lauantai 10. lokakuuta 2009

Voi pyhä yksinkertaisuus! eli kalapuikot

Hävettää. Vaikka teemme monenmoista ruokaa alusta asti itse, en ollut koskaan ajatellutkaan tekeväni kalapuikkoja itse. En tiedä miksi. Ketturouvan keittiössä ollaan onneksi valistuneempia ja jaetaan sitä tietoutta toisillekin. Siispä tässä yhtenä päivänä pyörittelin lounaaksi itsepaneroituja kalapuikkoja maistuvin tuloksin. Suosittelen!

Etu valmiiksi paneroituihin on luonnollisesti se, että saat valita itse mausteet ja panerointisi karkeusasteen. Meillä mentiin pankolla, joka on siis japanilaisissa ruuissa käytettyä karkearakeisempaa murusta kuin tuttu korppujauhomme. Maustamisessa pitäydyttiin tällä kertaa ihan perus suolassa ja pippurissa, mutta vain mielikuvitus on rajana! Näiden käyttämiemme tuttujen mausteiden määrää on toki helppo säädellä omatekoisissa. Lisäksi paneroitava kala voi saada minkä tahansa muodon - meillä nyt kekseliäästi tällainen tanko ;).

ITSETEHDYT KALAPUIKOT

400g paketti pakasteseitä
(panko)korppujauhoja
muna tai kaksi
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Ota sei huoneenlämpöön sulamaan noin 1,5 tunniksi. Sen jälkeen kohmeista kalapalaa on helppo leikata haluamanlaiseksesi.

Laita yhdelle lautaselle munaa ja riko sen rakenne, toiselle vehnäjauhoja ja kolmannelle (panko)korppujauhoja. Mausta korppujauhot suolalla ja mustapippurilla.

Kierittele leikkaamasi kalapalat ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi (panko)korppujauhossa. Paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.

Samalla paistoin viereisellä pannulla ihan vain hetken suppilovahveroita, tuoretta pinaattia ja sipulisuikaleita. Maustoin homman mustapippurilla ja suolalla.

Kiehutin myös kuorittuja, palasteltuja pottuja hetken, jotka muussasin keitinliemessään ja maustoin suolalla ja voilla.

Jos kananmunaa jää paneroinnista, paista sekin pannulla ruuan lisäkkeeksi.

Poikamme totesi pitävänsä kovasti kalapuikoista "koska ne on niin rapeita. Mä tykkään rapeista jutuista".

10 kommenttia:

  1. Varmaankin oli hyviä ja paljon parempia kuin kaupan kalapuikot joisssa on ties mitä...
    Miksen mä koskaan tuollaista keksinyt pojan ollessan pieni,kun ainoa kala mikä meni alas oli ne kaupan kalapuikot..;-)

    VastaaPoista
  2. Oi namnamnam, kalapuikot (joskin ihan ne kaupan pakasteallasversiot) oli pikkutyttönä minunkin herkkuruokaa. Tuo annos on niin hyvän näköinen, heti tuli vesi kielelle. Pitääpä tehdä piakkoin itse kalapuikkoja. Saa tosiaan varmasti maukkaampaa ja tietää mitä niihin menee.

    Mistä muuten olette hankkineet noita pankomuruja? Olen niitä kaipaillut pariin otteeseen (juuri siksi että ovat vähän krouvimpia), mutten ole oikein tiennyt mistä etsiä...

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kalapuikkoja itse tehtynä, miksei tätä tosiaan ole keksinyt aiemmin, meilläkin kun pojat hinkuu kalapuikkojen perään ahkerasti. Pitää laittaa kokeiluun piakkoin.

    VastaaPoista
  4. Yaelian: no kun kaikkea ei vaan keksi itse, olen huomaannut minäkin - onneksi on kanssabloggajat! :)

    oliivia: pankokorppujauhot on ostettu Tokyokanista helsingin keskustasta, mutta taisin nähdä niitä myös Hakaniemen kauppahallin viereisessa etnisessä, siinä kahden kadun välissä olevien parrkipaikkojen vieressä.
    tai sitten vaat raastat vaaleaa leipää itse krouvimmalla terällä.

    Laura: suosittelemme! on kyllä hyvää!

    VastaaPoista
  5. Justiinsa perjantaina mietin, että voiskohan kalapuikkoja tehdä itse (sillain, että ne ois hyviä). Ilmeisesti siis pystyy, kiitti vinkistä! :)

    VastaaPoista
  6. No jopas sattui - minäkin tehtailin juuri viime viikolla itse kalapuikkoja, ensimmäistä kertaa elämässäni myöskin. Ja vieläpä prikulleen samalla ohjeella :) tai ei kai noita muilla taktiikoilla tehdäkään.. Mä itse en tykkää yhtään niistä kaupan valmiista, lötköistä puikeloista, joten oli ehkä aikakin pakertaa näitä ihan itse!

    VastaaPoista
  7. Ketsuppi: joskus ajatuksiin vastataan. telepatiaa ? vai harhaa, pelkkää kuvitelmaa :). ollos hyvä vaan vinkistä, vaikka alunperin kiitos kuuluu kyllä Ketturouvan ja Karhuherran köökkiin!

    Sanna: no jopas! meillä tykätään kyllä kaupan valmiistakin, mutta nämä menivät yli kirkkaasti - siis nyt kun tiedetään paremmasta. kaikenmoista on tullut paneroitua ennenkin, mutten ollenkaan tajua miksei pakastekalaa.

    VastaaPoista
  8. Lisävinkkinä vielä, kokeilkaas leivittää kalapuikot vaikka hapankorppumurulla. :)

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. kiitos pro-kalapuikkoilija tästäkin! oli kyllä hurjan hyviä nuo ohjeistamasi pakastekalat.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin