lauantai 9. toukokuuta 2009

Sunny greetings from Orlando, USA. Part 1

Perheemme vietti oikein mukavasti reilun viikon Floridassa, Orlandossa nappaillen ahkerasti D-vitamiinia auringon muodossa ja kuvia kameran avulla.

Ruuan puolesta matkamme oli paljolti tyyliltään ”syödään lähimmässä paikassa kun nälkä yllättää suosien pihviä”. Mitään ultimatekokemusta emme ruuan maun puolesta kokeneet, ympäristö sen sijaan sai monesti ylistystä. Älkääkä ymmärtäkö väärin, ruoka oli silti tosi hyvää, yhtään huonoa satsia emme kupuumme ahtaneet.

Seuraavissa muutamissa postauksissa laitamme matkakokemuksiamme Floridan alueelta, pääosin hotellimme lähettyviltä. Alkuun herkuttelupaloja hotellimme upealta aamupalalta. Olisi maistunut tänäänkin, kun jääkaappi eilisiltaisen kotiintulon jälkeen ammotti tyhjyyttään...

Lasten suosikiksi aamupalalla kohosivat mansikat. Orange countyn appelsiinit olivat huippumakeita ja mehukkaita!

Paljon erilaisia hedelmiä myös valmiiksi kuorittuna ja pilkottuna. Vesimelonia, hunajamelonia, mansikoita, veriappelsiinia, ananasta, omenaa, banaania... Päälle sai laittaa erilaisia vaahtoja ja kastikkeita tai vaikkapa monenmoisia juustopaloja.

Leipäviipaleet ja korissa erilaiset bagelit valmiina sukeltamaan paahtimeen.

Bagelien päällisiä tai täytteitä. Tuorejuustoa, voita, kapriksia, lohta, kananmunankeltuaisia ja -valkuaisia erikseen silputtuna, tomaattia ja mozzarellaa.

Hilloja ja kuivattuja hedelmiä sekä tomusokeria vaikkapa tuoreeltaan paistettujen vohvelien tai paahtoleipien päälle.

Monien kupujen alla oli makkaroita, munakokkelia, täytettyjä piiraita, pekonia, aamiaisperunoita, pikkuhampurilaisia...

Erilaisia muroja. Oli aika legendaarista tehdä omille lapsille Amerikanmurolautanen noista värikkäistä muroista. Lapsena nimittäin yhden ystäväni isä kävi säännöllisesti Amerikassa työmatkoilla (mikä oli harvinaista pikkukylässämme) ja toi aina tullessaan mm. muroja joissa oli noita värikkäitä "karkkimuroja" joukossa. Minäkin sain kauhoa niitä lautasellisia ja herkkua oli!Minulla oli lapsena nimittäin karkkipäivä, mutta ajattelin ettei muroja lasketa :).

Kermaista sienikeittoa, jonka kanssa sai vastaleivottuja sconeleipäsiä.

Jälkiruuaksi erilaisia, juurileivottuja makeita. Minicroissantteja, donitseja erilaisin päällisin, minimuffinsseja, pullaa...

Esimerkkilautanen ala Hyppysellinen taustallaan ihania, pikkuruisia Bonne Maman hillo- ja hunajapurkkeja. Sain noita minilasipurkkeja tarjoilijan tuomassa paperipussissa mukaanikin, kun kehuin niitä ihaniksi :).

Esimerkkiaamupalalautanen ala Pastapää.

14 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttävä aamupala tosiaankin hotellissanne! Nuo hedelmät näyttävät tosi hyviltä ja itsekin olen ollut hotellissa,missä oli aamiaisella noita pikku Bonne Maman hillopurkkeja;ne ovat niin söpöjä pikku purkkeja!

    VastaaPoista
  2. Ei en kestä en kestä en kestä! Mieletön aamiaisbuffetti. Mansikat ja hedelmät erityisesti himottaisivat nyt.

    VastaaPoista
  3. Tuon aamiaisen jälkeen ei sitten loppupäivänä tarvinnutkaan syödä yhtikäs mitään. :D Upeaa, kun hedelmävalikoimaakin on noin paljon!

    VastaaPoista
  4. Yaelian: herkkua oli todella! Onko sinullakin siis kokoelma pikkuruisia purkkeja kotona...?:)

    Mari: kieltämättä menis mullakin!

    Dea: Miten niin ei tarvinnut ?! :D itsekin kiitin hyvää hedelmävalikoimaa, kuten myös pekonien rapeutta. Jossain hotelleissa ne on sellaisia lötköjä kasoja, joita vain hyvällä tahdolla voi kutsua pekoneiksi.

    Sunnuntaisin hotellissamme olisi ollut melkein tuplahinnalla ostettavissa "Character breakfast", joka olisi tarkoittanut syömistä Disneyhahmojen kanssa. Onneksi varoittivat etukäteen, sillä poikamme ei innostunut hahmoista puistoissa lainkaan, päinvastoin.

    VastaaPoista
  5. Herkullinen aamiaispoyta tosiaan!

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, taas matkakertomusta! :) Ne minipurkit on söpöjä :), olen joskus tuonut niitä tuliaiseksi Ranskasta. Aika viitseliäs tarjoilija!

    Tälläista postausta ei kannata lukea aamulla :) :).

    VastaaPoista
  7. Susa: oli kyllä! ja kaunis!

    Irene: meillä on ollut nyt poikkeuksellisen reipas viimeinen vuosi matkojen suhteen :).

    tuosta unohtui vielä kertoa että kokki paisteli vielä omeletteja toivetäytteellä. vaihtoehtoina oli mm. erilaisia juustoja, herkkusieniä, jalapenoja, makkaroita...

    VastaaPoista
  8. Auh mikä aamupala! Mä myös ottaisin nyt noita hedelmiä. Niin ihanilta ja raikkailta ne näyttävät. Mä varmaan söisin itseni tuolla hengiltä...

    VastaaPoista
  9. hedelmät päätyisivät myös minun lautaselleni, joskin varmaan myös tuo pekoni ;) Hyvä hotelliaamupala on kyllä luksus.

    VastaaPoista
  10. Rossana ja Nelle: munkin lautanen täyttyi lähinnä ihanista hedelmistä ja pakonista. Myös munakas itsevalitsemilla täytteillä kuului lauataselle.

    VastaaPoista
  11. Voi jestas, millaiset aamiaistarjoilut!:P Tuossahan tulee jo valinnan vaikeus, kun kaikkea ei kuitenkaan jaksa maistella.:)

    VastaaPoista
  12. Kmsu: valinnanvaikeutta oli kyllä havaittavissa :)

    VastaaPoista
  13. Saako udella, mikä hotelli oli kyseessä?

    - Kirsi

    VastaaPoista
  14. Kirsi: saa toki! Se oli jotakuinkin Buena Vista Palace. Jos menette sinne, pyytäkää parvekkeet ilotulituksiin päin :). muuten lasku oli ok, mutta huoneenhintaan lisättiin 10 dollaria/per yö "resortfee"tä josta emme etukäteen tienneet mitään.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin