sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulumenu 2011


Tänä vuonna jouluruokia on tehty maltillisesti. Vaikka eri lajeja onkin aika paljon, niiden määrät ovat pieniä. Kaikki ruuat onnistuivat erinomaisesti, paitsi silakkakokeilut. Hunajarommi- ja GT-silakoissa maistui vain että siinä on väkevää, ei itse maut. Jukan jallusilakat sen sijaan olivat mieleemme. Omien väkästelyjemme lisäksi saimme vielä aatonaattona naapureilta riihessä kylmäsavustettua lohta, joka on ihan loistavaa.

Ohjeita laitan tulemaan pitkin loppuvuotta sitä myöten kun niitä naputtelen suklaansyönnin ja kinkunmassutuksen välissä. Ja linkitän ohjeet tietysti myös tänne.

ALKUPALAT
silakoita kolmella tapaa kokeillen, onnistuneena Jallusilakat
kylmäsavusilakat
muikunmäti
riihessä kylmäsavustettua lohi
marinoitu punasipuli salaattipedillä
Muikunmäti on WWF.n mukaan ekologinen valinta, samoin silakkaruuat. Kylmäsavustettu silakka oli meille uusi tuttavuus ja pidimme siitä hurjasti! Söimme tätä kalaa ihan sellaisenaan, sekä moussen seassa.

PÄÄRUOKA
omenainen kinkkukastike

Kinkkua koristi pikkujouluista voittamamme sikapiikki.
JÄLKIRUOKA

8 kommenttia:

 1. Huippuihana menu. varsinkin alkuruoka ja jälkiruoka siavat veden kielelle (kinkkuhan nyt on sanomattakin selvää, että se on hyvää!) Hieno idea tarjota alkupalat noin.

  VastaaPoista
 2. Olipas maistuvan näköistä. Jään innolla odottamaan varsinkin jälkiruoan ohjetta. Kerrankin makeaa myös minun makuuni ;-)

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Aivan mahtavan kuuloinen ja näköinen menu! Erityisesti kalaherkut saivat veden kielelle.
  Ehkä sitä joskus vielä oppii itsekin toteuttamaan tällaisen rajoitetumman ja tyylikkäämmän kattauksen, eikä vain länttäämään pöytään kaikkea, mitä suinkin ehtii tekemään. Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!

  Kerrankin ruokien mitoitus onnistui nappiin, sillä jäljellä on enää hiukan kinkkua.

  VastaaPoista
 5. Sikapiikki on ilmiselvästi päässyt hyvään kotiin ;-)

  VastaaPoista
 6. Tulikohan riihilohi kenties tuolta keski-Suomesta päin? Me ollaan nautittu useampana jouluna riihessä kylmäsavustettua lohta, joka on kyllä aivan omaa luokkaansa. Mietin vaan että tulikohan teidän kala samasta riihestä ;)

  VastaaPoista
 7. Jaana: Sika vahti hienosti kinkkua. Kiitos pakettiin pistäjälle :)!

  Olga: luulempas että on samasta riihestä ;). Tykkäämme kovasti sen pehmeästä mausta. Saimme taas niin suuren palan että osa oli pakko pakastaa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin