sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ruusuinen raparperikiisseli


Oma rarperipuskamme pukkaa varsia vielä melko maltillisesti. Äidin pihassa asiat ovat onneksi toisin ja raparperia riittää meillekin. Halusin yhdistää raparperin kokeenomaisesti kiisselissä kurtturuusun terälehtiin. Lopputuloksena oli ihanan viehkeä, kesältä maistuva jälkiruoka. Hunaja tuo kiisselliin hienostunutta  makeutta. Kokonaisuuden kruunasi ruusukermavaahto. 

Kiisseli tällä ohjeella jää hyvin löysäksi, sillä me pidämme kiisselistä sellaisena. Makeutta voi säädellä itse lisäämällä hunajaa. Jukka esimerkiksi olisi kaivannut makeutta enemmän.

RUUSUINEN RAPARPERIKIISSELI 
4-6 annosta

250 g raparperia pilkottuna
5 dl vettä
2,5 dl ruusun terälehtiä pilkottuna
3 rkl hunajaa
½ dl vettä
1 rkl perunajauhoja

Perkaa ruusunlehdet eli ota lehtien valkoinen, kitkerä osa pois. Pilko lehdet repien tai veitsellä.
Laita kattilaan raparperipalat ja 5 dl vettä. Kiehuta kunnes raparperit hajoavat. Sekoita joukkoon ruusun terälehdet ja hunaja.
Sekoita kylmään veteen perunajauho. Ota kattila liedeltä. Lisää perunajauho-vesi kattilaan koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin kuumalle levylle ja anna seoksen pulpahtaa. Ota sitten pois levyltä.

Tarjoa kiisseli kylmänä ruusun terälehdillä ja tomusokerilla maustetun kermavaahtonokareen kanssa.

Blogin muut ruusureseptit löytyvät ruusu-tunnisteen alta.

2 kommenttia:

  1. Varmaankin ihanaa! Itse tykkään omenan ja raparperin liitosta:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Niitä kahta en ole tainnutkaan yhdistää. Missä olet näitä kahta yhdistänyt? Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin