perjantai 13. heinäkuuta 2012

Marengilla kuorrutettu mansikka-ruusupiirakka mascarponevaahdolla


Silloin on leivottava kun ruusu on puskissa. Näinhän se vanha sanonta sanoo. Siksi kävin muokkaamaan GoodFoodista löytynyttä reseptiä ruusuiseen suuntaan. 

Double creamin korvasin viisaampien opastuksella yhteenvatkatulla kuohukermalla ja mascarponella, joita ilokseni saa jo molempia luomuna. Tämä oli hyvä veto siksikin, että purkin loput vaahdotettiin piirakan keralla nautittavaksi. Mascarpone-kermavaahto maustettiin ruusulla ja tomusokerilla, kuinkas muuten.  
Kaloreita setistä ei ainakaan puutu. Piirakka ja vaahto kiikutettiin työkavereiden mussutettavaksi, kun viimeinen lomapätkä räpsähti alkamaan. Piirakkaa kehuttiin hyväksi ja suussasulavaksi. Itse tykkäsin kovasti ruusulisästä ja pehmeistä mansikoista. Ulkonäöllisesti satsaisin seuraavaksi valkoisiin, itsetehtyihin marenkeihin, mutta yksi Hello Kitty-fanityökaverini piti kyllä tästä ärtsyn vaaleanpunaisestakin marengista. 


Uunissaoloajan kanssa pitää olla tarkkana, jopa yli tunti voi olla hyväksi. Oma piirakkani jäi paksuudessaan inan verran raa'aksi keskeltä.
MANSIKKA-RUUSUPIIRAKKA
piirakkavuuallinen

450 g mansikkaa
2 dl pilkottuja ruusun terälehtiä
175 g (suolatonta) voita
½ dl kermaa
½ dl mascarponea
¼ tl vaniljaa
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
200 g ruokosokeria
4-5 marenkia isoina paloina
(tomusokeria)

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Siivuta mansikat.  
Nyppäise ruusun terälehdistä valkoinen osa pois, jotta kitkeryys poistuu. Revi tai pilko lehdet. 
Vatkaa kerma ja mascarpone yhteen. Lisää vanilja. Lisää kerma-mascarponeseos jäähtyneeseen, sulatettuun voihin. 
Yhdistä omassa kulhossaan vehnäjauho ja leivinjauhe. 
Vatkaa huoneenlämpiset munat ja ruokosokeri paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon jauhot  nostellen. Lisää myös voi-kermaseos. Lisää vielä osa mansikkapaloista ja ruususilppu. Sekoita hyvin. 
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla peitettyyn piirakkavuokaan. Asettele päälle loput mansikat ja marenkipalat. 
Paista 160 asteisessa (kiertoilmalla 140 asteisessa) uunissa noin tunti.  
Jäähtyneen piirakan voit nauttia vaikkapa ruusuisen mascarponevaahdon kanssa.

Tässä kuvassa framille pääsee uusin kirppislöytöni, vitosella ostettu hopeinen kakkulapio. Hopeanpuhdistuaineeseen sukellettuaan se muuttui tummalaikkuisen rumasta kauniin hohtavaksi!

4 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin