torstai 29. joulukuuta 2011

Kylässä Concha Y Torolla

Jalkapallomiehet Keke ja Pasi Rautiainen sekä me ruokabloggaajat kokoonnuimme jouluisen mukavissa merkeissä Concha Y Torolle yhtenä hyvin sateisena ja tuulisena joulukuun päivänä. Päämääränämme oli maistella mitkä viinit ja jouluruuat käyvät yhteen tai toisaalta, mitkä eivät ollenkaan. Muistiinpanojen puutteessa tämä osuus raportista nyt kuitenkin puuttuu.
Joulupöytä oli minulle tuolloin ensimmäinen laatuaan tänä vuonna ja oikein maistuva sellainen. Lanttulaatikon kitkeryydestä kävimme kyllä keskustelua pöytäseurueessamme.
Rosollin joukkoon oli nakattu paahdettuja perunalohkoja, mitä pidin aika outona. Maku ja suutuntuma olikin yllättäen hyvä. Sienisalaatti oli myös onnistunutta.
Oma ehdoton suosikkini maistelluista viineistä oli jo entuudestaan tuttu Adobe Reserva Gewürztraminer Chilen Emilianasta. Luomuviinissä eniten viehättää pehmeä sitruksisuus. Rypäleensä ansiosta viini käynee hyvin maustettujen ruokien kanssa.
Kaikessa rentoudessaan Keke ja Pasi olivat mukavaa maisteluseuraa, kuten myös Concha y Toron väki ja tutut bloggaajat. Kiitos kaikille, erityisesti karttana ja seurana toimineelle Hannalle. Kun lahjaksi saatu, Manskulle pudonnut viinipullokaan ei mennyt rikki, voi iltaa pitää oikein onnistuneena.
Tilaisuuden jälkeen tutustuin kotona jalkapallomiesten Pirunkellariin, jossa ilahdutti erityisesti ensimmäinen viininmaisteluvideo (Sauvignon Blanc).

Illasta on aiemmin kirjoitettu ainakin Pieni Vispilänkauppa-ja Viva Ciapatta-blogeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin