maanantai 26. heinäkuuta 2010

Pariisin herkkupaloja 3/3

Eiffelistä puhutaan meillä edelleen päivittäin.
Mitäköhän Vanessa vastasi? Seineä ylittävällä Pont des Artsilla oli lukkoja kiinni kaiteessa todistamassa rakkautta ja hullaantumista. Yritimme tehdä treffejä Pariisissa Eräiden Häämatkalaisten kanssa, mutta he ehtivät justihiinsa vilahtaa kotomaahamme ennen meidän saapumistamme. Miten römänttistä olisikaan ollut tavata vastanaineita Pariisissa jossain kahvilassa tai viinilasin äärellä? "Lohdutuspalkinnoksi" saimme vinkiksi mennä syömään La Rotondeen Boulevard du Montparnasselle. Se sopi mainiosti aikatauluumme Luxemburgin puistossa vierailtuamme, jossa oli piknikoitu, leikitty isossa leikkipuistossa ja otettu päiväunet nurmikolla.

Ravintola sijaitsee aivan Vavinin metropysäkin vieressä. Aluksi tuijotimme menua epätoivoisina löytämään mitään herkkua, mutta annoksiimme päädyttyämme olimme erittäin tyytyväisiä.
Jukka otti tartar-pihvin sinapilla. Mukana tuli perunoita ja salaattia.
Tartare de bœuf « Salers, Aubrac, Limousine …suivant arrivage « frites, salade

Itse päädyin etanoihin. Tämä oli kolmas kerta kun maistoin etanoita
ja ensimmäistä kertaa pidin!
La Douzaine d’escargots de Bourgogne au beurre d’ail
Lapsille otimme puoliksi tomaattipastan tuoreella basilikalla - se oli loistavaa!
Pennes regate à la tomate et basilic légèrement épicés
Kiitos tuoreelle avioparille suosituksesta - olimme paikkaan erittäin tyytyväisiä.
Keskiviikkoaamuna aikaisin suuntasin yksin torille, Marché du Pont de l´Alma. Tällä kertaa aikainen lintu ei napannut matoa, sillä kahdeksalta paikalle metrokäytävistä noussut minä kohtasi vasta pystytysvaiheessa olleita kojuja. Onneksi osa oli kuitenkin jo puolivalmiina ja sain muutamia kuvia.
artisokkia


porkkanoiden väriloistoa


En tiennytkään että on olemassa valkoisia munakoisoja!




kaniineja



Aamupalalle ostin koko perheen iloksi luomuviikunoita, villipersikoita ja mansikoita.
Yhtenä päivänä suunnistimme Notre Damelta Luonnontieteelliseen museoon ihmettelemään dinojen luurankoja. Matkalla pikkuneitimme kehitti itselleen pissahädän. Pariisilaisilta kahviloilta on turha pyytää pikaista vessakäyntiä lapsille, vaan vähintään kahvikuppi on ostettava. Tällä kertaa tämä osoittautui onneksemme, sillä Cafe le Petit Clunyn juustotarjotin oli maukas, samoin suklaakakku.

Amelien kahvilan kadulla, Rue Lepicillä oli houkuttelevia herkkupuoteja. Täältä, puodista nimeltä Appellations d’Origine, ostin sormisuolaa, orvokkikarkkeja ja kandeerattuja ruusun terälehtiä, sekä erikoissinappeja.
Hotellimme likeiseltä Rue des Martyrsiltä löytyi monia herkkupuoteja. Rose Bakery myy luomutuotteita...
...Nils Holgerssonin kuvilla ja Peppi-asioilla viehättävästi koristeltu karkkikauppa, josta ostin orvokkisiirappia...
...sekä Arnaud Delmontel:n puoti, josta ostimme tämän ulkonäöltään ja maultaan upean, taiturimaisen leivoksen. katutaidetta välipalaksi

Tässä komeilevat tuliaisemme, jotka onkin yllä tekstissä jo mainittu. Lisäksi matkalaukkuihin mahtui 22 pulloa punaviiniä.

Pariisi oli aistikas, tunnelmaltaan romanttinen kaupunki, jonne tulemme varmasti jollain kokoonpanolla palaamaan. Metropitoisessa kaupungissa oli helppo matkata 3-ja 6-vuotiaiden lastenkin kanssa. Muksuillekin löytyi paljon tehtävää ja nähtävää. Uskompa silti että koko perheen mielestä huipuinta oli piknikit oleiluineen ja erityisherkkuineen.

10 kommenttia:

  1. Voi miten herkullista tarinaa heität Pariisista! Alkaa kovasti houkutella matkustaa pitkästä aikaa sinne. Söin joskus elämäni ensimmäiset etanat Pariisissa, juuri noin tarjoiltuna ja selvisin kuin selvisinkin niistä;)

    VastaaPoista
  2. Ihania tori-ja kauppakuvia!
    Harmi,ettei tullut treffejä häämatkalaisten kanssa;D
    Etanoita olen syönyt 2 kertaa,molemmat kerrat Porvoossa ja tykkäsin.

    VastaaPoista
  3. Katriina: selviämistarinoita on monenlaisia ;)

    Yaelian: Harmitti hiukan kun tori ei ollut valmis, mutta onneksi ehdin silti nähdä monenlaista. Tori oli muuten leveä katu, jonka reunoille kojut pystytettiin.

    No, me treffataan häämatkalaiset onneksemme täällä Suomessa perjantaina :).

    VastaaPoista
  4. Näitä olisi voinut lukea mielellään lisääkin! :D Matkanne on selvästi ollut antoisa. Ja hauska, että pääsit torille! Pariisin torit on ihan uskomattomia, jotenkin tuntuu että sieltä saa todellakin kaikkea... :)
    Niistä Luonnontieteellisen museon mammuteista, me tajuttiin juuri että ne on löydetty täältä meiltä päin. Tuli hetkeksi sellainen ihan mykistynyt olo.

    VastaaPoista
  5. Ihana lukea matkakertomuksia. Kuvat olivat maukkaita!
    Muutenkin tykkään teidän blogista kovasti, vaikka harvemmin kommentoin.

    VastaaPoista
  6. hyviä juttuja kyllä, menkää jonnekin muuallekin :)

    VastaaPoista
  7. pinea: minustakin tuntui että sielät sai ihan kaikkea. luomutarjontakin tuntui hyvältä, sekä vihannesten, hedelmien, juustojen että lihojen osalta. yhdessä kojussa oli kotimaiset kalat merkitty erikseen, mikä on minusta plussaa.

    matka oli erittäin antoisa, monella iloisella tavalla!

    NN: kiitos! kiitos! ja kiitos! kommentointi lämmittää aina mieltä. ja on hyvä saada vihiä siitä mitä lukijat pitävät mielenkiintoisena, vaikka aika oman maun mukaan näitä kyllä kirjoitellaankin :).

    aleksi: aikuisten reissua pukkaa kuukauden sisään, mutta siitä sitten lisää myöhemmin.

    vanhoja matkoja löytyy tunnisteesta "maailmalla", jos et ole niitä lukenut. Siellä on ainakin Venetsian, Floridan, Tokion ja Bremenin reissuista, sekä Jukan työmatkoista Turkkiin ja Kobeen. http://sillasipuli.blogspot.com/search/label/maailmalla

    VastaaPoista
  8. kiitos tuliaisista <3, ja ihmeen ihania juttuja te olettekin löytäneet!

    VastaaPoista
  9. Ihanan kuuloinen matka teillä takana!!! Pariisia ja sen ravintoloissa istuskelua oon aina pitänyt niin oleellisena yhdistelmänä, etten ole edes tullut ajatelleeksi, että kaupunki voisi toimia myös pikkuipanoiden kanssa!

    VastaaPoista
  10. Nelle: ollos hyvä - pientä, mutta ajatuksella ostettua <3.

    Jonna: Jonna oli se kiva reissu!

    Minä uskon että Pariisi olisi aika erilainen istuskeluineen. Täytyy testata joskus sitäkin ;).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin