torstai 30. joulukuuta 2010

Joululahjoja foodieille

Tykkään kovasti päästä kurkkimaan, mitä muut ovat saaneet jouluna lahjaksi. Ruokabloggaajista ainakin Mari ja Hanna ovat esitelleet omia aarteitaan. Linkitäthän kommentteihin jos sinäkin olet lahjasäkkisi tai - pussisi nyörejä raottanut näin julkisesti. Ja olisi toki suositeltavaa kommenteissa kertoa, mitä pukki toi jos et blogia omista! Koska tykkään ihastella muiden lahjoja, tässä omamme:

Hämmästelen vuodesta toiseen miten tarkkoja tontut ovat olleet kurkkiessaan ikkunoiden takana. Tänä vuonna ajatus kirkastui taas, kun saimme käyttämäämme Reilun kaupan kahvia. Tontuilla on myös uskomattoman pitkä muisti, sillä herkkukorista (alla) löytyi samoja konvehteja joita tarjottiin häissämme melkein 8 vuotta sitten.

Nuo yläkuvassa olevat valtavan kokoiset, "rypistetyt" mukit jatkavat sarjaa, jota sain siskoiltani syntymäpäivälahjaksi. Ne ovat Sia-tuotemerkin alla valmistettuja. Minusta mukien kyljistä löytyvät tekstit ovat mainioita: "whaooo....you sure look sexy today! think I´m falling in love with you..." ja " he hee hee, today I´m so happy! it is a good day to be alive." Aiemmin saamassani kannellisessa kipossa on teksti "filled with lust & love". Se oli täytetty lapsuuteni herkuilla Rollo-karkeilla. Alla näkyvä kippo sopisi kesällä vaikka mökkiviemisiksi, sillä kirjaimet kyljessä sanovat: "small birds singing loudly is very nice but can also drive me crazy".
Korissa oli myös kalantilaisen Kili-Marjan Kuttulan fudge-paloja, jotka oli tehty vuohenmaidosta. Aiemmista maistelukerroista tiedämme ne koukuttavan makeiksi. Koriin mahtui vielä tiskirätti, joka sisälsi focaccian ohjeen ja lautasliinojakin.
Mieltymyksemme villikasveihin tunnetaan tonttujen keskuudessa myös, koska saimme Metsäruusuglögiä. (Puna)viini-innostukseen nyt ei tarvitse ollakaan kovin tarkkasilmäinen. Espanjalaisen viinin kaulassa roikkui myös todella kätevä, nyt jouluinen kaatonokka. Viiniä saimme myös kotikutoisena mainioilla etiketeillä.

Tontut pääsevät myös yllättämään joka vuosi, monesti hyvinkin positiivisesti. Jouluaattona sain viestin, että minulle on tilattu vuodeksi Viini & Ruoka-lehti. Samalla selvisi edellisenä päivänä tulleen lehden arvoitus. Tuo numero oli jo ahmittu ilolla poimien paljon ideoita. Lehti sisälsi tekstiä esimerkiksi luomuviineistä ja Sami Tallbergin kausiruokia joulu- ja tammikuulle.
Aineettomien toiveiden (lisää hermoja ja vapaa-aikaa) lisäksi haaveilin Marimekon Siirtolapuutarha-teekupeista sekä Nellen ja Veeran kehumasta Silver Spoon-keittokirjasta. Sain suureksi ilokseni jälkimmäisenä mainitun. Uskon että tähän teokseen palaamme vielä.
Kolmevuotias tyttäremme on saanut kummien ja tonttujen avustuksella jo nyt kokoon kuuden hengen setin Carelian ruokailuvälineitä. Nyt tontut jatkoivat samaa sarjaa (salaatti)ottimien muodossa.

Kuvien ulkopuolelta mainittakoon vielä testatusti hyvin toimivat patahanskat, joiden myötä voimme heittää ne reikäiset, palovamma-alttiutta lisäävät vanhat pois. Kuvaamatta jäivät myös karkit ja suklaat, joita ansioituneesti olemme koko perheen voimin piilottaneet vatsoihimme.

Upeita lahjoja siis, joten suurkiitos Joulupukille tonttuineen!

17 kommenttia:

  1. Ihastuttavia mukeja! Jos oma kokoelmani ei olisi jo aivan liian suuri, lisäisin näitä omalle toivelistalleni. Minulla on valtava kokoelma mukeja, suurin osa tuotu matkoilta. Olen mukien (samoin kuin jääkaappimagneettien!) suhteen tosi kranttu, mikä tahansa ei kelpaa. Monella niistä on takana tarina ja niihin liittyy paljon rakkaita ihmisiä ja paikkoja. Eikä niitä ole kahta samanlaista :)

    Omista joululahjapaketeista kuoriutui paljon elokuvia ja kirjoja, tosin keittokirjahylly oli kierretty kaukaa vihjeistä huolimatta o__O
    Leivontatarvikkeita tontut olivat kuitenkin löytäneet, kuten heti joulupäivänä vauhtia ja etenkin vaarallisia tilanteita aiheuttaneen kaasutohottimen. Joulunviettopaikan kaapista ei löytynyt creme brulee -tarvikkeita mutta lumi ja vähän muutakin sillä suli kyllä :D

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavia lahjoja olette saaneet. Minäkin sain jotain köökissä käytettävää http://www.mimminkeittio.com/

    VastaaPoista
  3. Kivoja lahjoja!! :) Noi kupit on aivan superihanat!
    Itse olin aivan onnesta soikeana, kun pukin kontista löytyi juuri ennen joulua Italiassa julkaistu kaikenkattava ensyklopedia ruuasta (Garzantini). Siitä oltiinkin italialaisissa blogeissa jo kuhistu syksyn mittaan. Kirjassa oli mainittu jopa supisuomalainen pannukakku :D
    Oikein kivaa uuttavuotta sinne!! :)

    VastaaPoista
  4. Ei ehkä ihan ruoka-aiheinen lahja, mutta meillä oli pukinkontissa uusi kamera. Ei järkkäri eikä pokkari vaan jotain siltä väliltä.

    Muut lahjat olivatkin sitten muilta elämän alueilta, paitsi ihanat Paratiisi-sarjan salaattilautaset sekä Paratiisi-sokerikko. Ruokalautasten pitääkin sitten olla valkoiset... :)

    Hyvin oli siis tontut olleet meilläkin kuulolla.

    VastaaPoista
  5. 3-vee ja jo omat salaattiottimet! o_O

    p.s. Muutama ruoka(-aihe)inen lahja tuli mullekin. syoty.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Teillä on oltu kiltteinä ja saatu aivan ihania lahjoja! <3

    Mä en tiedä saanko aikaiseksi omaa postausta lahjuksista, niin voin mainita ne tässä. Meille tuli toiveesta iso uunipata, jota voi käyttää myös liedellä, sillä meillä on ollut vain savipata, jota ei ole voinut hellalla käyttää. Lisäksi sain pitkän punaisen röyhelöisen essun.

    Ja kavereilta saatiin mm. hillolajitelma ja minttu-suklaateetä. Ja tietty sitten sitä karkkia ja suklaata tuli.

    Yksi kiva, ei-ruoka-aiheinen lahjus oli World Visionin lahjakortti. Oli kiva päästä itse valitsemaan, mihin hyvän tekoon sen käyttää. Valittiin muun muassa ruokaa aliravituille lapsille ja puhdasta vettä :)

    VastaaPoista
  7. Kivoja lahjoja, itsekin tein lahjapostauksen keittiöön liittyvien lahjojen merkeissä :P http://restosoppaa.blogspot.com/2010/12/joululahjoja.html

    Näiden sivujesi kautta päädyin kokeilemaan jouluna Pirkan joululimpun ohjetta, kun ilmeisesti sama ohje oli joskus aikasemminkin julkaistu :) Onneksi oli joku muukin kokeillut niin uskalsi itsekin, oli oikein maistuvaa limppua :P

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille lahjapaljastuksista. Niitä on aina mielenkiintoista kuulla!

    Tiina: mitä keittokirjoja toivoit? Ai sinä sait sen tohottimen! Kyläpaikkaan jäi siis upeita jääveistoksia ;)?

    Mimmi M: Punasipulihilloke on aivan herkkua!Muutenkin olitte saaneet vaikka ja mitä! Tässä linkki suoraan lahjapostaukseen http://www.mimminkeittio.com/blog/2764357/keittioon-liittyvia-lahjoja-/

    Italiansalaatti: Minäkin pidän mukeista kovasti! Niistä on kyllä hiukan hankala juoda, kun reuna on niin paksu. Jukka sanoikin että nää on tällaisia "naisten kenkä"-mukeja - ulkonäkö menee käytettävyyden edelle :).

    Onko tuo opus julkaistu vain italiaksi? Ei niin että hyllyyn paljon uusia mahtuisi, mutta yritän keksiä uutta säilytysratkaisua keittokirjoillemme niin sitten mahtuisi taas ;).

    Tusla: Onhan se ruokabloggaajalle hyvinkin ruoka-aiheinen :)! Meilläkin oli ennen Konica Minolta, josta siirryimmekin sitten sujuvasti järkkäriin.

    Anni: Ovat sitten kapiot valmiina kun maailmalle lähtee :D. Minusta nuo hyötylahjat ovat oikeasti tosi tervetulleita. Minulla oli aikoinaan kaikki astiat ja ruokailuvälineet kun kirjoitusten jälkeen lähdin. Siinä säästi ison rahan kun ei tarvinnut ihan kaikkea hankkia kerralla. Minä tosin aloin keräämään moisia VASTA 10-vuotiaana, kun sain kummitädiltäni ensimmäisen ruokailuvälinesarjan - Careliaa sekin.

    Lahjakirjassasi mainittu hernejäätelö kuulostaa mielenkiintoisen eksoottiselta! Hienoja lahjoja!

    Tässä linkki sinunkin lahjapostaukseesi suoraan http://syoty.blogspot.com/2010/12/kraasaa.html.

    Virpi: Mikä pata se oli? Oliko Kermansaven uutuus? Me olemme pitäneet siitä!

    Olihan tuo lahjakorttikin sitten lopulta ruoka-aiheinen :)!

    Hienoja lahjoja kyllä! Varsinkin itse keitellyt/tehdyt aiheuttavat minussa kunnioituksen tunnetta. Joulunalausaika kun on muutenkin niin kiireistä.

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. restosoppaa: Olipas teillä arvokkaita lahjoja - hienoja!

    Kiva kuulla että vinkkimme on toiminut teilläkin! Tänä vuonna jätin joululimpusta pois pomeranssinkuoren, mutta lisäsin appelsiininkuorta ja anista . Hyvää oli niinkin!

    VastaaPoista
  11. Vaatii vielä vähän lisätreeniä että ollaan tohottimen kanssa jääveistos-tasolla... Naapurin auton 'jääpulisongit' se kyllä sai tipahtamaan :D

    Keittokirjoja olen kasannut Amazonin lahjalistalle vuoden mittaan vinon pinon, oli tainnut iskeä tontuille runsaudenpula sitä lueskellessa. Sarjakuvia oli ollut ilmeisesti helpompi valita ko. listalta... Päällimmäisenä siellä taitaa tällä hetkellä olla The Flavour Thesaurus sekä Sandran siskon kirja. Jälkimmäinen menee melkein hömpäksi mutta seuraan kirjailijan blogia ja tykkään hänen kirjoitustyylistään. Ja joulunpyhinä on kiva lukea hömppää!

    Lahjaksi vietiin äidin tekemää sinappia, jota alati kasvava joukko myös pyytää joka vuosi joulupöytään. Reseptiä sille ei ole, meidän rouva sutaisee sen joka kerta vähän fiilispohjalta. Ja aina on tosi hyvää!

    VastaaPoista
  12. Ruoka-aiheisia (jos kilokaupalla suklaata ei lasketa mukaan) tuli tänä vuonna kaksi: Victorinoxin pihviveitset ja Ruokatorstain Joulu.
    Pihviveitsien mukana tuli vielä marinadiaineet lampaalle resepteineen.

    VastaaPoista
  13. Tiina: Tuo Flavour Thesaurus on minunkin ostoslistallani. Mainitsemasi blogi ei olekaan tuttu, täytyy tutustua paremmalla ajalla. Nyt onkin valtava kiirus kun pitää samaan aikaan juoda glögiä ja syödä viimoisia pipareita :D.

    Veera: Hauska idea laittaa pihviveitsien keralla ohjetta - mahtaako tontut tietää pakastimenne sisältöä ;)? Meillä on piffin syöntiin Hackmanin aika massiiviset veitset ja haarukat, mutta ne on ihan ok.

    Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä tuohon Ruokatortain Jouluun, toivottavasti sinäkin!

    VastaaPoista
  14. Ihania lahjoja :) Me ei ostettu toisillemme yhtään lahjaa tänä vuonna - sijoitettiin siitä säästyneet pennoset sitten albatrossien ja orcien tuijotteluun:) Olen aika varma, että hopealusikasta on sulle paljon iloa :)

    VastaaPoista
  15. Ei ollut mikään erityinen merkkipata, mutta ihan kelvolta vaikuttaa siitä huolimatta :)

    VastaaPoista
  16. Mukavia lahjoja olette saaneet!:) Minusta on hyvä tapa, että lapsillekin kerätään pienestä pitäen aterimia yms. eikä anneta pelkästään leluja. Välttämättä lapsena sellaisia lahjoja ei osaa vielä arvostaa, mutta viimeistään omaan kotiin muuttaessa huomaa, kuinka hyvä ajatus sellaiset lahjat on. Itse sain pienestä pitäen kummeilta Chippendale -sarjaa. Omalle kummitytölle ostan myös lahjaksi välillä kaikenlaista keittiöön liittyvää.:)

    Postasin tänään blogiini nuo omat muutamat lahjat, jotka jotenkin liittyvät keittiöön ja ruokaan.;) http://kmsu.vuodatus.net/blog/2770060

    VastaaPoista
  17. Nelle: No olihan siinä nyt lahjaa kerrakseen. Jotenkin minäkin olen varma, että iloa on. Luotan sinuun ja Veeraan näissä italialaisen keittiön asioissa kuin kallioon!

    Virpi: Eikä toki tarvitsekaan olla :)!

    kmsu: En ole vielä omille kummilapsilleni ostanut tuommoisia, mutta ajattelin kyllä kysäistä josko seuraavalla lahjontakerralla kelpaisi.

    Meidän tytsymme sanoi lahjasta kuin lahjasta:"Oi ihanaaaaa! Tällasta mä oon aina toivonu!" Kun salaattiottimien kohdalla kysyttiin tiedätkö sitten mitä ne ovat, totesi tyttö ykskantaan:"No en." ;D

    Hienot olivat lahjasi, kiitos linkityksestä!

    sanavahvisteena cider

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin