Mummun maa-artisokat köllöttivät vihanneslokerossamme ja vaativat arvoistaan reseptiä. Se löytyi pienellä vaivalla Yaelianin Appelsiineja ja hunajaa-blogista. Gratinoitujen maa-artisokkien ohje houkutteli hunajaisuudellaan ja timjamisuudellaan, sekä sillä ettei se sisältänyt kaikenkattavaa juustokuorrutusta (jolla toki myös on paikkansa).
Tykkäsimme kovasti näistä uunitetuista maa-artisokista, vaikka emme malttaneet gartinoida ihan tarpeeksi kauan pinnan parasta karamellisoitumista silmälläpitäen. Nälkä voitti.
Meillä maa-artisokat nautittiin possun sydämen ja palsternakkapyreen kanssa. Itsekseen herkuteltuna alkuperäisen reseptin juustolisäys voisi olla paikallaan.
Hunajainen maa-artisokka
noin ½ kiloa maa-artisokkaa
2½ rkl hunajaa
3½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria (alkuperäisessä ohjeessa valkopippuria)
pari rkl joko tuoretta tai kuivattua timjamia
(lampaanjuustoa raastettuna)
Kuori maa-artisokat. Laita ne kuorinnan ajaksi kylmään veteen. Keitä artisokkia puolikypsiksi,niin että ne ovat napakan kypsiä. Tähän menee vain viitisen minuuttia, riipuen tietysti maa-artisokan koosta.
Sekoita hunaja,oliiviöljy,suola,pippuri sekä timjami. Aseta maa-artisokat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Kypsennä 220 C asteessa noin 20 minuuttia.
Kuori maa-artisokat. Laita ne kuorinnan ajaksi kylmään veteen. Keitä artisokkia puolikypsiksi,niin että ne ovat napakan kypsiä. Tähän menee vain viitisen minuuttia, riipuen tietysti maa-artisokan koosta.
Sekoita hunaja,oliiviöljy,suola,pippuri sekä timjami. Aseta maa-artisokat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Kypsennä 220 C asteessa noin 20 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa päälle ripoteltiin lampaanjuustoraastetta ja laitettiin uuniin vielä 10 minuutiksi.
Kiva kun tekin kokeilitte tuota:) Olen tuohon tykästynyt sen verran,että sitä on tullut laitettua jo useamman kerran!
VastaaPoistaOli kyllä tosi hyvää. Pienemmällä nälällä saisi varmaan muhitettua kauemmin ;).
VastaaPoistaLampaanjuusto ja maa-artisokka - kuullostaa niin hyvältä että pitänee testata. :)
VastaaPoistaTämä lähtee meilläkin kokeiluun, maa-artisokkien toinen sesonki on parhaimmillaan.
VastaaPoistaSiiri testasitko?
VastaaPoistaOnko frouvalla maa-artisokkia ihan omasta takaa?