua hienonnettuna.

Edellisellä kerralla Pastapää tipautteli juustoseosta friteerausta varten kuumennettuun öljyyn kahden pikkulusikan avulla. Nyt Pastapää pyöritteli massasta palloja, jotka auttoi sitten lusikalla varovasti öljyyn. Palluroita keitellään tirisemässä noin 3 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Valmiit pallot on hyvä laittaa valumaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräiset öljyt valuvat pois. Tarjoile hetimiten.


Friteeraa samassa öljyssä esimerkiksi kaupan pakastealtaasta valmiiksi paneroituja mustekalarenkaita. Samalla lämmenneellä levyllä voit myös paistaa chorizoviipaleita muutaman minuutin.

4 kommenttia:

  1. Friteeratut juustopallerot kuulostaa juuri sellaiselta mistä minäkin pitäisin...

    VastaaPoista
  2. nämä ON hyviä...! kaippa sitä vois koittaa muillakin juustoilla. mahtaisikohan mozzarellan friteeraaminen onnistua tällälailla raastettuna ja sekoitettuna taikinaan, kun aiemmin ei "päällystettynä" onnistunut. ehkäpä kokeilemme sitäkin.

    VastaaPoista
  3. Hei, vappubrunssia pohdiskelen ja palautin nämä juustopallerot mieleeni. Mutta ovatko nämä enää vaivan arvoisen herkullisia, kun ne jäähtyvät ja kuskataan ulkoilmaan eikä niitä syödä tuoreeltaan?

    VastaaPoista
  4. Vaikea sanoa kun on nautiskeltu melkeinpä tuoreeltaan. Koska juustopallot friteerataan, veikkaampa että rakenne kärsii varsinkin jos kuskataan umpiastiassa tai ilmassa on kosteutta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin