Tämä erittäin hyvin joulupöytään sopiva kanterellipikkelssi löytyi Christer Lindgrenin kirjasta "Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö". Opusta on tullut ensilukemisen jälkeen käytettyä turhan vähän reseptejä etsiessä, mutta nyt täytyy ryhdistäytyä. Kirja on uudelleentutustumisen jälkeen oikea aarreaitta kun haluaa tehdä jotain erilaista ja fiiniä. Teoksesta löytyi nyt esimerkiksi kokeilemisenarvoinen kyyhkyohje, ja kanasalaattiresepti kotkottajan sydämestä, maksasta ja kivipiirasta.
Kantarellipikkelsin ohje on Jaakko Kinnusen käsialaa. "Kiehuu!"-kirjassa sienet on yhdistetty perunacannellonien, kantarellipyreen, voissa haudutettujen sipulien, paahdettujen sipulien ja perunailman sekä perunapyreen kanssa. Meillä pikkelssi päätyi joulun alkupalalautaselle kalojen ja punajuurien sekä piimäjuuston kanssa.
KANTARELLIPIKKELSSI
kantarelleja (nyt pakkasesta, noin 1 dl)
1½ dl vettä
½ dl oliiviöljyä
½ dl valkoviinietikkaa
1 tähtianis
3 korianterinsiementä
½ laakerinlehti
1 timjaminoksa
suolaa
sokeria
Kiehauta ainekset ja kaada kiehuva liemi puhdistettujen kantarellien päälle. Anna maustua yön yli.
Joulun alkupalalautasella kanttarellipikkelssi toimi erityisen hyvin savusilakkamoussen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat