torstai 1. joulukuuta 2011

Possun sydän palasina

Ostimme taas Kiven Säästöpossusta puolikkaan luomupossun, jonka kinkku odottaa joulua kinkkuhotellissa. Tämä on mainio palvelu pinkarallaan täynnäolevien pakastimien omistajille. Kiven emäntä Reetta tuntee jo meidän kokkailuinnostuksemme ja oli iloiseksi yllätykseksemme jemmannut possusta myös kielen ja sydämen. Karitsan sydäntä on tullut laitettua, samoin broilerin (joka muuten on tyttäremme herkkua), mutta possun sydämestä ei ollut vielä kokemusta. Avuksi huudettiin hyllystä "The silver spoonia", joka ratkaisikin ongelman käden käänteessä - sydän tunnisteella löytyi neljä erilaista ohjetta, joskin niissä puhuttiin härän tai vasikan sydämestä. Me päätimme soveltaa. Ainoa muutos oli oikeastaan se, että olimme tarkkoja lihan kypsyysasteesta, joka possun kohdalla pitää olla kypsä.

Yksinkertainen ruoka oli oikein hyvää. Sydämen rakenne on hyvin maksamainen, joskin tiiviimpi. Maku ei ollut juuri lainkaan sisäelinmäinen vaan paremminkin lihamainen. Marketti tarjosi persiljana vain kähäräpersiljaa, eikä siinä auttanut edes pärräämiset. Laitoin 350 grammaisen sydämen kanssa 2 anjovisfilettä, mutta seuraavaksi laittaisin kyllä kolme. Ja kyllä, pippuria tai suolaa ei tarvita. Oikein hyvä ja nopea ruoka, suosittelemme!

Me nautiskelimme sydänpalat pelrternakka-perunapyreen ja gratinoitujen maa-artisokkien kanssa.
SYDÄN ANJOVIKSILLA
cuore alle acciughe
kahdelle

15 g voita
1 rkl oliiviöljyä
noin 400 g sydäntä
2-3 öljyyn säilöttyä anjovisfilettä valutettuna
1 rkl (tai paljon enemmän) lehtipersiljaa

Paloittele sydän ja poista samalla suurimmat kokkareet, jotka ovat yhteydessä laskimoon ja valtimoon. Minä vain leikkelin kovimmanoloiset ja epämääräiset palat pois, joita oli muuten yllättävän vähän. Silppua anjovisfileet ja silppua erikseen myös lehtipersilja.
Kuumenna pannussa voi ja oliiviöljy. Lisää sydänpalat ja paista koko ajan käännellen. Alkuperäinen ohje häränsydämelle suosittaa viittä minuuttia, meillä oli lähempänä kymmentä. Lisää anjovissilppu ja kypsennä vielä hetki.
Ripottele ylle persiljasilppu ja tarjoile.

4 kommenttia:

 1. Upea otsikko tällä ohjeella :)
  Ohje on mukavan kuuloinen, vain anjovis mietityttää.

  VastaaPoista
 2. Satu: anjovis osana tätä reseptiä vai noin yleensäkin?

  VastaaPoista
 3. Itseani kiinnostaisi etta minkalaisia anjoviksia suomessa yleensa kaytetaan ohjeissa.
  Itsellani oli aivan jarkyttava anjoviskammo abban maustelimi anjoviksien takia mutta maistettuani oljyssa sailottyja anjoviksi muutin mieleni aivan taysin.
  IMO - mausteliemessa YOK! - oljyssa nam nam nam nam :)(samoin cumin ohjeissa on jeeraa/juustokuminaa)Ei "suomen" kuminaa.

  VastaaPoista
 4. Empäs osaa sanoa mitä yleensä käytetään, mutta omamme oli öljyyn säilöttyä. Lasipurkkikamaa, jostain herkkukaupasta. Purkki on jo kierrätyksessä joten empä osaa yhtään tarkemmin sanoa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin